pomarańcze - 5663 przepisów (strona:290/378)

Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 160

autorka: em. | blog: Emkreacje Nie kończąca się opowieść. autorka: em. | blog: Emkreacje Marchewkowy gulasz. autorka: em. | blog: Emkreacje Projekt – śniadanie XI autorka: em. | blog: Emkreacje Ciasto marchewkowe z nutą pomarańczy i polewą czekoladową autorka: aleksandra.blaszczyk1 | blog: Łyżką czy widelcem? Muffiny z marchewką, daktylami, płatkami owsianymi bez mąki i cukru autorka: agnieszka.antczak88 | blog: zdrowa vege kuchnia Pasta z pieczonego bakłażana

Weekendy w domu i ogrodzie
Grillowane podudzia z kurczaka z dipem paprykowym. 142

gustu, że postanowiłam się nim podzielić :) Składniki: 4 podudzia z kurczaka   2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru sok z 1/2 cytryny sok z 1 pomarańczy 1/4 szklanki oleju 2 ząbki czosnku na dip paprykowy: 1 papryka czerwona 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy z podanych składników marynatę, obtaczamy w niej podudzia

Symfonia smakowa
Polędwiczki wieprzowe z morelami 144

polędwiczki wieprzowe (najlepiej grubsze) morele suszone szklanka czerwonego wytrawnego wina 4 łyżeczki przyprawy korzennej (lub do grzanego wina) 4 łyzki powideł śliwkowych skórka otarta z jednej mandarynki lub połowy pomarańczy sól, pieprz, zioła prowansalskie Polędwiczki Morele wsypujemy do miseczki, zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 5 min. Polędwiczki myjemy i osuszamy. Drewnianą łyżką (tą częścią do trzymania) lub długim wąkim nożem

Kulinarna Patilogia
Pięknie różowy napój rabarbarowy z wodą różaną 114

nazywany jest sharbatem. Sharbat to popularny w kuchni arabskiej, tureckiej i indyjskiej schłodzony słodki napój przygotowywany na bazie owoców i płatków kwiatów. Mogą się w nim znaleźć aromaty cytryny, pomarańczy, mango, ananasa, hibiskusa, drzewa sandałowego czy właśnie wody różanej. Napój rabarbarowy jest naprawdę pyszny i świetnie ugasi Wasze pragnienie w gorące dni. Zaserwowałam go rodzinie w czasie organizowanej przeze mnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Mało Obiektywna Recenzja - Tu Lis Ma Nore Bistro Ruda Śląska 162

przecież można by było nazwać, na ten przykład "szałot z lazura"*, albo"szałot od żabojada"**. Tak czy siak sałatka bez zastrzeżeń, tak jak lubimy. Na popitkę domowa lemoniada z pomarańczy. Nie będę już pisać i zachwalać, bo sobie jeszcze pomyślicie, że mi zapłacili za to słodzenie. A ja to wszystko z dobrego serca i zwyczajnie non profit

BaRepas
Sernik z truskawkami i lawendą na migdałowym spodzie 150

erniczek.... :) Składniki: 1 kg zmielonego twarogu, 1/2 szklanki cukru lub ksylitolu, 4 jaja, skórka otarta z pomarańczy, sok z ½ cytryny, nasiona z 1 laski wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu wanilii. Spód: 100 g kruchych ciastek, ½ szklanki mielonych migdałów, 3 łyżki masła migdałowego, 4 łyżki masła. Do przybrania: cukier puder, truskawki, kwiaty lawendy. Przygotowanie: Składniki spodu zmiksować w blenderze. Masę wyłożyć

SzczyptaSmaQ
Dyniowe muffinki z pomarańczowym lukrem 139

przez około 20-25 minut. Wyjąć, wystudzić na kratce. Lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 - 5 łyżek wrzącej wody kilka kropel aromatu pomarańczowego (można zastąpić startą skórką z pomarańczy) Wodę, cukier i aromat połączyć razem. Powstałe grudki rozetrzeć łyżką. Jeśli lukier wyjdzie zbyt rzadki należy dodać trochę cukru pudru, jeśli zbyt gęsty - odrobinę wody Polukrować babeczki. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Tarta z budyniem i jabłkowymi różyczkami 153

znalazłam na TEJ stronie. Zapraszam do przygotowań!  Składniki na spód: 125 g masła 70 g cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 100 g drobno posiekanych migdałów 150 g mąki pszennej Składniki na nadzienie: 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki 3 żółtka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 400 ml mleka 100 ml białego

My Culinary Art
KRUCHE CIASTECZKA Z NADZIENIEM RABARBAROWO-POMARAŃCZOWYM 199

Muszę nieskromnie przyznać, że jestem baaardzo zadowolona ze smaku i wyglądu ciasteczek-pierożków z rabarbarowo-pomarańczowym nadzieniem. Genialny smak to nie tylko zasługa dżemu z delikatnym

Przepisy Aleksandry
Drożdżówki z serem i rodzynkami 187

waniliowego 2 łyżki cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej sól szczypta Nadzienie 0,5 kg twarogu półtłustego 1 jajko 2 łyżki cukru waniliowego 1 garść rodzynek 1 łyżeczka skórki z pomarańczy (świeża) Przygotowanie: Nadzienie: twaróg rozgnieść widelcem dodać jajko, cukier rodzynki i wymieszać. Zaczyn: mleko podgrzać dodać pokruszone drożdże, cukier i wymieszać. Pozostawić na około 10 minut aż drożdże "ruszą". Ciasto

Ala piecze i gotuje
Keks biszkoptowy 147

białka ** łyżka octu aromat waniliowy ( ja dodaję ekstrakt waniliowy) 200 g bakalii - ja użyłam orzechów laskowych, migdałów, suszonych moreli, daktyli, fig, rodzynek, suszonej żurawiny i skórki z cytryny i pomarańczy *** Wykonanie : Do miski wsypałam cukier puder, dodałam żółtka - zmiksowałam na jasną, puszystą masę. Następnie powoli dolewałam ocet ( mam mikser ręczny, więc żeby było łatwiej  łyżkę octu przelałam do szklanki

apetytnapieczenie
Gofry z truskawkami - jak z budki 94

cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 3 szkl. mąki 1/2 szkl. oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatki: truskawki, bita śmietana, czekolada gorzka z pomarańczą Sposób przygotowania: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką, jasną masę. Dodajemy mleko, wodę, mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy, a następnie miksujemy

Kolorowy Przepisownik
Brownie z ciasteczkami Orito 91

Nigdy nie jadłam brownie, więc przyszedł czas spróbować :) ale moje nie jest tradycyjne - ma mniej cukru a i tak jest mega słodkie!:) Składniki: 200 g czekolady gorzkiej z pomarańczą 165 g masła 82% tłuszczu 100 g cukru trzcinowego 3 jajka 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka kakao szczypta soli 21 ciasteczek orito (lub oreo;)) Sposób

Kolorowy Przepisownik
Kolorowa sałatka z kuskus 71

Pyszna sałatka z grillowanymi warzywami i pomarańczą. Doskonała na kolację jak również jako przekąska do pracy. Pomysł zaczerpnięty z książki "Kuchnia włoska krok po kroku" wydawnictwa Jedność

Milion Smaków
Zapiekane kanapki z serem kozim i szynką parmeńską 96

kanapki z razowego chleba z roladką z serka koziego i plasterkami szynki parmeńskiej podpieczone w piekarniku. Smakują wyśmienicie z twarożkiem wymieszanym z lnianym olejem oraz sokiem z świeżo wyciśniętych pomarańczy. Smacznego

Milion Smaków