temperatura pokojowa) – 1 filiżanka cukru – 1 jajko – 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego – 1 filiżanka soku pomidorowego (wyciśniecie sami z pomidorów z LokalnyRolnik.pl ) – 500 g czerwonej porzeczki ( kupicie na platrofmie zakupowej LokalnyRolnik.pl ) Do przygotowania kremu: – opakowanie serka Philadelphia (Doppelrahmstufe, family pack) w temperaturze pokojowej – cukier kryształ Oba składniki umieszczamy w misce i mieszamy trzepaczką(...)mieszać aż ciasto będzie gładkie. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 minut w 170 stopniach. Ciasto studzimy i wierzch pokrywamy kremem. Na końcu posypujemy czerwoną porzeczką. Dajcie znać jak sprawdza się ten przepis i czy Wam smakuje
Szybko Tanio Smaczniekakaowym biszkoptem, a jagody z polewą czekoladową powodują, że powstaje idealne połączenie słodkiego kremu z lekko kwaśnymi owocami. Do zrobienia tego ciasta zamiast jagód można użyć również czerwonej porzeczki lub jeżyn. Jeżeli Wasze dzieci uwielbiają ciasto mleczna kanapka, to dodanie na jego wierzch owoców jest dobrym sposobem by oprócz samego ciasta dzieci zajadały się również owocami. SKŁADNIKI Na biszkopt(...)posypać wierzch ciasta małą ilością jagód do ozdoby (chociaż samo ciasto już ładnie wygląda i nie wymaga tego). Jeszcze raz podkreślam, że jagody można zastąpić innymi owocami, tj. czerwona porzeczka lub jeżyny
Passions hobbies lifeOwsianka z nektaryną, porzeczkami i mlekiem bananowym Składniki: - 100g płatków owsianych bio - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami) - sól himalajska - 1 dojrzała nektarynka - 2 łyżki czarnej porzeczki
Wegańska kuchnia orientalnałyżeczka skrobi kukurydzianej/ziemniaczanej – ja nie dodaję) 300-400 ml kremówki 36% 200-300 g konfitury z malin – w sezonie świeże owoce; maliny można zastąpić czarną porzeczką – te 2 owoce najlepiej komponują się z słodką bezą 50-80 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Białka ubić z solą; gdy piana zacznie sztywnieć dodawać cukier partiami (nie wolno od razu całego(...)kapcie”. kremówka 36% 150 ml, konfitura malinowa, wiorki czekoladowe Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb
Pociąg Do KuchniSkładniki: 2 jajka łyżka cukru waniliowego 150 ml (małe opakowanie) jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sos: 1-2 łyżki miodu szklanka czerwonych porzeczek Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i jogurtem. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ubijamy pianę z białej ze szczyptą soli. Delikatnie łączymy z ciastem. Patelnię smarujemy(...)dwóch stron na złoty kolor, przed każdą kolejną partią warto ponownie posmarować patelnię tłuszczem. Teraz czas na sos. W rondelku podgrzewamy miód, aż zacznie lekko bulgotać, wrzucamy porzeczki, mieszamy i gotujemy ok 3-5 minut
Kulinarne InspiracjeSkładniki: Inspiracja: rozkosze stolu 0,5 kg czerwonych porzeczek ( bez szypułek ) 3 łyżki octu winnego ( lub ewent. 5% ocet spirytusowy ) 8 łyżek cukru 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki chili cebula sól i pieprz Cebulę drobno pokroić. W garnku połączyć porzeczki, cebulę, cukier, ocet, wino i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia i gotować
Atlas Smakówskładniki: ogórki gruntowe (dowolna ilość) 2 ząbki czosnku korzeń chrzanu 2 baldachy kopru z nasionami kilka liści z czarnej porzeczki 1 łyżka soli na litr wody wykonanie: Ogórki dokładnie myjemy. Do wyparzonych słoików o pojemności 900 ml wkładamy po 2 ząbki czosnku (przekrojonego na pół), cząstki chrzanu ok. 3 cm długości (pokrojone w słupki), 2 łodygi baldachu kopru, liście(...)czarnej porzeczki oraz gorczycę. Ogórki układamy pionowo, bardzo ściśle w słoikach, stroną którą był połączony z łodygą w dół, mamy wtedy gwarancję, że gorycz z końcówki ogórka nie przejdzie wyżej. Wlewamy wodę z rozpuszczoną solą tak, aby woda przykryła całkowicie ogórki. Dokładnie wycieramy z zewnątrz słoik jednorazowym ręcznikiem papierowym, zakręcamy zakrętką. Odstawiamy i po kilku dniach wynosimy słoiki do zimnej
Domowy Smak Jedzeniaziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki białego octu winnego 500 ml śmietanki kremówki truskawki do dekoracji mus nektarynkowo śliwkowy 2 nektarynki 2 duże żółte śliwki kilka gałązek czerwonej porzeczki owoce razem ze skórką miksujemy w robocie kuchennym na mus. do dekoracji: borówki i czerwona porzeczka przygotowanie bezy: Rozgrzać piekarnik do 180 C(termoobieg). Ubić białka dodając szczyptę soli
noteskulinarnyfigamoreli, płatki nagietków do przybrania, cukier puder różany do posypania. Sos wiśniowy cassis: 300 g wypestkowanych wiśni (świeżych lub mrożonych), 100 ml casissa , 3 łyżki owoców czarnej porzeczki, które pozostały po przygotowaniu cassisa (opcjonalnie), cukier do smaku. Ceramika Żaneta Jędral Pracownia autorska Przygotowanie: Ciasto Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą, dodać zmrożone masło starte(...)Krem przełożyć na podpieczony spód, na wierzchu rozłożyć morele, piec 40 minut w 180 stopniach. Wyjąc z piekarnika, posypać cukrem pudrem różanym, wystudzić. Sos wiśniowy cassis Wiśnie i macerowane porzeczki zasypać cukrem, gotować na małym ogniu 10 minut. Pod koniec gotowania dodać likier porzeczkowy, całość zmiksować blenderem i przetrzeć przez sito. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagotować i zredukować
SzczyptaSmaQSzybki i bardzo orzeźwiający koktajl na lato. Słodko-kwaśny smak dzięki połączeniu czarnej i czerwonej porzeczki sprawia, że można go wypić naprawdę dużo ;) Całe szczeście, że robi się go w niecałe 10 minut. Dodatkowo, porzeczki zawierają dużo witaminy C i kwasu foliowego a bardzo mało kalorii
Milion SmakówSkładniki: czarna porzeczka 2 szklanki, jogurt naturalny 500 ml, cukier 3 łyżki do dzbanka miksera wypac opłukane czarne porzeczki wsypać cukier, wlać jogurty naturalne nie gęste wszystko dobrze zmiksować, wlac do szklanek koktajl jest nie za słodki, smaczny, zdrowy....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: herbatniki 30 dag, masło lub margaryna 15 dag, jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, budyń śmietankowy 1 opakowanie, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, czarna porzeczka 3 szklanki ciastka kruche kupione na wagę w rozdrabniaczu zmiksować na drobno, wymieszać ze stopionym masłem i dać na dno blaszki 24x29 cm przyklepując po wierzchu żółtka, cukier w robocie utrzeć z 5 minut(...)dużych obrotach, dodać budyń, ser z wiaderka i tylko składniki połączyć na średnich obrotach bez długiego mieszania misę wyjąć z robota, wsypać czarną porzeczkę i łyżką wyymieszać ubitą na sztywno pianę łyżką delikatnie wmieszać w sernik sernik wyłożyć na ciastka w blaszce i piec w 180 C około 60 minut, sernik zostawić do wystudzenia i schować do lodówki na kilka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: CIASTO: 0,5 kg mąki 1kostka margaryny 100 g cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu DODATKOWO: 500 g dojrzałych czereśni i czarnych porzeczek PIANKA: 5 białek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 szklanki oleju szczypta soli Przygotowanie: CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pozostałe składniki(...)zarabiamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na blaszkę i nakłuwamy widelcem. Drugą część schładzamy. Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy, porzeczki myjemy i przebieramy. PIANA: Białka umieszczamy w misce. Dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Do ubitych dodajemy stopniowo cukier oraz cukier waniliowy. Gdy ten się rozpuści wsypujemy budynie oraz wlewamy olej. Całość
Cakes By Kejtnaturalnego - cukier puder - cukier kryształ - herbata owocowa (u mnie Ogród Babuni Skworcu, skład: hibiskus BIO, jabłko, owoce czarnego bzu, kawałki czerwonego buraka, aronia, kawałki truskawki, owoce i liście czarnej porzeczki, malina, czerwona porzeczka) - żelatyna spożywcza Przygotowanie: Najpierw przygotowuję galaretkę. Zaparzam herbatę, tak około 1/2 litra naparu. Dodaję cukier kryształ do smaku (u mnie 4 łyżeczki) i około 1 łyżeczki żelatyny
Kuchnia co dniaogrodzie krzaczki borówek uginają się pod ciężarem owoców. Już zamrożone ponad 3 kg owoców i na tym nie koniec. Oczywiście obowiązkowo trzeba upiec ciasto. Tym razem w towarzystwie czerwonej porzeczki będzie prezentowało się jeszcze lepiej. Składniki na ciasto (duża blacha 32 x 42 cm): 600 g mąki krupczatki 150 g drobnego cukru 225 g twardego masła 3 łyżki kwaśnej śmietany(...)jajka i 2 żółtka cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pozostałe składniki 600 g borówek amerykańskich 250 g porzeczek 1 budyń waniliowy małe bezy do dekoracji Wszystkie składniki na ciasto szybko wyrobić w robocie kuchennym lub zagnieść ręcznie. Uformować kulkę i włożyć na pół godziny do lodówki lub 15 min. do zamrażarki. Nasmarować blachę masłem i wykleić
noteskulinarnyfiga