por - 13968 przepisów (strona:657/932)

Zupa krem ze szpinaku 161

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: porcja rosołowa 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) 1 czubata łyżka cząbru 1 czubata łyżka lubczyku (musiałam użyć suszonego ponieważ obleciałam sklepy na osiedlu i nigdzie nie ma świeżego;/) Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy

ClauditteMissCooking
Zupa Krem Brokułowa 133

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: porcja rosołowa 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) 1 czubata łyżka cząbru 1 czubata łyżka lubczyku  1 brokuł około 500 g Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Na ogół powinien to być

ClauditteMissCooking
Zupa krem z marchewki z pesto i łososiem 163

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: porcja rosołowa 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) 1 czubata łyżka cząbru 1 czubata łyżka lubczyku  5-6 dużych marchewek Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Na ogół powinien to być wywar

ClauditteMissCooking
Zupa krem z buraczków 166

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: porcja rosołowa 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) 1 czubata łyżka cząbru garść świeżego lubczyku 1 łyżeczka ziarenek kolendry 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego 3 duże buraki Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół

ClauditteMissCooking
DMG Herbaty. Kubeczek sówka i przyprawy. 118

mnie. A nie automatyczna wiadomość wydrukowana i dorzucona do zamówienia. XXI wiek i otrzymałam list <3 coś cudownego. W liście dokładnie opisano produkty jakie mi przysłano. Teraz pora na testowanie :) Sówką zainteresował się do razu mój prawie 3 letni synek :) Wkrótce pojawi się pierwszy wpis o przetestowanym produkcie.... Jesteście ciekawi

ClauditteMissCooking
Grillowane Kotlety z Indyka 124

smaku 1 łyżka musztardy francuskiej 1 czerwona papryka - drobno posiekana Przygotowanie: Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Z mięsa formujemy kulki które spłaszczamy i przekładamy na grill elektryczny (z racji pory roku).  Potrawy z grilla - czy dziecko je może jeść Ekspert radzi:  "Mięso z grilla jest smaczne, kruche, soczyste i nie szkodzi, ale niezwykle ważny jest sposób jego przyrządzania

ClauditteMissCooking
Zupa z wątróbek drobiowych z cynamonem. 115

SKŁADNIKI: 800-1000 g wątróbek drobiowych 2 średnie marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 1 duże jabłko 1 por 3 duże cebule 5 ziarenek ziela angielskiego 2 ziarenka owocu jałowca 5 ziarenek pieprzu 3 liście laurowe 3 łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz szczypta soli himalajskiej 2 łyżki papryki ostrej mielonej 1 płaska łyżeczka cynamonu 2,5 szklanki wody

ClauditteMissCooking
Wigilijny barszcz z uszkami po mojemu. 121

Wydanie VI; strona 80. Przepis na barszcz z zakwasem porcja rosołowa kawałek skóry z wędzonego boczku 1 duży burak 1 duży ziemniak włoszczyzna- 1 duża marchewka, seler, pietruszka, por, cebula 3 ząbki czosnku garść mrożonych podgrzybków garść mrożonych borowików 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą szczypta soli himalajskiej 2 szklanki zakwasu majeranek

ClauditteMissCooking
ABC zdrowia. Domowy syrop na kaszel. 97

Nasza zima zła! A my jej się nie boimy, Dalej śnieżkiem w plecy zimy, Niech pamiątkę ma! Nasza zima zła!  Jesień i zima to takie pory roku, kiedy to nasz organizm i naszych dzieci jest bardziej niż zwykle narażony na spadek odporności, brak witalności oraz co za tym idzie słabe samopoczucie. Zimno i duża wilgoć powietrza wychładza nasz organizm

ClauditteMissCooking
Jak przetrwać zakupy w sklepie z dzieckiem które już chodzi? 116

gorzej plany realizować. Ja zakupy robię z dzieckiem wieczorem lub po pracy. W weekendy owszem wyruszam rano przed drzemką małego, a taką zwykle ma koło 11:30-12:00. Pora dnia jak dla mnie nie ma znaczenia bo jak dziecko ma być humorzaste to i tak będzie. Także ten…. Tutaj jak komu pasuje J 3. Obserwuj dziecko „Zwracaj uwagę

ClauditteMissCooking
Surówka 115

Jabłko Marchewka Por Biała kapusta

ClauditteMissCooking
Earthnicity- Kosmetyki mineralne. Moja przygoda BLOOM kosmetyki. 76

się tylko z czystych minerałów – do naszych produktów nie dodajemy żadnych wypełniaczy, w tym także skrobi kukurydzianej, czy pudru ryżowego. Aby nasze kosmetyki nie powodowały podrażnień i nie zatykały porów, w opracowanych przez nas recepturach, stosujemy minimalne ilości składników. Jednocześnie zachowujemy najwyższą jakość produktów pozwalającą uzyskać makijaż najlepszej jakości. Firma Earthnicity powstała w Londynie w 2007 roku. Od tego momentu

ClauditteMissCooking
Zupa krem z pomidorów 189

Zamknąć misę i ustawić program SOUP i czas 60 minut. W garnku ustaw średni ogień i zakryj garnek pokrywką. Po tym czasie zupa jest gotowa. Możesz odłowić liście, ziarenka , por i porcję rosołową. Pozostałe warzywa zostawiłam. Całość zmiksowałam blenderem. Na sam koniec zupę przepuściłam przez sito aby pozbyć się np. kawałków niezmiksowanego pieprzy i nasion (pestek, skórek

ClauditteMissCooking
Zupa z wołowiną na słodko-ostro. 141

kostkę tak 1 do 2 cm 2 cebule czerwone - posiekać w piórka mix papryk (1 zielona, 1 żółta, 1 pomarańczowa)- pokroić w kostkę 1 papryczka chilli- posiekać 1 por w całości 2 ziemniaki- pokroić w kostkę świeżo mielony pieprz i szczypta soli 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 2 marchewki- pokroić w talarki 1 korzeń pietruszki- pokroić

ClauditteMissCooking
,,Cukinia w tropikach” 187

strony na delikatnie posmarowanej oliwą patelni grillowej. Z szynki robimy różyczki i wkładamy je do cukinii. Do każdej różyczki dodajemy pokrojone w wzdłuż jajko, serek oraz wycięte paseczki z pora. Dekoracyjna palma z oliwek: Patyk do szaszłyków nabijamy oliwkami, a następnie od góry dekorujemy go przygotowanymi wcześniej paseczkami. Gotową palmę wbijamy w przeciętą na pół nektarynkę lub inny wybrany przez

Podróż w kulinaria