Bardzo prosty koktajl, tylko 3 składniki a wspaniałe doznania smakowe gwarantowane:) Jak dla mnie - zdecydowanie najlepsze koktajlowe połączenie, jakie udało mi się uzyskać do tej pory :) SKŁADNIKI: (na 2 porcje) 3-4 pomarańcze 1 duża dojrzała gruszka 1 duże dojrzałe kiwi 1. Z pomarańczy wycisnąć sok i razem z miąższem przełożyć do blendera. 2. Gruszkę i kiwi obrać, pokroić
Kto ugości moich gości?mrożony - 0.2 kg kalarepa 1 sztuka brokuły mały 1 sztuka kukurydza konserwowa 1/2 puszki groszek zielony - 1 szklanka fasolka szparagowa 0.2 kg. por 1/2 sztuki kalafior ½ sztuki natka pietruszki 1 pęczek żelatyna 70 g. kostka rosołowa 2 sztuki Wszystkie warzywa ugotować, ale nie rozgotować. Gdy wystygną pokroić w kostkę
Jadło i czytadłojajka 1 cebulka 1 rybna puszka (dowolna) 2 serki topione 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy pieprz, sól natka pietruszki lub szczypiorek por (opcjonalnie) Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę, cebulę również pokroić w kostkę, serek rozetrzeć z konserwą rybną, wszystkie składniki połączyć razem i dokładnie wymieszać
Jadło i czytadłoSeler to moje ulubione warzywo. Do tej pory oprócz surówek i sałatek robiłam kotlety z selera. Przygotowywałam je jednak z obgotowanych plastrów warzywa, panierowałam i smażyłam. Przekonałam się jednak, że placki z poszatkowanego selera są o niebo lepsze, gdyż łatwiej taką masę można doprawić przed smażeniem, co w poprzedniej wersji nie zawsze mi się udawało. Na 20 placków
Jadło i czytadłojednolitą masę i doprawić do smaku. Masę wylać do podłużnej foremki i piec przez 40 minut w 170 stopniach. Do pasztetu można dodać marchewkę pokrojoną w słupki lub por
Jadło i czytadłosurimi 250 g 4 jajka ugotowane na twardo 1 świeży ogórek pęczek szczypiorku odrobina pora majonez sól, pieprzy, przyprawa do sałatek Wszystkie składniki pokroić w kostkę, dodać majonez, przyprawić do smaku
Jadło i czytadłogłowy karpia 1 marchew, 1/4 selera, 1 pietruszka, 1/2 pora, 1 szklanka śmietany 1 łyżka mąki sok z cytryny cukier, sól, pieprz 100 g rodzynek, Czyste głowy karpia i włoszczyznę włożyć do 1.5 l osolonej wody i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy ryba będzie już bardzo miękka przecedzić wywar dodać rodzynki, cukier (ilość
Jadło i czytadłominut do wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Wkładamy pizze i pieczemy dokładnie 20 minut. Moim zdaniem pizza carbonara bardzo dobrze smakuje i wygląda z porem, dlatego warzywem tym zawsze posypuję moją pizzę
Jadło i czytadłoDziecinnie prosta dekoracja. Przy małym nakładzie pracy i środków otrzymujemy ciekawą marchewkową dekoracje. Potrzebujemy: kawałek marchewki (gotowanej lub surowej) kilka łodyg szczypioru lub liść pora kilka ziarenek pieprzu Marchewkę kroimy na plasterki, a następnie za pomocą noża lub specjalnego przyrządu wycinamy trójkąciki, w środek każdego kwiatka wkładamy ziarnko pieprzu
Jadło i czytadłowarzywa, mieszamy. Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. UWAGA: Panie, które stosują w kosmetyce oleje do pielęgnacji cery, zachęcam do wypróbowania oleju słonecznikowego. Ja do tej pory stosowałam jojoba, rycynowy i z oliwek, były dobre aczkolwiek ciężko się wchłaniały. Olej słonecznikowy jest inny, delikatnie nawilża i w miarę szybko (jak na olej) wchłania się w cerę
Jadło i czytadłopory seler naciowy używałam na surowo tylko w sałatkach i surówkach, dlatego dużym zaskoczeniem dla mnie było to, jak smacznie wypadł po usmażeniu i duszeniu go na ogniu. Zachował swoją jędrność a potrawie oddał swój specyficzny smak. 2 piersi z kurczaka 3 łodygi selera naciowego 1 puszka czerwonej fasolki 2 marchewki 2 cebule 2 szklanki rosołu 1/2 szklanki
Jadło i czytadłoPasta Jaśkowa w połączeniu ze Smakowitą Pajdą nabiera aksamitnej konsystencji i ziołowego smaku. Do tej pory zawsze robiłam ją z oliwą z oliwek, od dziś zmieniam recepturę na tę smaczniejszą. Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że potrafi nadać potrawie ciekawy smak i aksamitną konsystencje . Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego
Jadło i czytadłochrupiące i pyszne, ponieważ są z dodatkiem smalczyku roślinnego. Smakowita Pajda zaskoczyła mnie swoja smaczną wszechstronnością zastosowania - może zastępować tłuszcz w wielu potrawach, gdzie do tej pory używana była oliwa, margaryna lub tradycyjny smalec. Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda . składniki
Jadło i czytadłonawet avocado. 1 kg ziemniaków 3 kostki bulionu o smaku wędzonego boczku 2 cebule świeży imbir wielkości bardzo dużego orzecha 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego kawałek pora kawałek selera 3 łyżki masła 3-4 łyżki śmietany sól, pieprz Cebule poszatkować i lekko podsmażyć na maśle, następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, seler i poszatkowanego selera. Całość
Jadło i czytadłomannej gałka muszkatałowa mały pęczek pietruszki sól, pieprz Wywar do gotowania rolady: 1 łyżeczka soli 3 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera i pora Mus pomidorowy: 3 szklanki rosoły lub bulionu z kostki 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 5 łyżeczek żelatyny sól, pieprz, odrobina cukru Filety zmielić maszynką lub blenderem, dodać jako, kaszkę
Jadło i czytadło