por - 13968 przepisów (strona:326/932)

Domowa wegeta do słoików (przyprawa na mokro) 162

ilość soli.  Składniki na 9 mniejszych słoiczków: 1 szklanka soli morskiej gruboziarnistej (300 g) 6 marchewek (około 0,6 kg) 2-3 pietruszki (około 0,3 kg) 2 pory (biała i zielona część; około 0,5 kg) 1/2 selera 3 średniej wielkości cebule 3 pomidory, np. malinowe 2-3 ząbki czosnku pęczek zielonej pietruszki pęczek koperku Warzywa umyć. Marchewkę

Ugotować
Zupa z kurek z porem i ziemniakami 160

straganach można kupić jeszcze kurki więc zachęcamy Was do zrobienia tej pysznejzupy z kurkami z dodatkiem pora i ziemniaków :) Szybka

Kuchenne Wariacje
Rozgrzewająca zupa jarzynowa 191

Składniki: marchewka (1 szt.) pietruszka (1 szt.) ziemniak (1 duży) seler (1/2 szt.) cebula (1 szt.) por (1/4 szt.) natka pietruszki sok z cytryny (1 łyżka) woda (2 l) kurkuma (1 łyżeczka) ostra papryka  garam masala (1/2 łyżeczki) ocet jabłkowy (kilka kropel) tarty imbir (1/4 łyżeczki) pieprz sól sezam (3 łyżki) Czas przygotowania: 75 min. Liczba porcji: 5 Przygotowanie

Weganka gotuje
Szybka sałatka kalafiorowa babci Basi 161

moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Polecam szybką sałatkę kalafiorową . Składniki : 1 kalafior świeży lub paczka mrożonego, 25 dag szynki konserwowej, 4 jajka gotowane, 1 por, puszka groszku , majonez, sól, pieprz, Sposób przygotowania : Kalafior ugotować na pół miękko, szynkę pokroić w paski, jajka w dużą kostkę. Pokrojoną w piórka porę parzę wrzątkiem i przelewam zimną wodą

Pysznosci Babci Basi
Zupa królewska babci Basi 248

miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam smaczną i pożywną zupę królewską . Składniki : 50 dag piersi z kurczaka , 50 dag marchwi, 30 dag selera, 30 dag korzenia pietruszki, 10 dag pora, 2 l wody, 250 ml śmietany, 3 dag mąki, 2 żółtka, Przyprawy : sól, pieprz , ziele angielskie (3-5 ziarenek ) liść laurowy ( 2 szt. ) natka pietruszki, Wykonanie : Warzywa starannie umyć, oczyścić

Pysznosci Babci Basi
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów babci Basi 182

więc czas na pomidorową ze świeżych pomidorów. Składniki na wywar : korpus kurczaka, 2 marchwie, 1 korzeń pietruszki z natką, kawałek selera, ewentualnie 2 liście, 1 średnia cebula, 1 mały por, 1 kostka rosołowa drobiowa, vegeta , woda, sól , pieprz do smaku, Składniki na masę pomidorową: 2 kg dojrzałych pomidorów, 1 łyżeczka masła, 1/2 łyżeczki cukru, 1/4 szklanki wody, Ponadto : 3 łyżki

Pysznosci Babci Basi
Lato, jesień, zima, wiosna – przepisy na każdą porę roku 95

Książka ,,Make Cooking Easier. Przepisy na cztery pory roku" autorki popularnego bloga to zbiór doskonałych, sezonowych przepisów i autorskich, fantastycznych zdjęć, które pobudzają nasze zmysły i wyostrzają smak! Artykuł Lato, jesień, zima, wiosna – przepisy na każdą porę roku pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kulki marchewkowe 131

wykorzystanie warzyw z wywaru. Efektem są smaczne i słodkawe kulki głównie marchewkowe. Z podanych proporcji wyszło 32 kulki. 8 ugotowanych marchewek 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera kawałek ugotowanego pora 1/2 szklanki groszku zielonego 1/2 szklanki wywaru 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko 1 bułka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego Warzywa, oprócz groszku, zetrzeć

Czerwony Gupik
Włoska zupa krem z porów, dyni, ziemniaków i brokuła 156

kolejne danie przyrządzane w ramach warsztatów Cooking Classes in Rome (szczegóły tutaj). Jest to bardzo prosta i sycąca zupa krem, zachwyci […] Artykuł Włoska zupa krem z porów, dyni, ziemniaków i brokuła pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Indyk z kaszą jęczmienną 172

powodzeniem możecie ją zastąpić pęczakiem , albo chociażby ryżem... inwencja twórcza należy do Was. Indyk z kaszą jęczmienną - przepis: Na patelni podsmażamy pokrojoną kostkę cebulę i pokrojonego w cienkie półplasterki pora. W międzyczasie gotujemy kaszę jęczmienną wg. przepisu na opakowaniu. W osolonej wodzie gotujemy kalafiora , aż będzie miękki. Jak cebula troszkę zmięknie dodajemy pokrojony w kostkę filet z indyka i całość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz z polędwiczki wieprzowej, gruszki i porów w estragonie 183

Dzisiaj mamy dla Was pyszny i szybki w przygotowaniu gulasz z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem gruszki i pora, który pochodzi z ostatnio recenzowanej

Kuchenne Wariacje
KRUPNIOK RAJZUJE. Czyńść 3.: Krupniociosa (Podróże z kaszanką: Pizza z kaszanką) 183

wiyrchu trocha orygano (mogecie jeszcze dać tyż troszka ziel ōnyj pietruszki) i… smacznego 1 dość 2 mówili 3 obcy 4 przypadek 5 degustację 6 pół 7 góra 8 pora 9 wędzonego boczku 10 oregano 11 przesypcie 12 mocno 13 dosypać 14 proszę wziąć 15 smakołyków 16 obierzcie 17 plastry 18 najpierw 19 w środku 20 naprawdę 21 przypiecze

Chop w kuchni
Fenkuł z kuskusem 103

przygotowane pasują do makaronu, kaszy lub jako dodatek do mięsa – najlepiej drobiowego. Aby wykonać 2 porcje fenkułu z kuskusem potrzebujemy: 1 bulwa fenkułu 10-15 cm łodygi pora 2-3 łodygi selera naciowego 100-200 g pieczarek 40 g kuskusu 20 g czerwonej soczewicy 1 łyżeczka oleju kokosowego sól i kolendra mielona do smaku Na patelni lub w woku

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania