pomarańcze - 5663 przepisów (strona:282/378)

Lemoniada cytrusowo-miętowa 125

Składniki: woda mineralna 1 cytryna 1 pomarańcza kilka gałązek świeżej mięty kilka kostek lodu troszkę  płynnego miodu do smaku  Przygotowanie: Cytrusy dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na dnie dzbanka  razem z miętą i miodem. Ugnieść wszystko drewnianą łyżką, zasypać lodem  i zalać wodą. M ożna również wrzucić kilka zamrożonych truskawek

The Sweet Damsel
Dietetyczna Sałatka z cieciorką i żurawiną! FIT! 120

SKŁADNIKI: - 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej - 1/4 awokado -1/3 pomarańcza - kilka pomidorków koktajlowych - 3 łyżki konserwowej cieciorki - łyżka suszonej żurawiny - garść rukoli (lub innej sałaty) - zioła np. toskańskie lub prowansalskie

SMYKWKUCHNI
WODA Z POMELO (pamelo, pomarańcza duża) 127

Plastry pomelo zalać wodą na chwilkę odstawić, lekko wymieszać by pomelo uwolniło swój aromat. Woda  jest lekko koloru zielonego, o smaku lekko cytrusowym. Owoc pamelo nazywany inaczej: pamelo, pomarańcza duża, pompela, szadok Citrus maxima Merr

Ciastka - domowe słodkości
Wegański TORT Z KREMEM w kilku wersjach + mały poradnik JAK W OGÓLE ZROBIĆ TORT + tzw. biszkopt Matki Weganki + bezglutenowy TOR 315

nasączania blatów tradycyjnie używa się wody z cukrem i kieliszkiem wódki, jednak ze względu na jedzące je zazwyczaj dzieci lepiej użyć np. wody z cukrem i sokiem z pomarańczy albo cytryny. Ważne naprawdę, żeby nie zalać biszkoptu, dolny blat najlepiej nasączyć nieco mniej, niż pozostałe, ponieważ wilgoć z całego tortu i tak będzie ciągnąć w dół.  No i właśnie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Pasztet wykwintny z morelą. 187

ziarenek pieprzu 1 płaska łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli szczypta gałki muszkatołowej 50 ml koniaku 50 g suszonych moreli 250 ml soku pomarańczowego 1,5 łyżeczki żelatyny brzoskwinia, pomarańcza, winogrona      Cielęcinę, wieprzowinę i drób zalewamy dwiema szklankami wody, dodajemy ziele angielskie, pieprz, majeranek, sól, obraną cebulę i czosnek. Zagotowujemy i gotujemy aż mięso będzie miękkie

Rozpustne gotowanie
Arbuzada ;) 158

upalne, jak dzisiejszy - nie zapominajcie o napojach i nawadnianiu organizmu! :) Ja jestem wierną fanką domowej lemoniady, cudownie orzeźwiającej, z ogórkiem, cytryną i miętą, a czasem nawet z truskawką lub pomarańczą i grejpfrutem :) Dziś jednak mam dla was coś bardziej egzotycznego ;) Arbuzada, czyli napój za arbuza ;) Tak - arbuz sam W sobie ma dużo fruktozy - ale nie dajmy się zwariować z liczeniem

Spektrum Smaku
Domowy, sparwdzony sposób Na KACA. Prosty sposób na ból glowy po imprezie. 25847

potrzebujesz, aby przyrządzić sok na kaca?   Składniki:     1 średnia marchew,   1 średnie jabłko ze skórką,   2 plastry arbuza z białą warstwą skórki,   1 pomarańcza,   1 grejpfrut   1 plaster buraka, tak 2cm gruby, 1 łyżeczka Spiruliny w proszku tutaj, (wzmocni oganizm)   2 świeże liście mniszka lekarskiego albo zwykłej kapusty     Umyj

IzaGotuje
SŁODKIE WYPIEKI Z KUJAWSKIM – wyniki konkursu „NAJPOPULARNIEJSZY PRZEPIS Z KUJAWSKIM” 132

zostały najwięcej razy dodane do zbiorów innych użytkowników serwisu Fooder.pl to : * Justyna , blog Jemy Pijemy , przepis Ciasto drożdżowe bez wyrabiania owocami *Agnieszka, blog Apetyczna babeczka, przepis na ciasto Słodka pomarańcza * Mariola , blog Kulinarne pyszności Molki , przepis Torcik tęczowy letni * Joanna, blog Kuchnia w czekoladzie , przepis Muffinki marchewkowe z kremem śmietankowym * Anna , blog Cafe Amaretto , przepis Ciasto Bajka Wszystkim z całego

Ostra na Słodko
Sałatka owocowa z sosem rumowym 125

brązowego cukru 1/2 szklanki ciemnego rumu 6-8 gwiazdek anyżu sok z limonki do smaku Owoce : ulubione owoce egzotyczne oczyszczone i pokrojone w kawałki u mnie ananas , banan,kiwi,pomarańcza,mango,liczi im więcej rodzajów tym lepiej, np. papaja, gujawa,karambola Przygotowanie Sos rumowy : w małym rondelku wymieszałem wodę z cukrem i rumem ( pozostawiłem łyżkę rumu ), dodałem gwiazdki anyżu. Podgrzewałem

R'n'G Kitchen
Lody truskawkowo - pomarańczowe z foremki 194

foremkach do lodów na patyku. Bardzo proste, niskokalotyczne i bardzo zdrowe, ponieważ do przygotowania syropu zamiast cukru użyłam ksylitolu. Smak owoców w czystej postaci, a duet smakowy truskawka i pomarańcza super trafiony. Składniki na 8 foremek : 250-300 g truskawek 200 ml soku pomarańczowego 60-100 g ksylitolu lub cukru 100 ml wody 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Yerba Mate Selecta - Silueta 137

ludzkiej pracy. Opakowanie jest orginalne,  yerba nie byla nigdzie przepakowywana! Yerba mate Selecta Silueta   (dietetyczna) to mieszankatradycyjnej yerba mate, trawy cytrynowej i ziół boldo. Całość dodatkowo aromatyzowana pomarańczą i cytryną. To idealna propozycja dla osób chcących popracować nad swoją sylwetką. Gdyż zioła w niej zawarte maja wyjątkowe właściwości przyspieszające przemianę materii. Yerba mate Selecta Silueta   jest wyśmienita

Z Kuchni Do Kuchni
Egzotyczny drink z mango i marakują. 152

cytryny lód  6-8 kostek SPOSÓB WYKONANIA: 1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. 2. Przelać do szklanki i udekorować ulubionymi owocami, u mnie pomarańcza, karambola i mięta. Voilà

DefinicjaSmaku
Puszyste lody cytrynowe podane z owocami, melisą i lemon curd. 135

curd 2 jajka 2 żółtka 1/3 szklanki cukru 80 g masła sok i skórka otarta z dwóch cytryn dodatkowo 4 łyżeczki lemon curd listki melisy lub mięty melon, gruszka, pomarańcza - lub inne ulubione owoce SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Jajka i żółtka umieścić w rondelku i roztrzepać. Dodać cukier, masło i skórkę oraz sok z cytryny. Podgrzewać na małym ogniu i cały

DefinicjaSmaku
Koktajl z mrożonego arbuza. 179

śnieg :) Jest niesamowicie orzeźwiający i co najważniejsze pyszny i zdrowy! :) SKŁADNIKI (na 2 duże koktajle) 1/4 arbuza 1 szklanka ulubionego soku ( np. jabłkowy, u mnie aloses z kiwi i pomarańczą) sok z 1/4 cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Arbuza pokroić na mniejsze kawałki, pozbyć się pestek i zamrozić. Arbuz powinien być zamrożony " na kamień". Najlepiej włożyć go do zamrażarki na całą

DefinicjaSmaku
Lebkuchen, czyli mięciutkie pierniczki pachnące cytrusami 182

lekko ciągnące kryjące wewnątrz kandyzowaną skórke pomarańczową. Aby jeszcze bardziej podkreślić ich cytrusowy charakter oblałam je lukrem przyrządzonym z cukru pudru oraz kilku łyżeczek świeżo wyciskanego soku z cytryny, pomarańczy oraz grejpfruta. Lebkuchne są od razu mięciutkie i wspaniale smakują już na 2-3 dzień, ale spokojnie można przechowywać je w zamkniętych puszkach 2-3 tygodnie, w tym czasie dojrzewają

DefinicjaSmaku