Barszcz ma bardzo intensywny kolor i wyrazisty smak. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 1,5 – 2 l Składniki: 6 buraków 2 marchewki 1 pietruszka ½ selera mały por (150 g) 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 2 litry bulionu drobiowego 2 łyżki octu […] Artykuł Barszcz czerwony na occie pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plokresie świątecznym, pełnym ciast, pierogów i pasztetów, pora na coś lekkiego! Popatrzyłam co mam w lodówce i zrobiłam delikatna zupę warzywną. Nie jest ona sycąca, więc jesli chcielibyście sie najeść, polecam zjęść ja w towarzystwie ryżu albo upiec kilka grzanek. Czytaj więcej
Kasia Sarnadodatku mąki wspaniale go zagęściły. Składniki: 1,2 szynki wieprzowej "kulka" 2 łyżki oleju sól, pieprz 2 łyżeczki nasion kolendry majeranek/tymianek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera i pora 2 pomarańcze 200-250 ml bulionu warzywnego 2 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego Wykonanie: mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć olejem, solą, pieprzem i roztartą w moździerzu kolendrą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieprzem. Będzie równie smacznie! Polecam! Składniki: 2 gęsie uda sucha marynata: 2 łyżki majeranku, 1 łyżeczka soli, 1 ząbek czosnku, pieprz 1 pietruszka 2- 3 marchewki 1/2 selera 1/2 pora 1 cebula kromka razowego, czerstwego chleba - opcjonalnie szczypta imbiru, gałki muszkatałowej 3-4 goździki roztarte w moździerzu skórka otarta z cytryny kieliszek czerwonego wina 1 łyżka soku z cytryny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Brakuje Wam pomysłu na szybki obiad? Jeśli tak, to zupa kalafiorowa z dodatkiem marchewki, pora, pietruszki, selera i koperku to świetny pomysł na lekki, a zarazem błyskawiczny do przygotowania obiad. Aby zupa była bardziej sycąca to możecie podać ją z drobnym makaronem lub zacierkami. Obowiązkowo przed podaniem, zupę kalafiorową należy posypać posiekanym koperkiem. Składniki na porcje dla 4 osób
UgotowaćKapuśniak jest pyszny, a odgrzewany nazajutrz jeszcze smaczniejszy. Składniki: 500 g kiszonej czerwonej kapusty lub więcej 400- 500 g wędzonego boczku 2-3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 4 ziemniaki 2 łyżki smalczyku ze skwarkami 2-3 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz około 2 l wody Wykonanie: boczek ugotować do miękkości, usunąć z garnka, dołożyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oparta przede wszystkim na ryżu z dodatkiem szafranu. Proponuję paellę w wersji wegańskiej z warzywami. Składniki: około 500 ml bulionu warzywnego szklanka ryżu arborio czerwona papryka 5-6 pieczarek por 2 ząbki czosnku cebula garść oliwek zielonych puszka pomidorów krojonych szczypta szafranu papryka słodka, papryka wędzona sól, pieprz Przygotowanie Cebulę i porę kroimy w kostkę. Podsmażamy je na oleju, następnie
e-PrzepisyKulinarneilość soli. Składniki na 9 mniejszych słoiczków: 1 szklanka soli morskiej gruboziarnistej (300 g) 6 marchewek (około 0,6 kg) 2-3 pietruszki (około 0,3 kg) 2 pory (biała i zielona część; około 0,5 kg) 1/2 selera 3 średniej wielkości cebule 3 pomidory, np. malinowe 2-3 ząbki czosnku pęczek zielonej pietruszki pęczek koperku Warzywa umyć. Marchewkę
Ugotowaćstraganach można kupić jeszcze kurki więc zachęcamy Was do zrobienia tej pysznejzupy z kurkami z dodatkiem pora i ziemniaków :) Szybka
Kuchenne WariacjeSkładniki: marchewka (1 szt.) pietruszka (1 szt.) ziemniak (1 duży) seler (1/2 szt.) cebula (1 szt.) por (1/4 szt.) natka pietruszki sok z cytryny (1 łyżka) woda (2 l) kurkuma (1 łyżeczka) ostra papryka garam masala (1/2 łyżeczki) ocet jabłkowy (kilka kropel) tarty imbir (1/4 łyżeczki) pieprz sól sezam (3 łyżki) Czas przygotowania: 75 min. Liczba porcji: 5 Przygotowanie
Weganka gotujemoim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Polecam szybką sałatkę kalafiorową . Składniki : 1 kalafior świeży lub paczka mrożonego, 25 dag szynki konserwowej, 4 jajka gotowane, 1 por, puszka groszku , majonez, sól, pieprz, Sposób przygotowania : Kalafior ugotować na pół miękko, szynkę pokroić w paski, jajka w dużą kostkę. Pokrojoną w piórka porę parzę wrzątkiem i przelewam zimną wodą
Pysznosci Babci Basimiło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam smaczną i pożywną zupę królewską . Składniki : 50 dag piersi z kurczaka , 50 dag marchwi, 30 dag selera, 30 dag korzenia pietruszki, 10 dag pora, 2 l wody, 250 ml śmietany, 3 dag mąki, 2 żółtka, Przyprawy : sól, pieprz , ziele angielskie (3-5 ziarenek ) liść laurowy ( 2 szt. ) natka pietruszki, Wykonanie : Warzywa starannie umyć, oczyścić
Pysznosci Babci Basiwięc czas na pomidorową ze świeżych pomidorów. Składniki na wywar : korpus kurczaka, 2 marchwie, 1 korzeń pietruszki z natką, kawałek selera, ewentualnie 2 liście, 1 średnia cebula, 1 mały por, 1 kostka rosołowa drobiowa, vegeta , woda, sól , pieprz do smaku, Składniki na masę pomidorową: 2 kg dojrzałych pomidorów, 1 łyżeczka masła, 1/2 łyżeczki cukru, 1/4 szklanki wody, Ponadto : 3 łyżki
Pysznosci Babci Basi