litr śmietany 36% * 4 łyżki cukru pudru * szklanka dżemu wiśniowego * 2 galaretki truskawkowe * świeże owoce, literki z czekolady, kwiaty z opłatka, barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy pomarańczy Przygotowanie : Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Połowę kremu wymieszać z różowym barwnikiem. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, wymieszać i wylać na płaski talerz. Odstawić do stężenia
Magiczne Życie Martysoczewicy i warzyw itd. 5. Jesień - tutaj mamy 33 przepisy takie jak: zupa z dyni z quinoa, domowe muesli z figami, zupa paprykowa z soczewicą, dynia z pomarańczami i dzikim ryżem, garnek jesiennej radości, kasza jaglana w kolorach jesieni i inne. 6. Zima - 34 zdrowe i szybkie przepisy takie jak: zupa z brukselki z topinamburem, wzmacniająca kasza
kruche babeczkirozgrzanym do 175 stopni piekarniku około 30 minut. + Puree z ziemniaków z jogurtem Podwieczorek 100 g jogurtu naturalnego 2% 15 g płatków kukurydzianych 4 g zarodków pszennych 300 g pomarańczy Przepis: Owoc obrać ze skórki i podzielić na mniejsze części, wsypać do miseczki, zalać jogurtem i przysypać płatkami kukurydzianymi. Kolacja 10 g oliwy z oliwek 75 g chleba razowego
Kucharzycadosładzać, ale jeżeli lubicie owsiankę słodszą, najlepiej dodać nieco miodu lub syropu klonowego. Pycha! składniki 30 g (ok 3 łyżek) płatków owsianych (używam Górskich) 200 ml świeżego soku z pomarańczy 120 g owoców - truskawek i borówek amerykańskich przygotowanie Płatki wsypać do słoika, zalać sokiem, zamknąć, wstawić na noc do lodówki. Po wyjęciu dodać pokrojone truskawki i borówki. Wymieszać
Stare Garydostępu do bogactwa warzyw i owoców. Owszem niby są, ale w smaku i cenach wołających o pomstę do nieba, a umówmy się, że cały rok na marchewkach i smutnych pomarańczach, nie jest fajny, to jak pojawiają się moje ukochane szparagi, truskawki i pachnące pomidory to tracę samokontrolę. Nie inaczej będzie dzisiaj. Szparagi jeszcze są. Więc klasyka. Szparagi, jajko
ladykitchenBardzo klasyczna sałatka na bazie mieszanki sałaty rukoli i rukwi wodnej z dodatkiem pysznego sosu winegret balsamiko i soku z pomarańczy. Po 0.5 opakowania salaty roszponki i rukoli 1 małe opakowanie pomidorków cherry 1 czerwona cebula Winegret: ************************ 4 łyżki oleju sok wyciśnięty z 0.5 pomarńczy 2 łyżki octu balsamiko 1-2 łyżki wody sól ****************************** Olej wymieszać np.w słoiku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzypadku - słodko i banalnie proste:) Składniki: 2 szklanki mąki tortowej szklanka cukru pudru 4 jajka proszek do pieczenia 3/4 kostki masła aromat rumowy 4 kiwi 3 łyżki konfitury z pomarańczy masło klarowane i mąka kukurydziana do wysmarowania blachy Wykonanie: W głębokiej misce ubij 4 białka na sztywną pianę. Na patelni roztop masło i wystudź. Gdy białka się ubiją dodaj
Zasmakuj Kuchniwymyślić zestawy owocowe w barwach wszystkich uczestników? To jest myśl! Ja spróbuję :) Składniki moich szaszłyczków to: truskawki ananas kiwi jagody winogrona Dla uzupełnienia tęczowego spektrum przydałyby się maliny i pomarańcze lub kaki (a może papaja?). Szaszłyczki maczaliśmy w deserowej i białej czekoladzie, które rozpuściliśmy w mikrofalówce z dodatkiem łyżki masła
zadanie-gotowanieprzesianego cukru pudru + 2 łyżki wody (zamiast wody możesz użyć łyżkę wody + łyżkę mleka). Lukier cytrynowy/pomarańczowy: Szklanka przesianego cukru pudru + 2 łyżki soku z cytryny/2 łyżki soku z pomarańczy. Lukier czekoladowy: Szklanka przesianego cukru pudru + 1 łyżka wody + 1 łyżka mleka + łyżeczka dobrego kakao. Lukier różowy/czerwony: Szklanka przesianego cukru pudru + 2 łyżki soku z buraka. Lukier zielony
Zasmakuj Kuchnikandyzowana to świetny , aromatyczny dodatek do świątecznych wypieków. Idealna do keksa, makowca, sernika .....i wielu innych fantazji kulinarnych. Pięknie się prezentuje jako dodatek i dekoracja zwykłych kruchych ciasteczek. Pomarańcze należy dokładnie umyć i wyparzyć. Obieramy je dokładnie, pozbywając się białej części. Skórkę drobno kroimy i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy kilka minut , wylewamy wodę i czynność tę powtarzamy
WYSPA SZCZĘSLIWApodobnego! Gdzie tkwi jej sekret zatem? I dlaczego jest taka pomarańczowa? Prażone jabłka zalane sokiem pomarańczowym z dodatkiem skórki z cytryny i lukier na soku z pomarańczy. Ot , tylko tyle i aż tyle. Zyskuje na smaku, aromacie. Jest wyrazista dzięki przyprawom korzennym i cynamonowi. Krucha kruszonka z dodatkiem płatków owsianych kontrastuje z soczystymi jabłkami. K usząca
WYSPA SZCZĘSLIWAgoździki, cynamon, cukier, marcepany i oliwę z oliwek. Przemiany uwidoczniał również bogatszy asortyment warzyw, do których doszły głównie karczochy i szparagi. Jadłospis wzbogacano również większą ilością owoców, takich jak: pomarańcze, cytryny, granaty, figi, rodzynki, migdały oraz wspomniane oliwki. Jakiś czas temu, zostałam poproszona przez Hiszpańskie Oliwki o stworzenie przepisów z oliwkami. Oprócz mnie przepisy napisało kilkoro blogerów. Zapraszam
królestwo garówcoraz chłodniejsze dni.Jesteśmy bardziej narażeni na przeziębienia. Nie zapominajmy o dostarczaniu do organizmu niezbędnych witamin. A na rozgrzanie polecam pyszną parzoną herbatkę z miodem cynamonem i plasterkiem pomarańczy. Można dodać również goździki
Kukuleczkiorzeźwiający. Moja wersja jest bez płatków owsianych, ale śmiało można je dodać. Składniki: 200 g malin ( w okresie zimowym mrożonych) 1 banan 100 ml soku z pomarańczy Przygotowanie Składniki wrzuciłam do kielicha i zblendowałam
Kukuleczki