por - 13968 przepisów (strona:649/932)

Zupa wakacyjna- bogata w zdrowie 90

Składniki: 1 porcja rosołowa włoszczyzna z młodych polskich warzyw (3-4 marchewki, młoda pietruszka z natką, młody seler z natką, cebula, 1/4 kapusty włoskiej, por) 5 ząbków czosnku liście laurowe ziele angielskie kilka listków maggi (idealnie zastępuje wegetę czy kostkę rosołową) 1  brokuł zielone szparagi puszka groszku garść posiekanego lubczyku 1 łyżeczka curry świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Porcję rosołową

ClauditteMissCooking
Podróżowanie w ciąży - kto, gdzie, czym i kiedy?...Moje wspomnienia 114

uważa się, że najlepszy wiek na rodzenie dzieci to tak od 20 do maksimum 28 lat, potem to już po ptakach. Stara babuleńka co na wnuki czekać musi....Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalo !!! Pora się obudzić. W innych krajach to nie jest żadne święto lasu, że kobieta mająca lat 30, co tam 30, ale taka co ma lat 40 i 45 decyduje się

ClauditteMissCooking
Flaczki w rosole, czyli zupa z odzysku 131

flaczków wołowych, ugotowanych i umytych. wołowa porcja rosołowa (najlepiej taka z kością, to doda dodatkowego smaku i aromatu naszej zupie) świeża młodziutka włoszczyzna: seler, marchew, pietruszka, por, cebula, czosnek i kapusta włoska przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, majeranek, czerwona słodka i ostra papryka, odrobina suszonego imbiru, sól, pieprz dodatkowo dodałam jeszcze kilka składników, skoro oczyszczamy lodówkę to poleciałam

ClauditteMissCooking
Zupa Krem Brokułowa 131

Składniki: porcja rosołowa 1 brokuł około 500 g włoszczyzna (4 marchewki, 1/4 selera, 2 pietruszki, 1 natka, 1 cebula, 1 por, 5 ząbków czosnku, pęczek lubczyku) przyprawy (sól morska, świeżo mielony pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, bazylia) Przygotowanie? Cóż tu pisać....? wywar robimy zwyczajnie jak na rosół z tym, że dodajemy do gotowanie brokuły :). Ja zupę ugotowałam

ClauditteMissCooking
Indyjska zupa z czerwonej soczewicy 123

Składniki: 1 porcja rosołowa 1 pęczek włoszczyzny (3 marchewki, seler z natką, korzeń pietruszki z natką, 3 ząbki czosnku, 1 por, 1 duża cebula, ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka pieprzu) garść posiekanej kolendry 1 marchewka duża 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 papryczka chilli (ja użyłam zielonej pepperoni) garść suszonych moreli 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka utartego świeżego

ClauditteMissCooking
Piekielna zupa z czerwonej soczewicy 172

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: porcja rosołowa 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Na ogół powinien to być wywar tylko warzywny ja natomiast zrobiłam z wywaru rosołowego, bo po prostu wolę zupy

ClauditteMissCooking
Zupa krem ze szpinaku 169

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: porcja rosołowa 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) 1 czubata łyżka cząbru 1 czubata łyżka lubczyku (musiałam użyć suszonego ponieważ obleciałam sklepy na osiedlu i nigdzie nie ma świeżego;/) Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy

ClauditteMissCooking
Zupa Krem Brokułowa 141

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: porcja rosołowa 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) 1 czubata łyżka cząbru 1 czubata łyżka lubczyku  1 brokuł około 500 g Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Na ogół powinien to być

ClauditteMissCooking
Zupa krem z marchewki z pesto i łososiem 172

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: porcja rosołowa 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) 1 czubata łyżka cząbru 1 czubata łyżka lubczyku  5-6 dużych marchewek Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Na ogół powinien to być wywar

ClauditteMissCooking
Zupa krem z buraczków 170

Składniki i przepis na wywar (bulion): Składniki: porcja rosołowa 1 cebula por 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka kopru natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe czosnek (5 ząbków obrane) 1 czubata łyżka cząbru garść świeżego lubczyku 1 łyżeczka ziarenek kolendry 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego 3 duże buraki Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół

ClauditteMissCooking
DMG Herbaty. Kubeczek sówka i przyprawy. 124

mnie. A nie automatyczna wiadomość wydrukowana i dorzucona do zamówienia. XXI wiek i otrzymałam list <3 coś cudownego. W liście dokładnie opisano produkty jakie mi przysłano. Teraz pora na testowanie :) Sówką zainteresował się do razu mój prawie 3 letni synek :) Wkrótce pojawi się pierwszy wpis o przetestowanym produkcie.... Jesteście ciekawi

ClauditteMissCooking
Grillowane Kotlety z Indyka 128

smaku 1 łyżka musztardy francuskiej 1 czerwona papryka - drobno posiekana Przygotowanie: Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Z mięsa formujemy kulki które spłaszczamy i przekładamy na grill elektryczny (z racji pory roku).  Potrawy z grilla - czy dziecko je może jeść Ekspert radzi:  "Mięso z grilla jest smaczne, kruche, soczyste i nie szkodzi, ale niezwykle ważny jest sposób jego przyrządzania

ClauditteMissCooking
Zupa z wątróbek drobiowych z cynamonem. 122

SKŁADNIKI: 800-1000 g wątróbek drobiowych 2 średnie marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 1 duże jabłko 1 por 3 duże cebule 5 ziarenek ziela angielskiego 2 ziarenka owocu jałowca 5 ziarenek pieprzu 3 liście laurowe 3 łyżki oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz szczypta soli himalajskiej 2 łyżki papryki ostrej mielonej 1 płaska łyżeczka cynamonu 2,5 szklanki wody

ClauditteMissCooking
Wigilijny barszcz z uszkami po mojemu. 125

Wydanie VI; strona 80. Przepis na barszcz z zakwasem porcja rosołowa kawałek skóry z wędzonego boczku 1 duży burak 1 duży ziemniak włoszczyzna- 1 duża marchewka, seler, pietruszka, por, cebula 3 ząbki czosnku garść mrożonych podgrzybków garść mrożonych borowików 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą szczypta soli himalajskiej 2 szklanki zakwasu majeranek

ClauditteMissCooking
ABC zdrowia. Domowy syrop na kaszel. 103

Nasza zima zła! A my jej się nie boimy, Dalej śnieżkiem w plecy zimy, Niech pamiątkę ma! Nasza zima zła!  Jesień i zima to takie pory roku, kiedy to nasz organizm i naszych dzieci jest bardziej niż zwykle narażony na spadek odporności, brak witalności oraz co za tym idzie słabe samopoczucie. Zimno i duża wilgoć powietrza wychładza nasz organizm

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania