*********** POROWA ZUPA Z SERKÓW TOPIONYCH. /autorski;/ 300g serka topionego w bloczku 2 szklanki mleka 1 cały por pieprz gałka muszkatołowa łyżka masła Pora białą i zieloną część kroję w półtalarki. Podsmażam na łyżce masła. Następnie dodaję rozdrobnione serki topione, wlewam odrobinę mleka by się rozpuściły. Kiedy to nastąpi dolewam pozostałe mleko, doprawiam pieprzem i gałką muszkatołową. Podaję na gorąco. Zupę można podać z niespodzianką - na dno miseczki włożyłam troszkę ma... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...już czuję smak tej zupy :) ... dzięki tym serkom musi być niesamowicie kremowa! pycha!
Tytuł, tytuł!Niezbyt lubię serki topione, ale mam zamiar spróbować czegoś podobnego z mozzarellą :)
jako fanka wszelakiej maści zup z ochotą wypróbuje przepis:)u mnie właśnie na gazie pyrka krem z zielonego ogórka, bo udało mi się ładne ogórki kupić :)
Szybki post , szybka zupa! Zapewne bardzo smakowita, nie nadążam z wypróbowywaniem Twoich pyszności :) Pozdrawiam ciepluchno :D