Coś dla fanów śledzi i tatarów ;) z chrupiącymi wiosennymi warzywami, quinoą, jajkiem przepiórczym, dobrze doprawione bezglutenową Vegetą Natur. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam
Quinoa Raz!zapieczone z serem mozzarella. Niebanalne drożdżówki w wersji półwytrawnej - wychodzą mięciutkie i puszyste. Są znakomite! Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie sprawdzą się na kolację lub jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie na wynos. Nawet na drugi dzień po podgrzaniu w piekarniku smakują bardzo dobrze. Bułeczki zostały wykonane z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenyzapieczone z serem mozzarella. Niebanalne drożdżówki w wersji półwytrawnej - wychodzą mięciutkie i puszyste. Są znakomite! Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie sprawdzą się na kolację lub jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie na wynos. Nawet na drugi dzień po podgrzaniu w piekarniku smakują bardzo dobrze. Bułeczki zostały wykonane z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenyzielony dodatek w postaci purée z brokuła . Też pysznie i zdrowo. Dodatkowym plusem tego dania jest fakt, że smakuje ono naprawdę nieźle także na zimno, w związku z czym może stanowić fajną przekąskę bez potrzeby odgrzewania. Same kulki można też np. wrzucić do sałatki… Sami zresztą wybierzcie w jakiej postaci keto drobiowe szaszłyki z cukinią pasują Wam najbardziej – jedno jest
Modern Cave GirlGęsty jogurtowy sosik podawany na zimno. Fajnie się sprawdzi jako dodatek do krakersów… do przekąsek… do frytek… do mięsa z grilla. Można nim polać również gotowane lub pieczone warzywa np. kalafior, brokuł, cukinię. Sos polecam do… ** Paluszków serowych z ciasta francuskiego ** Cukinii faszerowanej mięsem ** Gniazdek z mięsa mielonego ** Szaszłyków drobiowych z ananasem (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Kulinarny S.O.S.Nie wiem czy zgodzicie się ze mną, ale karp w naszej kulinarnej tradycji kojarzony jest przede wszystkim z okresem Świąt Bożego Narodzenia. To właśnie wtedy i
Smaki Na TalerzuPlacki ziemniaczane z łososiem to bardzo apetyczna i efektowna przekąska. Doskonale smakuje na ciepło jak i na zimno. Przystawka na różnego rodzaju okazje czy danie na kolację. Placki ziemniaczane polecam wykonać według przepisu tutaj ,łosoś wędzony i biały twarożek najlepiej typu krajanka. Dekorujemy zieleniną , sprawdza się koperek i listki bazylii.Wierzch łososia można skropić delikatnie aromatyzowaną oliwką. Wkładam do szklanej buteleczki
gotuj ze mnąUwielbiam sernik, a ciasteczka Oreo w szczególności. Postanowiłam połącz serek z ciasteczkami. Kombinacja wyszła nieziemska! Składniki: Kruche ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 5 łyżek oleju
Truskawkowa FiestaSkładniki: 2 pomidory malinowe 1 kulka sera mozzarella Listki świeżej bazylii Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Sól do smaku Sekretem doskonałej sałatki caprese są najwyższej
Gotujemy i jemykalafiorem, bezglutenowe. Zamiast bułki dodałam migdały. Mielone dzięki temu mają fajną chrupiąca panierkę i są zdrowsze. Wyszły, lekkie, delikatne klopsik które można jeść na ciepło, zimno. Zapakuje je do pracy, na piknik, jako przekąskę na lunch. mielone: 40 dkg filetu z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki migdałów mielonych 1/3 kalafiora sól, pieprz 1/2 łyżeczki majeranku
wesoła kuchniaPasztet jaglany z pieczonymi warzywami i suszonymi pomidorami jest lekki, smaczny i zdrowy. Świetnie nadaje się jako dodatek do kanapek. Może stanowić również samodzielne danie. Choć
e-PrzepisyKulinarneCzas na ptysia w szklance. Ciastko ptysiowe podane z jogurtem truskawkowym i kremem orzechowym. 4 porcje: Ciasto ptysiowe: 1/4 szklanki wody 35 g masła 1/2 szklanki
KucharzycaJajka w sosie tatarskim to pomysł na niebanalną przystawkę na Wielkanoc lub inną okazję. Jajka przygotowuje się bardzo szybko, a wyglądają bardzo efektownie i smakują wyśmienicie
e-PrzepisyKulinarneJesteśmy na przysłowiowej "diecie", a uwielbiamy pączki? Znalazłam świetną alternatywę dla tradycyjnych pączków! Ciasto obi się w zaledwie 5 minut! Dosłownie! Smak niczym nie odbiega od
Truskawkowa Fiestapowodu. Powoli duszona cebula jest aromatyczna, delikatnie slodka i nie ma nic wspólnego z ostrym smakiem tej w surowej wersji. Idealny zimowy obiad, kolacja lub przekąska. Pyszny gorący prosto z piekarnika i na zimno ponoć też, niestety nie został ani kawałeczek także nie próbowałam. Wystarczy pominąć boczek, by cieszyć się wegeteriańską wersją. Proste składniki i obłędny smak. Ciasto jest bardzo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!