oczywiście - z umiarem. Na zdrowie! Składniki: Whisky Burbon - 50 ml Grenadina - 20 ml Piwo imbirowe - do dopełnienia szklanki - ok 100 ml Owoce dowolnie skomponowane - dużo! W tym drinku grapefruit, pomarańcza, kiwi, pomelo. Wykonanie: Do wysokiej szklanki wkładamy lód i owoce - wypełniając szklankę w ok. 1/3. Wlewamy alkohole i grenadinę, szklankę dopełniamy piwem imbirowym. Mieszamy łyżeczką barmańską - i gotowe! Autor: Mirosław
Smaki EwyDziś zapraszam na pyszną smażoną kaczkę podaną z pieczonymi buraczkami, świeżą rukolą i tymiankiem :) Zainspirował mnie przepis ze strony " O kuchni z uczuciem ". Zapraszam do przygotowań
My Culinary Artłyżeczka wiórek kokosowych - 1 pomarańcza - 3 łyżki wiśni* * Poza sezonem polecam mrożonki; dostępne w każdym większym markecie. Nawet niewielki dodatek wiśni do smoothie super zmienia jego smak. Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Kiwi przekroić na pół, wyjąć owoc łyżeczką; z daktyli wyjąć pestki - Wszystkie składniki
Wegańska kuchnia orientalnamajerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl
Moja smaczna kuchniaSezon na rabarbar trwa, ale kto powiedział, że trzeba go wykorzystywać tylko do wypieków;) To prosty i szybki deser, dobry na nagłą ochotę na słodkie
Corner With RecipesJaglany sernik z malinami od MniuMniu wygląda idealnie, do tego składniki, które mam w zapasach, czekam tylko na jakąś specjalną okazję :) 2) Sałatka z rukoli z granatem i pomarańczą z Kwestii Smaku Wszystkie składniki miałam wczoraj pod ręką, szybko zrobiłam i muszę przyznać, że warto! 3) Wegański parmezan z migdałów od Jadłonomii idealny dla osób unikających nabiału. Tyle smaku
Corner With RecipesSkładniki na 4 porcje: 1 ananas 1 mango pół szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki miodu 1 szklanka soku pomarańczowego Ananasa i mango obrać, pokroić
Moja Galeria SmakuSkładniki: 1 szklanka mrożonych jagód 1/2 szklanki mrożonych malin 2-3 banany 1 szklanka soku pomarańczowego 1 opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g) Jagody i maliny
Moja Galeria SmakuDzisiaj proponuję Wam koktajl z kiwi w roli głównej. Kiwi to prawdziwa bomba witaminowa. Jego główne zalety to: wzmacnia odporność - zawiera więcej witaminy C niż pomarańcza korzystnie wpływa na serce - dzięki zawartości potasu chroni przed depresją - w jego składzie jest serotonina wzmacnia kości - dzięki zawartości witaminy K oraz wapnia odmładza - dzięki witaminom A, C, E i K Pamiętajcie tylko, żeby
Moja Galeria Smakuczarnej porzeczki = 260% dziennego zapotrzebowania na witaminę C !!! Składniki (750 ml): 1 szklanka czerwonej porzeczki 1 szklanka czarnej porzeczki 1 jabłko 1 pomarańcza 1 marchewka 24 truskawki 1/2 limonki 3 gałązki melisy Przygotowanie: - wszystkie składniki przepuszczamy przez wyciskarkę do soku. Limonkę, jak zawsze, polecam wycisnąć wraz
Pora na pora i pomidoraSkładniki: woda mineralna 1 cytryna 1 pomarańcza kilka gałązek świeżej mięty kilka kostek lodu troszkę płynnego miodu do smaku Przygotowanie: Cytrusy dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na dnie dzbanka razem z miętą i miodem. Ugnieść wszystko drewnianą łyżką, zasypać lodem i zalać wodą. M ożna również wrzucić kilka zamrożonych truskawek
The Sweet DamselSKŁADNIKI: - 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej - 1/4 awokado -1/3 pomarańcza - kilka pomidorków koktajlowych - 3 łyżki konserwowej cieciorki - łyżka suszonej żurawiny - garść rukoli (lub innej sałaty) - zioła np. toskańskie lub prowansalskie
SMYKWKUCHNIPlastry pomelo zalać wodą na chwilkę odstawić, lekko wymieszać by pomelo uwolniło swój aromat. Woda jest lekko koloru zielonego, o smaku lekko cytrusowym. Owoc pamelo nazywany inaczej: pamelo, pomarańcza duża, pompela, szadok Citrus maxima Merr
Ciastka - domowe słodkościnasączania blatów tradycyjnie używa się wody z cukrem i kieliszkiem wódki, jednak ze względu na jedzące je zazwyczaj dzieci lepiej użyć np. wody z cukrem i sokiem z pomarańczy albo cytryny. Ważne naprawdę, żeby nie zalać biszkoptu, dolny blat najlepiej nasączyć nieco mniej, niż pozostałe, ponieważ wilgoć z całego tortu i tak będzie ciągnąć w dół. No i właśnie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEziarenek pieprzu 1 płaska łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli szczypta gałki muszkatołowej 50 ml koniaku 50 g suszonych moreli 250 ml soku pomarańczowego 1,5 łyżeczki żelatyny brzoskwinia, pomarańcza, winogrona Cielęcinę, wieprzowinę i drób zalewamy dwiema szklankami wody, dodajemy ziele angielskie, pieprz, majeranek, sól, obraną cebulę i czosnek. Zagotowujemy i gotujemy aż mięso będzie miękkie
Rozpustne gotowanie