śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI: 6-8 jajek szczypiorek masło klarowane bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę, dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, dodajemy
Kuchnia Beatywszystko, na co w danej chwili macie ochotę, lub to co w danej chwili znajdziecie w lodówce (łącznie z resztkami). Danie dobre na obiad, kolację lub przekąskę, zarówno na ciepło jak i na zimno :) Składniki: Ciasto: jajko 1/3 kostki zimnego masła 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz: mięso, np. kiełbasa lub boczek 300 g dyni pół cukinii cebula
Taste Of My DayŁosoś wędzony na zimno doskonale nadaje się do wielu szybkich przekąsek. Dzisiaj proponuję łososia z serem almette i musztardą. SKŁADNIKI ok 20 dag plastrów z łososia norweskiego 1 opakowanie serka almette 1 łyżeczka musztardy francuskiej kilka oliwek i pomidory koktajlowe do dekoracji WYKONANIE Serek wykładamy do miseczki łączymy z musztardą mieszamy. Plastry łososia składamy w większy płat, Na plastrach rozmasowujemy
W kuchennym oknie EwyParówki w cieście francuskim to szybka i apetyczna przekąska smakująca zarówno na ciepło jak i zimno. Proponuję pomysł na podanie tej popularnej przystawki w sposób troszkę inny niż tradycyjny. Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" Składniki: 6 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego opcjonalnie: 6 plasterków szynki lub chudego boczku
Słodka Stronakolor, witaminy i walory smakowe. Rewelacyjnie sprawdzają się w sałatkach. Sałatka z blanszowanego kopru włoskiego faszerowanego kaszą jaglaną, fetą i szpinakiem, to bardzo zdrowa i efektowna przekąska, którą można podać na ciepło lub zimno. Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 4 Składniki: Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej, 1 fenkuł, 100 g sera feta, 1 saszetka oleju Kujawski
SzczyptaSmaQPaccheri with meat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 15 dag mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól
Kulinarny karnet ChristopheraPaccheri with spinach. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 20 dag twaróg 10 dag świeży szpinak 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 ml śmietana kremówka 1 żółtko sól, pieprz 1 łyżka oliwy
Kulinarny karnet ChristopheraPaccheri with romesco sauce. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Makaron 20 szt makaron paccheri 5 dag parmezan 2 łyżki oliwy sól Sos romesco. 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 papryka czerwona
Kulinarny karnet Christopherauzyskania konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy ser i paluszki. Łyżką nabieramy niewielkie porcje ciasta i smażymy w mocno rozgrzanym głębokim oleju. Najlepiej smakują na ciepło jako przekąska, ale również można podawać je na zimno z różnymi sosami ja preferuję z sosem czosnkowym i salsą ;) Bon Appetit
Pudełko rozmaitościJeśli poszukujecie błyskawicznej przystawki, albo macie ochotę urozmaicić swoją kolację to polecam Wam jajka faszerowane rukolą . To połączenie delikatnego smaku jajek z odrobiną ostrości, którą nadaje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczarki smażone w tempurze (tempura to nic innego jak ciasto z mąki i wody) to doskonała przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Danie proste, tanie i smaczne. Idealnie smakują z różnymi sosami lub ketchupem. Najlepiej użyć tu małych pieczarek a po usmażeniu wbić wykałaczkę i pyszna przekąska gotowa :) Składniki: * około 15 niedużych pieczarek
Zrób to smaczniemój Niejadek je wcina (albo i nie..;). Tym razem zaryzykowałam i przygotowałam podpłomyki z mąki pełnoziarnistej z kremowym serowym farszem z dodatkiem delikatnego wędzonego na zimno łososia Mowi pure. To doskonała i pyszna przekąska na każdą okazję. Można dodać do niej sos jogurtowy albo czosnkowy. Podpłomyki z serkiem i łososiem Składniki: Ciasto na podpłomyki
Na kulinarnym poligonieMleczna kanapka jest bardzo popularna wśród mniejszych i większych łasuchów, istnieje wiele przepisów na ciasta przypominające smakiem lub wyglądem ten smakołyk. Śmietankowa kanapka należy do tej
Smakołyki Berenikiużyć gotowego ;) A ciasto francuskie to świetna baza do wielu potraw na słodko i słono. Dziś proponuję minipizze/tartinki, które sprawdzą się zarówno na popołudniową przekąskę, kolację, jak i danie imprezowe. Smakują na ciepło i na zimno, a położyć można na nie praktycznie wszytko. Zapraszam na przepis... Minipizze z ciasta francuskiego z grillowanym kurczakiem (kolacja dla dwóch lub przekąska dla kilku
Ratunku obiadGdy robię małe przyjęcie dla znajomych, zawsze staram się przygotować ciekawe przekąski. Bardzo często pojawiają się takie oto miseczki, upieczone z mąki z czerwonej soczewicy z
Quinoa Raz!