/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
Quinoa Raz!Dziś na deser sałatka, użyłam takich owoców, jakie akurat miałam w kuchni, połączyłam je z czerwoną quinoą i świeżymi listkami tymianku i wyszło bardzo aromatycznie i
Quinoa Raz!Ostatnio dostałam od taty piękne pomelo, a następnego dnia udało mi się w końcu kupić pomarańcze moro, więc z radością zrobiłam a drugie śniadanie tą wesołą
Quinoa Raz!Kocham podpłomyki, chleb wcale nie musi dla mnie istnieć, ale podpłomyki co jakiś czas goszczą w moim menu. Idealne do moczenia w oliwie z oliwek, na
Quinoa Raz!Cóż może być lepszym dodatkiem do grillowanych dań, jeśli nie orzeźwiająca sałatka? Ta jest inspirowana kuchnią libańską, a konkretnie sałatką tabbouleh, którą tradycyjnie przygotowuje się z
Quinoa Raz!Pogoda za oknem nas rozpieszcza, temperatura wzrasta, ale organizm potrzebuję się ochłodzić. Polecam do przygotowania lody bananowe z syropem Zero Kalorii . Nie dość, że są niskokaloryczne
Truskawkowa FiestaHarira 2. Nuggetsy z kaszy jaglanej Proste i niezwykle smaczne nuggetsy jaglane w panierce z krakersów. Nadadzą się nie tylko na obiad, ale również na przekąskę (zarówno na ciepło, i na zimno np. na wynos do pracy:) Przepis: Nuggetsy z kaszy jaglanej 3. Pierogi "ruskie" Jeżeli tęsknicie za tradycyjnymi pierogami "ruskimi", to koniecznie musicie wypróbować te, które zamiast
Bananowe Polewierzchu układamy szparagi i posypujemy suszonymi pomidorami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę ze szparagami podajemy jako danie główne lub przekąskę. Smakuje na ciepło i na zimno. Do frittaty można podać domowy sos pomidorowy . Sezon na szparagi w pełni, dlatego polecam też inny przepis na te smaczne warzywa: Szparagi zapiekane z serem
My Chcemy JeśćPrzepis na szybką i smaczną przystawkę na zimno – jajka w sosie z rzodkiewką i groszkiem. Składniki: 5 jaj pół puszki groszku konserwowego 5-6 rzodkiewek 2
e-PrzepisyKulinarnePrzepis na pyszne pierogi pieczone w piekarniku z farszem meksykańskim. Składniki (na 20 sztuk): Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka jajko żółtko jajka 40
e-PrzepisyKulinarneProsty przepis na tradycyjne pączki nadziewane dżemem (w moim przypadku truskawkowym). Nie może ich zabraknąć w Tłusty Czwartek! Składniki (ok 12 szt): 350 g mąki 100
e-PrzepisyKulinarnePolecam prosty przepis na aromatyczny boczek gotowany z przyprawami. Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Składniki: kawał chudego boczku (mój chudy nie był, ale też smaczny
e-PrzepisyKulinarneRyba po grecku w wersji odchudzonej, gdyż rybę pieczemy bez panierki w piekarniku, a nie smażymy. Równie pyszna co tradycyjna. Jeśli całość podzielimy na 6 porcji
e-PrzepisyKulinarneRoladki chrzanowe to idealna propozycja zimnej płyty na przyjęcia np. urodzinowe. Prostota wykonania, oryginalność smaku i efekt wizualny na pewno zainteresują gości. Składniki : 15-20 plastrów
Mechanik w kuchniPrzepis na pszenno-żytnie bułeczki na drożdżach z pieczarkami i serem żółtym. Podałam z sosem czosnkowym. Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej 1
e-PrzepisyKulinarne