domu? odp: telefon i klucze :) 7.Kawa czy herbata? odp: duża czarna parzona kawa 8 . Twoje motto? odp: 'Moda przemija, styl pozostaje' - Coco Chanel 9. Ulubiona pora roku? odp: Lato 10. Napoje gazowane czy niegazowane? odp: gazowane 11. Od jak dawno gotujesz? odp: odkąd pamiętam MOJE PYTANIA !!! 1. Ulubione narzędzie w kuchni
ClauditteMissCookingNajlepiej zaplanować menu z tygodniowym wyprzedzeniem, zwłaszcza jeśli będziesz gościć dużą grupę ludzi lub okazja jest szczególna. Na wybór dań, które zdecydujesz umieścić się w menu, wpłynie pora roku i dostępność niektórych produktów. Nie chcesz przecież szukać po sklepach żurawin na dzień przed przyjściem gości na obiad !!! Powinieneś także uwzględnić rozmiar piekarnika- do małego nie zmieści wiele
ClauditteMissCookingbardzo bogaty wybór, wyśmienite w smaku. Lody na patykach lub tez na gałki. • kolacja w godz. 19:00-21:00, - Ten sam podział na kategorie jak w porze obiadowej ale już na całkiem inne sposoby, dużo większy wybór gotowych sosów i sosów połączonych z sałatkami dodatkowo w Sushi. • lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe 7:00-2:00, • importowane napoje
ClauditteMissCookingkawy." kawa - KLIKNIJ TUTAJ !!! Wysokogatunkowa kawa o wspaniałym, silnym aromacie. Posiada łagodny, bardzo naturalny i delikatny smak z wyczuwalnym akcentem owocowym. Nadaje się do picia o różnych porach dnia. Uprawiana w umiarkowanym, dość wilgotnym klimacie, u podnóża Andów, na dużych wysokościach. Excelso obok Supremo jest najlepszą jakościowo kawą uprawianą w Kolumbii. kawa - KLIKNIJ TUTAJ !!! Darmowe próbki
ClauditteMissCookingbrytfanki przekładamy zawartość obu patelni. Dokładamy przecier i mieszamy. Otwartą brytfankę umieszczamy w piekarniku na 30-40 minut. Przepraszam za jakość zdjęć. Kompletnie nie umiem się odnaleźć w zaistniałej porze roku i braku oświetlenia. Posiłki przygotowuje po powrocie z pracy gdy jest już ciemno :( Smacznego
ClauditteMissCookingSkładniki: 2 duże udka z kurczaka włoszczyzna ( natka pietruszki, 2 marchewki, pietruszka w korzeniu, seler, por, cebula) natka koperku 500 g kiszonych ogórków 1/2 szklanki wody z ogórków 2 litry wody 5 listków laurowych 5 ziarenek ziela angielskiego 2 ziarenka owocu jałowca 1 łyżka majeranku 1/2 łyżki tymianku i rozmarynu pieprz świeżo mielony 1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej po potraw
ClauditteMissCookingJajecznica z cebulką, koperkiem i pietruszka, w towarzystwie surówek. 1. Ogórek, cebula i maślanka. 2. Marchew, por, biała kapusta, czerwona papryka
ClauditteMissCookingSmaku" KLIK Składniki na roladki: 500 g piersi z kurczaka opakowanie 70 g szynki dojrzewającej 1/2 cytryny 1 duży ząbek czosnku polskiego marchewka korzeń pietruszki seler biała część pora pieprz posiekana papryczka chilli Składniki na sos - używamy blendera: papryczka żółta chilli marynowana papryczka pepperoni garść listków bazylii 1 szalotka 1/2 pęczka szczypiorku 1 ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 porcja rosołowa włoszczyzna z młodych polskich warzyw (3-4 marchewki, młoda pietruszka z natką, młody seler z natką, cebula, 1/4 kapusty włoskiej, por) 5 ząbków czosnku liście laurowe ziele angielskie kilka listków maggi (idealnie zastępuje wegetę czy kostkę rosołową) 1 średni kalafior świeżo zmielony pieprz Dodatkowo (jak, kto lubi. Ja zjadłam zupkę z ryżem i jajkami. Dodałam także
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 porcja rosołowa włoszczyzna z młodych polskich warzyw (3-4 marchewki, młoda pietruszka z natką, młody seler z natką, cebula, 1/4 kapusty włoskiej, por) 5 ząbków czosnku liście laurowe ziele angielskie kilka listków maggi (idealnie zastępuje wegetę czy kostkę rosołową) 1 brokuł zielone szparagi puszka groszku garść posiekanego lubczyku 1 łyżeczka curry świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Porcję rosołową
ClauditteMissCookinguważa się, że najlepszy wiek na rodzenie dzieci to tak od 20 do maksimum 28 lat, potem to już po ptakach. Stara babuleńka co na wnuki czekać musi....Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalo !!! Pora się obudzić. W innych krajach to nie jest żadne święto lasu, że kobieta mająca lat 30, co tam 30, ale taka co ma lat 40 i 45 decyduje się
ClauditteMissCookingflaczków wołowych, ugotowanych i umytych. wołowa porcja rosołowa (najlepiej taka z kością, to doda dodatkowego smaku i aromatu naszej zupie) świeża młodziutka włoszczyzna: seler, marchew, pietruszka, por, cebula, czosnek i kapusta włoska przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, majeranek, czerwona słodka i ostra papryka, odrobina suszonego imbiru, sól, pieprz dodatkowo dodałam jeszcze kilka składników, skoro oczyszczamy lodówkę to poleciałam
ClauditteMissCookingSkładniki: porcja rosołowa 1 brokuł około 500 g włoszczyzna (4 marchewki, 1/4 selera, 2 pietruszki, 1 natka, 1 cebula, 1 por, 5 ząbków czosnku, pęczek lubczyku) przyprawy (sól morska, świeżo mielony pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, bazylia) Przygotowanie? Cóż tu pisać....? wywar robimy zwyczajnie jak na rosół z tym, że dodajemy do gotowanie brokuły :). Ja zupę ugotowałam
ClauditteMissCookingSkładniki: 1 porcja rosołowa 1 pęczek włoszczyzny (3 marchewki, seler z natką, korzeń pietruszki z natką, 3 ząbki czosnku, 1 por, 1 duża cebula, ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka pieprzu) garść posiekanej kolendry 1 marchewka duża 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 papryczka chilli (ja użyłam zielonej pepperoni) garść suszonych moreli 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka utartego świeżego
ClauditteMissCookingSkładniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: porcja rosołowa 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Na ogół powinien to być wywar tylko warzywny ja natomiast zrobiłam z wywaru rosołowego, bo po prostu wolę zupy
ClauditteMissCooking