Jajka w sosie rzodkiewkowym

Jajka w sosie rzodkiewkowym

Jajka w sosie rzodkiewkowym

Przepis na szybką i smaczną przystawkę na zimno – jajka w sosie z rzodkiewką i groszkiem. Składniki: 5 jaj pół puszki groszku konserwowego 5-6 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżeczki chrzanu tartego 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz. Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. Rzodkiewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy nadmiar wody i przekładamy do miseczki. Dodajemy groszek, majonez, śmietanę, jogurt, chrzan i przyprawy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.