Bardzo lubimy zupy kremy ,robie je czesto,a skladnikami sa bardzo rozne,najczesciej sezonowe warzywa.Do tej pory za najmniej atrakcyjny smakowo uwazalam krem z brokolow,jak dla mnie mdly i bez smaku.W rankingu zup kremow plasowal sie na pewno na szarym koncu.Po dzisiejszym eksperymencie nadal nie jest moim ulubionym kremem,ale naprawde zyskal na smaku.Dodalam mleko kokosowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smaku doprawiony sola i pieprzem.To wszystko - prostota i smak w najlepszym wydaniu.Gwarant dobrego smaku to oczywiscie wspanialy,slodki pomidor,ktory dojrzewal w promieniach slonca.Teraz koncowka lata jest najlepsza pora na salatke pomidorowa.Tak podany i oblozony pomidor smakuje naprawde wybornie.Salatke mozna wzbogacic plasterkiem ogorka kiszonego .Z takim dodatkiem kazda kanapka smakuje wysmienicie.Polecam obie wersje.Skladniki na 1 osobe:2 pomidory1 cebula2 ogorki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pory wybierałam raczej całego kurczaka do pieczenia w piekarniku,w szczególności zaś unikałam dolnej części z nóżek kurczaka,uważając je za całkiem nieatrakcyjne.Całkiem niesłusznie,ponieważ w bardzo prosty sposób można z nich wyczarować pyszne danie.Wystarczy smakowita panierka i upieczesz je w piekarniku bez grama tłuszczu.Proste,szybkie i właściwie samo się robi.Tak przygotowany kurczak jest bardzo soczysty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Po zrobieniu udek z kurczaka w porterze pozostaly mi kostki i kawalki grzbietów,które musiałam odciąć i zużyć.Tak powstał lekki rosołek na resztkach z kurczaka.W
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Coś na szybko na kolację lub śniadanie do pieczywa. Zwykła ale jednak smaczna pasta serowo jajeczna.5 jajek ugotowanych na twardo300 g półtłustego twarogu1 garść świeżego szpinaku1 szk rzeżuchykawałek pora 5 rzodkiewek2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnegopieprz czarny do smakusól himalajska do smakuRozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniKiedyś pierogi u mnie były tylko ruskie. Od jakiegoś czasu to się zmieniło i kombinuję z farszami. I muszę przyznać, że nie ma to jak domowe
Ewa w kuchniChleb z warzywami to super pomysł, zwłaszcza dla dzieci bo możemy przemycić im warzywka. A wiadomo, że domowe pieczywo jest zdrowe i smaczne i każdy się
Ewa w kuchniTak przygotowany karczek jest mięciutki i soczysty. Osobiście bardzo lubię połączenie mięs i warzyw ale za to mój mąż nie za bardzo. Ale nie ma wyjścia
Ewa w kuchni2,5 l wody600 g serc z indyka5 marchewek1 pietruszka ( korzeń )1/2 małego selera ( korzeń )500 g ziemniaków ( po obraniu )10 cm pora1/2 pęczka natki pietruszki250
Ewa w kuchniSurówka to obowiązkowy element drugich dań. Oczywiście nie każdy je lubi tak jak na przykład mój młodszy synek. Ze starszym nigdy nie było problemu i zajadał i do tej pory zajada surówki. A ten młodszy za nic w świecie nie zje i już. Dobrze, że jak piekę babeczki czy chleb albo jeszcze coś innego to przemycam Mu warzywka i zjada
Ewa w kuchniTakie dania jak to są smaczne i szybkie w przygotowaniu. Wykorzystałam makaron kolanka Między brodzki. Świetnie się wkomponował w całość. Do tego kiełki na patelnię, które o tej porze roku powinniśmy jeść często ze względu na ich cenne właściwości. Tak więc szybkie danie na obiad lub ciepłą kolację mamy w kilka minut. Oczywiście przedtem musimy ugotować makaron.Rozwiń i czytaj
Ewa w kuchnitakiego mięska bardzo lubię dużo musztardy a jeszcze jak jest domowy chleb to już więcej nic nie trzeba. Do marynowania użyłam przypraw firmy Bella Bis, jak do tej pory nie zawiodłam się na nich. Są smaczne i dobrze skomponowane.rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnicharakterystycznie, i poza buraczkami do obiadu przez długi czas nie widziałam dla nich innego zastosowania. Później przyszło ciasto z ich dodatkiem, które bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, i od tamtej pory staram się dla nich, choćby od czasu do czasu, znaleźć miejsce w mojej kuchni. Wypróbowałam już kilka wersji zup kremów z ich udziałem, i muszę powiedzieć, że coraz bardziej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeW Polsce baranina niestety nie jest zbyt popularna i dlatego tak mało przepisów na to pyszne mięso. Ja – mieszkając w Anglii – mam do niej
UgotujmyTo.pljakie się lubi… lub akurat ma w lodówce. Ja dzisiaj zaszalałam… zrobiłam tartaletki z owocami figi, szynką parmeńską i serem pleśniowym! Ale pysznie smakują też z brokułami, porem czy cebulą. Myślę, że tarty/tartlaetki są fajnym pomysłem na zwykłą kolację lub na przyjęcie… Można je jeść na ciepło lub na zimno. Czyli nie trzeba do ostatniej chwili krzątać
UgotujmyTo.pl