przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:52/208)

Kalerosse z mozzarellą 188

talerz i na jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie

Kuchcik gotuje
Terrina z łososia 151

  Wigilia czy ogólnie Święta Bożego Narodzenia są czasem ekperymentów kuchennych. Jeżeli macie ochotę przetestować coś nowego to zachęcam Was do wypróbowania. Może komuś opadnie szczęka

Szybko Tanio Smacznie
Hummus z czarną quinoą i czarnym czosnkiem 124

Niektórzy z Was już dobrze wiedza, jak uwielbiam eksperymentować i testować nowe ciekawe składniki. Jakiś czas temu w mojej kuchni zagościł czarny czosnek, który podbił moje

Quinoa Raz!
Pasta kanapkowa na różowo z quinoy, fasoli i buraczków 160

Banalnie prosta pasta kanapkowa. Ja używam do niej buraczków ze słoika od mamy, ale jeśli takich domowych nie macie to wystarczy ugotować buraka i po kłopocie

Quinoa Raz!
Wytrawne kruche ciasteczka 135

Ciasteczka wytrawne ze świeżym rozmarynem, bazylią i z suszonymi pomidorami. Wyborne – pachnące słoneczną Italią. Świetnie pasują do piwa. Do przygotowania ciasteczek (ok 20 sztuk) potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie
Drożdżowe bułeczki do odrywania z cukinią i fetą. Pizza zawijana. 449

piekarnika i piecz ok. 25-30 min., aż bułeczki podrosną i zrumienią się. Bułeczki najlepsze są oczywiście na ciepło, ale można je też zjeść na zimno, np. zabrać do pracy czy szkoły jako przekąskę. Przepis dodaję do akcji: *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Słoneczne mango lassi z quinoą :) 128

Przed nami jeszcze długa zima, ja co prawda dopiero wróciłam z tropików, ale trzeba czasami zaaplikować sobie coś słonecznego na zapas. Uwielbiam kuchnię indyjską i mango

Quinoa Raz!
Pasta kanapkowa z quinoy i czerwonej soczewicy z wędzona papryką 141

          Dziś dalszy ciąg testowania produktów z komosą ryżową, które ostatnio kupiłam. Otworzyłam paczkę bezglutenowego chrupkiego pieczywa z

Quinoa Raz!
Wiosenne gazpacho z czarną quinoą (bez glutenu, bez laktozy, wegańskie) 172

Kupiłam w niedzielę na bazarze trochę nowalijek - młody czosnek, ekologiczną rzodkiewkę i ogórki, świeże liście czosnku niedźwiedziego i postanowiłam je jak najszybciej wykorzystać w kuchni, a

Quinoa Raz!
Pasta kanapkowa z quinoy i wędzonej makreli 147

Pasta z makreli sprawdza się nie tylko na bezglutenowych kanapkach, ale też jako świetny dip na imprezę do warzyw, lub obiadowy dodatek do młodych wiosennych ziemniaków

Quinoa Raz!
Pasta z quinoy i bobu 187

Jeśli szukacie przepisu na pyszną pastę kanapkową w dodatku bez glutenu, bez laktozy, bez cukru i wegańską (i nie jest to pasta z kostek lodu) ;) to

Quinoa Raz!
Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi 179

Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to za jednym zamachem przekąska, obiad i deser. Można go podawać na zimno i na gorąco. Przepyszny dla dorosłych i dzieci. Kremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to fantastyczne sycące danie, ale jednocześnie lekkie i aksamitne, znika do ostatniego kęsa. Poza tym pięknie wygląda na talerzu. Kremowy ryż na słodko z owocami

Pociąg Do Kuchni
Kapuśniaczek z kukurydzą 270

Bardzo smaczna przekąska, doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno. Do tego nie jest trudna w przygotowaniu. Dziś proponuję kapuśniaczek z kukurydzą, lub inaczej – wegetariańskie paszteciki. Do przygotowania tego pysznego dania będziemy potrzebowali: 2-3 opakowania ciasta francuskiego (w zależności od jego wielkości) 500g. dobrej kiszonej kapusty 25g. suszonych grzybów Mała puszka drobnej kukurydzy (ja używam kukurydzy z chili

MarcinChef
Jajka z sosem chrzanowym 156

  Wielkanoc depcze nam po piętach. To już niebawem. Muszę przyznać, że w tym roku jakoś trudno mi się zmobilizować do przygotowania czegoś na tę okazję

Szybko Tanio Smacznie
Pierożki smażone z ricottą i suszonymi pomidorami 204

Smażone pierożki to bardzo smaczna i chrupiąca przekąska. Można je zajadać na ciepło i na zimno, same lub z różnymi dipami. Ja zrobiłam do pierożków najprostszy dip keczupowo-majonezowy. składniki: ciasto 225 g mąki pszennej duża szczypta soli 2-3 łyżki oleju ok 90-100 ml letniej wody farsz 250 g ricotty 6 suszonych pomidorów z zalewy 1 mała czerwona

Monia miesza i gotuje