kokosowej 35 g mielonych migdałów łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia żółtko 35 g nierafinowanego roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 2 łyżki mleka kokosowo-ryżowego dowolne owoce ( użyłam czerwonych pomarańczy, mrożonych truskawek, malin, borówek i jagód) jadalne kwiaty (np. bratki, fiołki, stokrotki, płatki róży) opcjonalnie do posypania zmielone wiorki kokosowe, puder owocowy lub cukier puder kokosowy Składniki na ciasto
Mienta blogOstatnio nie mam zbyt wiele czasu na pichcenie. Dziś korzystając z dnia wolnego postanowiłam zrobić naleśniki czekoladowe i dżem z pomarańczy, ale o nim innym razem. Cóż naleśniki – ot łatwizna. Nie są zbyt słodkie, więc spokojnie można połączyć je ze słodkim dżemem lub owocami i bitą śmietaną. Ciasto wychodzi dość gęste, ale łatwo się rozprowadza po patelni, więc
Niebieski kubek z kawacukrem waniliowym do uzyskania puszystej masy, następnie dodajemy po łyżce ser biały z wiaderka i budyń w proszku. Dodajemy namoczone i odsączone rodzynki oraz skórkę kandyzowana z pomarańczy. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli i delikatnie łączymy z masa twarogową za pomocą drewnianej łyżki. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Przekładamy na nie mase serową
Camilla w kuchniszklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 4 jajka 3 łyżki majonezu 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 5 łyżek cukru pudru sok z 1/2 pomarańczy kandyzowana skórka pomarańczowa Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka, majonez i cukier miksujemy na jednolitą, gładką masę. Mąki, cukry i proszek do pieczenia mieszamy razem
Czary - gary w kuchniposypania Nadzienie: 2-3 bataty (ok. 1 kg) 2 całe jajka ¾ szklanki cukru trzcinowego 125 ml śmietany kremówki 100 g masła ziarenka z 1 laski wanilii skórka z 1 pomarańczy 2 łyżeczki mielonego cynamonu ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ½ łyżeczki mielonego kardamonu ¼ łyżeczki mielonych goździków * PRZYGOTOWANIE Kruchy spód Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce. Dodaj żółtko i pokrojone w kostkę
Food Squarekalarepy. Musisz wiedzieć, że to właśnie zielone, najmłodsze listki kalarepy mają najwięcej wartości odżywczych (jakich? więcej znajdziesz tutaj). Miksuj na zdrowie! Składniki: 1/2 dużej kalarepy + środkowe liście 1 pomarańcza 1 gruszka 1 banan 1 niepełna szklanka wody kawałek imbiru 1 łyżka oleju Wykonanie: kalarepkę i owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki. Dolać wody i zmiksować do pożądanej konsystencji wypić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!słodko-gorzkawy. Sezonem radicchio jest zima i to wtedy króluje na sto ł ach w wielu postaciach np. sa ł aty z dodatkiem pomarańczy, czarnych oliwek, oregano, pieprzu i oliwy. Radicchio może być te ż gotowane i tworzy razem z ryżem przepyszne risotto. Radicchio pieczone w formie lasagne
La grande e la piccola cuocateż tragedii, da się go wypić bez wykrzywiania twarzy. Kto z Was podejmie wyzwanie i razem ze mną zacznie dzień od wypicia zielonego koktajlu? Składniki: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 1/2 szklanki wody mineralnej 1 banan, obrany i pokrojony w kawałki 1 garść jarmużu 1 łyżeczka świeżo tartego imbiru 1 łyżka ziaren siemienia lnianego 3 łyżeczki Zielonego Mixu Pursana
Smakowity Blog KulinarnySamo zdrowie, naturalne kolory i ten smak, pyszności! Napój bezalkoholowy z pianką na wierzchu! Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 2 słodkie i soczyste pomarańcze 1 marchew 2 garście mieszanki sałat, u mnie rukola, radicchio i lodowa cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt. Owoce i warzywa obieramy ze skóry
Moja smaczna kuchniaJogurt granatowo truskawkowy. Składniki: - owoc granatu - truskawki - jogurt naturalny - nektar z agawy Owoc granatu obieramy. Odcinamy z obu stron końcówki, nacinamy skórkę (jak przy obieraniu pomarańczy). Do miski wlewamy zimną wodę, wkładamy owoc i dzielimy na ponacinane części. W wodzie wydobywamy ziarna granatu. To jest niezawodny i najprostszy sposób na przygotowanie tego owocu. Ziarenka odsączamy
mojewypiekiinietylkoszkl. mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 0.5 szkl. pestek słonecznika 0.5 szkl. wiórek kokosowych 0.5 szkl. rodzynek 0.5 szkl. suszonej żurawiny 0.5 szkl. posiekanych orzechów łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy 1 dojrzały banan Wykonanie: Kaszę jaglaną opłukać i ugotować na mleku. Dodajemy cukier i mieszamy z kaszą. Dojrzałego banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do ugotowanej kaszy. Dodajemy resztę składników
psgotujemyszybki i bardzo prosty a mega bogate w antyoksydanty smoothie owocowe na bazie soku Dzika Róża. SKŁADNIKI: - sok Premium Rosa DZIKA RÓŻA 100% - 1/2 szklanki mrożonych wiejskich truskawek - 1 pomarańcz sycylijski (czerwony) - 3 listki melisy Wszytko zmiksuj na kremowy płyn. Gotowe! Smacznego! Zapraszam Was na Fanpage Smykwkuchni i Insta #smykwkuchni! Buziaki
SMYKWKUCHNInajlepsze, miłości i szczęścia Karolka. Macie też ochotę na kieliszeczek? Nalewkę zrobiłam przed Bożym Narodzeniem i teraz nieśmiało łyk spróbowałam a jest ona no no, ok. Dużo aromatu z pomarańczy i kawy i delikatny smak. Nalewka po 4 tygodniach nadaje się już do picia ale wiadomo czym starsza tym lepsza. Zachęcam do próbowania. Nalewka pomarańczowo - kawowa. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe Czarowaniedwukrotnie 6 jajek 100 g masła laska wanilii 1 budyń bezglutenowy 3/4 szklanki ksylitolu 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub olejku pomarańczowego skórka pomarańczowa z jednej pomarańczy Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera utrzeć masło z ksylitolem Wbijać po jednym jajku, ucierając po każdym dodaniu. Stopniowo dodawać zmielony trzykrotnie twaróg
AZgotuj!wątrobę, mózg oraz serce, a do tego wzmacnia naszą odporność i ułatwia trawienie. Koktajl pomarańczowo - bananowy z kurkumą Składniki: 1 banan 400 g jogurtu naturalnego 2 soczyste i słodkie pomarańcze 1 - 2 łyżeczki kurkumy cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Owoce obieramy ze skóry, dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego. Do owoców wlewamy jogurt i dodajemy
Moja smaczna kuchnia