Ma'amoul (maamoul) to bardzo popularne w krajach arabskich i Izraelu kruche i aromatyczne ciasteczka. Są robione z dodatkiem zapachowych wód kwiatowych, więc w domu
Przepisy Aleksandryteż, gdy tylko otrzymałam od Smaki Południa wodę Perrier, zrobiłam cytrusową lemoniadę. Woda Perrier to jeden z największych symboli Francji, średdnioozmineralizowana, naturalna woda mineralna. Cytrusowa lemoniada Składniki: limonka cytryna pomarańcza 1 l wody Perrier kostki lodu Przygotowanie: Z owoców wyciskamy sok i przelewamy do dużego dzbanka. Wlewamy wodę Perrier. Podajemy w wysokich szklankach z kostkami lodu
Moja smaczna kuchniaczerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem Hummus z południowych Włoch Htipiti (pasta z sera feta i pieczonej papryki) Spaghetti po maltańsku Spaghetti z suszonymi pomidorami, migdałami i pomarańczą Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i bazylią
Chilli Czosnek i Oliwapierwotnie przepis podpatrzyłem w Pracowni Nalewek . 1 litr spirytusu 95% 250 ml rumu 720 g miodu 500 ml wrzątku 0,5 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej ususzona skórka z 1/4 pomarańczy 2 czubate łyżki kawy Miód wlewamy do dużego garnka i podgrzewamy. Ważne jest żeby garnek był duży, bo całość będzie się mocno pieniła. Ja użyłem garnka 5 litrowego. Gdy miód
Marder&Marder Manufactureobejrzenia fotorelacji :) Przepyszne owoce i warzywa, najlepsze winogrona, melony i bakłażany i limonki prosto z drzewa :) Musaka i baklava - smaki Grecji :) Mocne, pyszne frappe i cudowny sok ze świeżych pomarańczy Xigia - podwodne źródła siarkowe Blue Caves Zatoka Wraku Plaża Porto Zorro Trochę sportów wodnych
Domowa cukiernia EwyKolejny kolejny kolejny...wie, ale u mnie się "gra w zielone" codziennie! Składniki -jarmuż -natka pietruszki -niewiele -mango -ananas -banan -pomarańcza -jabłko Wszystkie podane składniki umyj , potnij na małe kawałki i wrzuć do blendera. Zmiksuj na gładko. Pij na zdrowie! Bo jarmuż jest bardzo zdrowy. Przede wszystkim ma bardzo dużo chlorofilu, który ma działanie antyoksydacyjne , karotenu (tak, karoten
Z Kuchni Do Kuchnitruskawkową. Piankę możemy wstawić na chwilkę do lodówki, żeby szybciej stężała, ale musimy uważać żeby nie wyciągnąć jej za późno. 3. Banana i truskawki kroimy w plasterki, pomarańczę w drobną kostkę. Układamy wedle pomysłu- u mnie były to kwiaty. 4. Galaretki rozpuszczamy tak jak na opakowaniu- każdą w 0.5l gorącej wody i przestudzonymi zalewamy cisto. Po wylaniu
Kuchnia w czekoladzieBardzo podoba mi się ten nasz nowy rozkład dnia, mimo iż te 3 godziny, w czasie których Zuzia jest w … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniskórki, wyciąć twardy środek. Banany obrać. Przygotowane owoce przełożyć do misy blendera, dodać rum i sok ananasowy, zblendować. Podawać od razu udekorowane tropikalnymi owocami (u mnie ananas i pomarańcza
Passions hobbies lifełyżek drobnego cukru (ok. 75 g) • 50 ml słodkiego wina Marsala (lub innego ulubionego słodkiego likieru np. Amaretto, Limoncello, ewentualnie rumu lub brandy) różne owoce: granat, pomarańcza, kiwi, mango, truskawki, borówki itp Wykonanie : Przygotować garnek i odpowiednio szerszą miskę. Na dno garnka nalać niewielką ilość wody (wystarczy na wysokość ok. 1 cm), garnek z wodą
cucinareCiekawostki : Witaminy A rokitnik zawiera trzy razy więcej niż marchew!!! Witaminy E rokitnik zawiera cztery razy więcej niż pestki słonecznika!!! Witaminy C rokitnik zawiera 10 razy tyle co pomarańcza!!! Co ważne witamina ta w rokitniku jest niezwykle trwała i bardziej odporna na obróbkę termiczną niż inne owoce! Witaminy K1 rokitnik zawiera więcej niż czarna aronia, jarzębina pospolita, dzika róża
Zdrowie na języku :Pryba nie musi być skomplikowana. Wszystko czego potrzebujemy aby ją przygotować to trochę świeżej limonki, kolendry i sznurka kuchennego. Nadzienie może być łatwo zmieniane. Spróbujcie cytrynę z estragonem albo pomarańczę z rozmarynem. Składniki: 1 łyżka oleju roślinnego 1 cała oczyszczona ryba (około 1 1/2-2 kg, np. Okoń morski) sól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz 1 pęczek kolendry podzielony
naRuszciebitą śmietaną (klasyczną) lub ubitym mlekiem kokosowym (w wersji dla wegan). Świetne będą do niego pasowały świeże owoce –mango, maliny, jagody, borówki amerykańskie czy truskawki, albo obrana z błonek pomarańcza i kilka listków mięty. SKŁADNIKI 1,5 szklanki mleka – krowiego lub dla wegan – wybranego roślinnego (polecam tutaj kokosowe lub migdałowe Alpro) 1/3 szklanki suchych nasion chia (3 pełne łyżki stołowe
Karo in the Kitchenskładniki: 80 g jogurtu naturalnego 1 banan 1 pomarańcza, obrana ze skórki 1 łyżka miodu 50 g wody gazowanej 1-2 łyżki świeżo zmielonych nasion siemienia lnianego wykonanie: Do kielicha blendera wkładamy pokrojone na cząstki owoce, miód oraz wodę i miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy jogurt i ponownie miksujemy. Podajemy od razu
Domowy Smak Jedzenia