Wielkanoc już za pasem. Co znajdzie się na moim świątecznym stole??? Nie może zabraknąć żurku, mazurka i oczywiście jajek faszerowanych. Te przygotuję
kuron.com.plMuffiny w wersji wytrawnej. Świetna przekąska na ciepło i zimno. Z dodatkiem czarnych oliwek, cebuli i parówek, maślane, chrupiące z zewnątrz. Ciasto jest na tyle wdzięczne, że możecie do niego dodać posiekaną chili, wędlinę, ser, warzywa, jak np. kawałki cukinii, papryki czy kiszonych ogórków. Każda wersja z pewnością przypadnie do gustu. Polecam! Przepis na 18 wytrawnych muffinek. SKŁADNIKI
Zasmakuj KuchniWiosna już tuż, tuż. Na talerzu nie może zabraknąć koloru zielonego! Wiosna jest pięknym okresem nie tylko w przyrodzie, ale również w kuchni. Pojawiają się pierwsze
Truskawkowa Fiestasoczyste roladki z indyka nadziane niezwykle aromatyczną, dobrze przyprawioną masą mięsną. To świetna propozycja mięsnego dodatku do dania obiadowego. Pokrojona roladka sprawdzi się również w roli imprezowej przekąski serwowanej także na zimno. Składniki: 850g fileta z indyka 5 łyżeczek przyprawy do mięs Natur Vegeta sól pieprz Farsz: 500g udźca z indyka 400g surowego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku
Szalona Kuchnia Ewelinyniedopieczony, należało jeszcze dogrzać piec. T arte flambée jak na proste, wiejskie jedzenie przystało jest tłusta, kaloryczna i bardzo smaczna ;) Można ją podawać na ciepło, ale na zimno będzie również znakomitą przekąską, szczególnie do piwa lub wina. Składniki na s pód tarty: 200 ml letniej wody ( lub nieco więcej w zależności od chłonności mąki) 300 g mąki
Codziennik KuchennyLato kojarzy mi się z lekkimi i aromatycznymi daniami. Dziś mam dla Was połączenie włoskich smaków - panna cotta i sałatka caprese dwa w jednym. Jeśli chcecie
Quinoa Raz!Jest lato, wysokie temperatury. Nikt nie ma ochoty na ciepłe dania. Polecam przygotować pudding chia na napoju ryżowym. Wyśmienite! Składniki: 2 łyżki nasion chia 1 łyżka
Truskawkowa FiestaPałki z kurczaka nie będą suche, jeśli przed upieczeniem owiniemy je boczkiem. Są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetne na imprezową przekąskę:). 1 kg podudzi z kurczaka 200g boczku wędzonego w cienkich plastrach 3 łyżki keczupu 2 łyżki musztardy sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Z pałek usuwamy skórę. Przygotowujemy marynatę: keczup, musztardę
Szefowa kuchniLody, lody dla ochłody! Świetnym zamiennikiem tradycyjnych lodów, są te domowe! Wiadomo smak zdecydowanie odbiega od tych sprzedawanych na stoiskach, ale chcemy zdrowe i smaczne, a
Truskawkowa FiestaChrupiące, pachnące czosnkiem i koperkiem, orzeźwiające…moi drodzy nadeszła pora na ogórki małosolne!!! Kiedy pytają mnie co najbardziej lubię ze słodyczy, mówię
kuron.com.plJak już pewnie wiecie, uwielbiam tatara :) ten dzisiejszy jest z dodatkiem domowych marynowanych rydzów od rodziców, galaretki z agaru i soku z buraków, czarnej quinoy, czerwonej
Quinoa Raz!Dziś danie, które zna, lubi i przygotowuje każda peruwiańska rodzina, można powiedzieć, że to taki południowoamerykański odpowiednik, naszej sałatki jarzynowej. Uwielbiam causę, można ją przyrządzić z
Quinoa Raz!Uwielbiam najróżniejsze wariacje na tema tatara :) Quinoa jest ciekawym dodatkiem do niego, a ta czarna dodaje trochę chrupiącej tekstury, do tego plasterek czarnej trufli i
Quinoa Raz!A Ty, ile razy odmówiłeś/-aś sobie sobie jajek w majonezie, przy Wielkanocnym stole, lub rodzinnej imprezie ? Z tym przepisem nie tylko nie będziesz sobie odmawiać
NiePieprz.plserów. Niezastąpione dla małych przekąsek na raz z ciasta francuskiego czy paluchów grissini. Generalnie każda impreza u mnie składa się nie tylko z ciepłych dań, jest wiele przekąsek, na ciepło czy zimno, do tego koniecznie dipy, salsy, sosy. Są dopełnieniem takich mini dań zaspokajających pierwszy głód, po które sięga się cały czas podczas spotkania. Dziś salsa pomidorowo-waniliowa z czosnkiem
Zasmakuj KuchniJeśli zastanawiacie się, czym na imprezie zastąpić, kochaną przez wszystkich, ale już trochę nudną sałatkę ziemniaczaną, to mam dla Was przepis. Peruwiańska causa to danie
Quinoa Raz!Takie muffinki to doskonałe rozwiązanie na obiad, są bardzo sycące i pyszne. Może je również przygotować na przekąskę i podać na zimno. A, że trwa sezon grzybowy to bardzo polecam je przygotować, na pewno Wam posmakują. W zimie można użyć mrożonych grzybów i ewentualnie pieczarek, ale nie ma co ukrywać, że te leśne, a najbardziej moje ulubione prawdziwki są najlepsze
IzabelawkuchniKiedy chce mi się bardzo słodkiego szukam zdrowych zamienników kalorycznych ciast czy batonów. Przygotowałam dietetycznego snickersa bez pieczenia. W smaku jest identyczny jak oryginalny! Składniki: Warstwa
Truskawkowa FiestaKasza jaglana oraz fasola bardzo często goszczą na moim stole. Z racji, że one są moimi ulubionymi produktami przygotowałam przepyszną tartę! W swoim składzie zawiera wartościowe
Truskawkowa FiestaFajny sposób na jajka na twardo :).Można podawać jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawkę lub przekąskę.W przekroju też prezentują się ciekawie.Ja podałam jako danie główne z sosem tatarskim SKŁADNIKI 600-700g mięsa mielonego 8 jajek 250g szpinaku mrożonego rozdrobnionego bułka namoczona w mleku lub wodzie sól,pieprz olej do smażenia bułka tarta WYKONANIE Mrożony szpinak wrzucamy
Mała w garnku mieszaPolecam dziś idealne placuszki na majówkę, bardzo proste z zaledwie kilku składników i oczywiście obowiązkowo z majową młodą pokrzywą. Wymyśliłam je zupełnie przypadkiem, spontanicznie, gdy z
Quinoa Raz!mieć różne nadzienie i doskonale sprawdzają się z odpowiednimi dodatkami na obiad, ale ja zdecydowanie wolę je jako przekąski, które łatwo się pakuje na wynos. Oczywiście taką przekąskę można zjeść na zimno albo podgrzać. W obu wersjach smakuje tak samo dobrze. Przepis pochodzi z zeszytu mamy właśnie w tej wersji z nadzieniem, które w głównej mierze składa się z pieczarek
Milion Smakówprzygotowuję rybę w warzywach. Danie to jest doskonałe i na ciepło i na zimno. Jeśli będziemy jeść je na ciepło, będzie wspaniałym daniem obiadowym, a jeśli na zimno stanowić będzie znakomitą przekąskę. Jednak najlepsze jest drugiego dnia, gdy składniki przejdą smakiem. Przygotujcie więc : Czytaj więcej
Tylko pyszniePaszteciki z ciasta drożdżowego z farszem, którego baza to mięso drobiowe z rosołu. Idealne jako dodatek do czerwonego barszczyku lub samodzielna przekąska na ciepło lub zimno. Składniki: 350 g mąki pszennej 7 g drożdży suchych 2 łyżeczki cukru płaska łyżeczka soli szklanka mleka 2 żółtka 80 g masła szczypta soli farsz: 400 g mięsa drobiowego z rosołu
wyzwania kuchenneZbliżająca się Wielkanoc to feria smaków, zapachów i kolorów na naszym stole. Pojawiają się na nim nasz tradycyjne dania i potrawy, ale od czasu do czasu
Kulinarne przygody GatityZapowiada się ochłodzenie, wiosna nie chce się rozkręcić, więc zastanawiałam się ostatnio ile czasu w moim życiu spędziłam w gorącym Peru. Podliczyłam wszystkie wyjazdy
Quinoa Raz!wspaniały produkt, dzięki któremu można puścić wodze fantazji i znaleźć całą masę pomysłów na jego wykorzystanie. Są to bardzo proste ciasteczka, które smakują na ciepło i na zimno oraz stanowią idealną przekąskę, czy dodatek do popołudniowej kawy. Ciasto francuskie możemy przygotować sami (przepis na ciasto dostępny na mojej stronie) lub kupić gotowe ciasto. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego
Ciastka i ciastaJajka po szkocku, czyli jajka zawinięte w mięso mielone to topowe danie kuchni brytyjskiej. Scotch egg są popularną przekąską spożywaną szczególnie na zimno. Mimo wszystko, dla mnie wersja na ciepło jest zdecydowanie lepsza. Jajka po szkocku powinno się smażyć w głębokim tłuszczu, jednak postanowiłam je nieco odchudzić i upiekłam w piekarniku oraz podałam z chrzanem i pieczywem. Pycha! Przepis
Kuchnia BazyliiPrzekąska na ciepło i zimno. Czas wykonania: 1 h 20 min Ilość porcji: 15 kawałków (30 cm długości) Składniki: 5 jajek 2 łyżki majonezu 400 g sera żółtego ½ łyżeczki soli 750 g fileta z kurczaka szczypta soli szczypta pieprzu 45o g pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce. Jajka ubić
KuchniaWeDwoje.plTo jest meeeega pyszne! Takie zwykłe babeczki z ikea, trochę słonawe, cienkie i okropnie chrupiące. Świetnie pasują do koperkowego nadzienia. Jeżeli przed Świętami spotykacie się
Szybko Tanio SmacznieJajka to wielkanocna tradycja. Zazwyczaj przygotowujemy tradycyjne jajka, gotowane, ale czemu nie przygotować jajek faszerowanych, które sprawdzą się nie tylko na świątecznym stole, ale na każdym
Szybko Tanio SmacznieZabieram Was ze sobą w podróż do Italii. Chociaż pogoda nie funduje nam włoskich temperatur (możne to i dobrze, bo znajoma Włoszka mówiła, że na
Szybko Tanio Smacznietortilla z tuńczykiem, która pozwoli Ci zaspokoić chęć na szybkie jedzenie. Prosta w przygotowaniu, ale także zdrowa i pożywna. W wersji na zimno idealnie pasuje jako przekąska, a w wersji na ciepło śmiało można ją podać na obiad. Tuńczyk, świeże warzywa, papryczka chilli i sos miętowy świetnie się komponują tworząc przepyszny posiłek. I nie obawiaj się papryczki, sos miętowy doskonale
ale PysznieSmaczne i pyszne wegańskie ciasto, które przygotowuję się w niecałe 30 minut. Dla cierpliwych nic trudnego! Składniki: Forma o śr 12 cm Spód: 1/4 szklanki płatków
Truskawkowa FiestaPrzepis na pyszne śledzie w lekko słodkim sosie z rodzynkami i cebulą. Świetnie sprawdzą się na wszelkiego rodzaju imprezach. Składniki: ok 700 g śledzi a la
e-PrzepisyKulinarnePyszna pieczeń z mięsa wieprzowego, którą można podać zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno na kanapki. Składniki: 1-1,2 kg łopatki wieprzowej
e-PrzepisyKulinarneDziś znów popędzimy w kierunku Azji, a dokładnie do Tajlandii. Co tym razem wymyśliłam? Bua Loi Chi czyli kokosowy deser z pereł tapioki! Tapioka jest skrobią
Ostra na SłodkoPrzepis na smaczne pierogi pieczone z farszem z kiełbasy i pieczarek. Składniki (na 6 dużych pierogów): Ciasto: 300 g mąki pszennej 60 g oleju 1 i
e-PrzepisyKulinarnePrzepis na pyszną fasolkę szparagową z boczkiem w sosie śmietanowym z curry. Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej 250 g boczku wędzonego 100 ml jogurtu naturalnego
e-PrzepisyKulinarneNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
Quinoa Raz!/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
Quinoa Raz!800x600 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso
Quinoa Raz!Spodziewacie się gości, albo planujecie romantyczny wieczór i nie macie pomysłu na przystawkę? Sprawdzone przepisy wydają się Wam oklepane? Popularne danie zawsze można przerobić i zaprezentować
Quinoa Raz!Zeszłej jesieni odkryłam wężymord, znany też pod nazwą skorzonera. Zakochałam się w tym warzywie. Doprawdy nie mogę pojąć, dlaczego nie gości na stałe w naszych warzywniakach
Quinoa Raz!Czasem mi się nudzą płatki, albo nie chce mi się piec bezglutenowego pieczywa, wtedy na śniadanie robię ten banalnie prosty i szybki placek, który można potraktować
Quinoa Raz!Ta sałatka świetnie się sprawdza na wszelkich rodzinnych imprezach, dlatego nazwałam ją imieninową. Charakteru nadaje jej kilka niebanalnych składników - ser łomnicki, kozieradka i gorczyca zamieniają
Quinoa Raz!W prostocie siła! Quinoa plus kilka soczystych dodatków, dobrej jakości olej i genialna wiosenna sałatka gotowa. Czosnek niedźwiedzi o tej porze roku rządzi, wiec namawiam do
Quinoa Raz!Samosy to indyjskie pierożki z warzywami. Tradycyjne samosy smaży się na głębokim tłuszczu, jednak, aby były mniej kaloryczne upiekłam je w piekarniku. Składniki: Ciasto: 350 g
e-PrzepisyKulinarneciekawy i niecodzienny sposób wykorzystać kalafiora? Na przykład tworząc z niego pyszną przekąskę na ciepło lub zimno - nuggetsy kalafiorowe. Trzeba korzystać z sezonu na kalafiory i testować je w różnych wersjach. Oto jeden z naszych pomysłów :) Nuggetsy z kalafiora Przepis na ok 10-12 nuggetsów Potrzebujemy: pół średniej wielkości kalafiora 1 ząbek czosnku 3 łyżeczki płatków drożdżowych 1 łyżeczka curry
Bananowe Polemięskiem mielonym , smażone w głębokim tłuszczu w panierce z bułki tartej . Pewnym jest ,że w pubach w Szkocji i Anglii dostaniemy je bez problemu jako lokalne, piwne przekąski , zwyczajowo podawane na zimno . Nam smakowały także na gorąco i to nawet bardziej , a polane ciepłym sosem koperkowo- musztardowym były palce lizać Polecam to ciekawa i niezwykle smaczna potrawa , odmienna od naszej
Ogrodnik w podróżymiejscu prezentujemy danie słone, pieczone jak ciasto, stanowi doskonałą alternatywę dla popularnej pizzy, prędko się ją robi, smakuje i wygląda wyśmienicie, w sam raz na elegancką przekąskę na ciepło i zimno, warto wypróbować! Składniki: (Na porcję w blaszce prostokątnej 18x24 cm) 1/2 kg mąki 1 kostka masła roślinnego (ja daję masło) 1/2 kostki smalcu 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki świeżych
kgwjanczewozastanawiacie się co z nich zrobić, to ten przepis jest dla Was. Boczniakowe nuggetsy to proste i aromatyczne jedzenie, które posłuży nam jako danie główne lub jako przekąska. Można chrupać na zimno i na ciepło z swoim ulubionym sosem. W obu przypadkach boczniaki smakują rewelacyjnie! Nuggetsy z boczniaków Przepis na 10-15 nuggetsów Potrzebujemy: 5 dużych boczniaków
Bananowe PolePolecam przepis na pyszne, zdrowe słodycze – czyli batoniki marchewkowe z bakaliami, sezamem i słonecznikiem. Składniki: 400 g marchwi 200 g płatków owsianych 160 g przesianej mąki
e-PrzepisyKulinarnePrzepis na filety rybne marynowane w zalewie pomidorowo-octowej. Potrawa najlepiej smakuje po kilku dniach. Składniki: ok. 700 g filetów rybnych (dałam mirunę) jajko bułka tarta
e-PrzepisyKulinarneMoje śledzie wreszcie wymoczone, więc zaplanowałam przyrządzić po części śledzie w musztardzie jak i śledzie w occie. Uwielbiam śledzie w musztardzie i robię je na każde
codojedzeniaJajka nadziewane gravad łososiem z koperkiem, obficie posypane świeżo utartym chrzanem. Pyszna propozycja na jajka nadziewane, nie tylko na Wielkanoc. Uwielbiam jajka! Mogę je jeść codziennie
codojedzeniaPrzepis na chlebki pita wypełnione sałatką z kapusty pekińskiej i kurczaka. Pyszny, domowy fast-food. Składniki (na 6 chlebków): 3 i 1/4 szklanki mąki krupczatki (może
e-PrzepisyKulinarneSzybkie, łatwe i do tego smaczne. Dzięki temu przepisowi mam w szafce dwie puszki tuńczyka. Pomyślałam, że podzielę się z Wami tym przepisem i pomysłem
Szybko Tanio SmaczniePołączenie śledzia ze świeżym ogórkiem jest trochę nietypowe, ale smaczne. Polecam przepis na świąteczny stół. Składniki: 500 g śledzi matiasów długi ogórek 2 małe cebula 400
e-PrzepisyKulinarnePomysłów na przygotowanie jajek jest wiele. Kulinarna elastyczność jajek jest po prostu niesamowita! Jednym z ulubionych sposobów serwowania jajek mojego męża są jajka w sosie
Szybko Tanio Smaczniekalafiora moczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Kalafiora w cieście można podawać na ciepło z zestawem surówek jako samodzielne danie obiadowe,jako przekąskę na ciepło lub zimno z sosem np.czosnkowym
Niespełnione zdolności kulinarne· ogórek zielony 2 szt · ser feta 1 kostka · cytryna 1/2 szt · suszona natki pietruszki · czosnek marynowany 2 ząbki Ogórki umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą
Camilla w kuchniCzęsto lubię przygotować coś na słodko, bo jak wiadomo człowiek nie żyję samym chlebem. Świetną alternatywą jest proteinowa czekolada, która znalazłam na jednym z youtub'owych
Truskawkowa Fiesta· ogórek zielony 3 szt · twaróg 50 dag · śmietana 18 proc 150 g · sól · pieprz · czosnek 1 ząbek · rzodkiewka · koperek Twaróg utrzeć ze śmietaną. Ogórki umyć
Camilla w kuchni· brokuły 30 dag · papryka czerwona 21 strąki · por 1 szt · kukurydza w puszce 1 szt · jogurt naturalny 50 dag · żelatyna 6 łyżeczek · musztarda 1 lyżeczka · czosnek
Camilla w kuchni· por 50 dag · papryka czerwona · papryka żółta · sok z cytryny 3 łyżki · oliwa 4 lyżki · cukier · ser owczy 15 dag · jogurt naturalny 2 łyżki · czosnek 2
Camilla w kuchnisuchego oregano. Piec na środkowej półce piekarnika ok 40-45 minut, aż brzegi placka zrobią się rumiane, a pomidory są przypieczone. Podawać na gorąco lub na zimno, jako posiłek lub przekąskę. Smacznego
Stare GaryPyszna i szybka przekąska. Smakuje dobrze na zimno, ale doskonale na gorąco - świeżo po zrobieniu. Dodatkowym atutem jest to, że takie parówki można maczać w dowolnym sosie lub kilku i w ten sposób wzbogacać smak
Milion Smakówwysiłek w przygotowanie jedzonka, stołu i całą logistykę. Oczywiście każdy z rodziny miał swój wkład w imprezę: Babcie zrobiły pyszne ciasta i przekąski. Chrzestna - sernik na zimno. Chrzestny zamówił piękny tort, a jego Żona elegancko udekorowała stół. Dziadek narobił kiełbasy białej na barszcz. Mąż sumiennie realizował listy zakupowe i siekał co było do posiekania
Kuchnia po mojemuSłynny włoski deser w nieco lżejszej, jogurtowej wersji. Z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi, niczym pralinki rafaello. Wzbogacona płatkami jaglanymi o wysokiej wartości odżywczej. Idealnie
Kuchnia Ellieprzepisem tego nazwać nie można. Przez deszcz zużyłam to, co było w lodówce. Jednak najważniejsze, że efekt bardzo smaczny. Takie ślimaki można podawać na ciepło lub na zimno. Są świetne jako przekąska, ale mogą też zagrać rolę przystawki. Są idealnym towarzystwem do piwa. Potrafią również uratować żołądki niespodziewanych gości. Składniki (10-15 ślimaków) 375g ciasta francuskiego 150g żóltego sera 130g
Pełny talerzpiekarnika nagrzanego do 180 st opni C z termoobiegiem na około 20-25 minut. Tak przygotowaną dynię można podawać jako samodzielną przekąskę na ciepło i zimno. Lub przeznaczyć ją na zupę albo składnik sałatki z większą ilością składników. Na taką właśnie sałatkę zaproszę Was już wkrótce. Pozdrawiam i życzę Smacznego
Gosia gotujeSkładniki: 1 op. szparagów 1 op. ciasta francuskiego 1 op. szynki włoskiej lekko wędzonej-najlepiej prosciutto cotto 1 kulka mozzarelli lub 1 kubek tartego sera dojrzewającego
Luźna Kuchniaparówki odkręcamy na płasko, raz w lewą, raz w prawą stronę Smarujemy parówki roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 minut Zjadamy na ciepło, ale na zimno też są smaczną przekąską Podajemy z keczapem lub bez niego :) Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comByła już empanada z kurczakiem czas na empanada z sardynkami! Składniki i farszu: 2 puszki sardynek w sosie pomidorowym 1 papryka zielona (może być również czerwona
Smaki BrazyliiKolejna sałatka na kolejne leniwe niedzielne popołudnie. Składniki na 2 osoby: - dwie garści rukoli - 1 papryka zielona - 2 średnie czerwone pomidory - 4 jajka Składniki sosu: - 2
Smaki BrazyliiSkładniki (dla dwóch osób): 1/2 woreczka bobu 1 marchewka 3 plastry wędzonego boczku 1 łyżeczka cukru 3 łyżeczki soli + sos (3 łyżki śmietany
My Culinary ArtPâté z drobiowych wątróbek, bardzo smaczny pasztecik bez pieczenia. W moim przepisie użyłam wątróbek z indyka, sprawdziły się doskonale :) Składniki : 500 g wątróbki z indyka 175
Zabawa smakiemBefsztyk tatarski to dobra przekąska dla smakoszy surowego mięsa wołowego. Odpowiednim mięsem jest jak najświeższa polędwica drobno posiekana lub dla wygody zmielona. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneKabanosy w cieście francuskim to pyszna i szybka przekąska. Świetnie się sprawdzają na różnego rodzaju imprezach. Podajemy je na ciepło lub zimno z ulubionym sosem(...)owijamy paskami ciasta i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy około 5 minut aż ładnie się ciasto zarumieni. Przekąski podajemy z sosem na ciepło lub zimno. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliJest idealnym dodatkiem do jajek na twardo, potraw mięsnych, wytrawnych przekąsek z ciasta francuskiego, roladek z szynki lub serowych, także do mięsnych tortilli na ciepło lub zimno. Po prostu dopełnienie domowych imprezowych przekąsek. Zawsze przygotowuję go do uzupełnienia innych sosów: pomidorowego i ajoli - stanowią razem trio, czasem z bonusem ajvaru jak mamy więcej gości. Coś innego? Zamiast ogórków konserwowych dodajcie
Zasmakuj KuchniRolada na zimno z łososiem w szpinakowym cieście to super pomysł na imprezową przekąskę lub przystawkę przed daniem głównym. Ciasto szpinakowe jest wilgotne, a farsz ma lekko czosnkowy smak. Do tego duża ilość wędzonego łososia – danie bardzo proste w wykonaniu i oryginalne. Czas wykonania: 1 h + 1 h czas
KuchniaWeDwoje.plNajprostsza przekąska podana na ciepło lub zimno z sosami, np. pomidorowym, słodko-kwaśnym, czosnkowym lub ajwarem smakuje obłędnie! Zawsze ma swoich zwolenników. Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego z koncentratem pomidorowym i tartym cheddarem posypane sezamem. Ser świetnie komponuje się z delikatnym ciastem, ma ostrawy smak, lekko kwaskowy, idealny do takiego ciasta. U mnie taka przekąska sprawdza się niemalże na każdej
Zasmakuj KuchniProsty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Nie są trudne w wykonaniu ani pracoch łonne. Czego chcieć więcej od przekąski? :-) Polecam, polecam i jeszcze raz polecam! 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 długich, grubych kabanosów 10 plasterków sera jajko 5 łyżek sezamu 1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości plastry
Szefowa kuchni