Piec w 225 st. C. przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 200 st. C. i piec jeszcze 30-35 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! A w domu pachnie pomarańczami. I rabarbarem . Czyste szaleństwo
Pożeraczka, czyli raz adobrzeinne połączenia mięsa z owocami, zapraszam do obejrzenia przepisów na: schab pieczony ze śliwkami i morelami , schab z jabłkami i pieczarkami , kaczkę pieczoną z jabłkami i pomarańczami , wątróbkę z czereśniami i rozmarynem . SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 2 kotlety ze schabu środkowego ( promocja klik lub klik ) sól pieprz łyżka klarowanego masła łyżka oleju z pestek
Kuchenne zapiski Edytycukrem i dodać do wyrośniętego zaczynu, wlać pozostałe mleko, resztę mąki i wyrobić. Dodać rozpuszczoną margarynę i szczyptę soli. Wyrobić ponownie. Na końcu wsypać rodzynki i skórkę z pomarańczy, wymieszać z ciastem. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 1h. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez ok. 40-45 minut. Po upieczeniu wystudzić i polać lukrem. lukier: Do miseczki przesiać
Prosto i Smacznie z AnetąŚNIADANIE mało kaloryczne. Danie ma 150 KCAL. 1 śr.wielkości kromka pełnoziarnistego chleba 30 g. 0.5 trójkącika serka topionego laight 15 g. kilka rzodkiewek 50 g. 1 pomarańcza 150 g. ****************************************** Chleb podarować serkiem ,pokroić rzodkiewek w talarki i ułożyć na kanapkach.Podawać z pomarańczą
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizmiany zdania. Zresztą, on w ogóle mi ciętych kwiatów nie kupuje. Zazwyczaj dostaję doniczki (a czasem wręcz donice!) z orchideami albo innym zielskiem, czasami siatki pełne czerwonych pomarańczy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeminut. RESZTA SKŁADNIKÓW: 1/2 szklanki ciepłego mleka 4 żółtka (lub, w wersji nieświątecznej, 2 jajka) 1/2 szklanki cukru pudru szczypta soli skórka otarta z 1 niewoskowanej cytryny (lub pomarańczy) ewentualnie kilka kropel aromatu 100 g roztopionego, letniego masła bakalie (polecam rodzynki i żurawinę) masło i bułka tarta do formy (ja zawszę tę babkę piekę w tradycyjnej, metalowej formie
Rozpustne gotowanieszafranu. Znikają szybko! SKŁADNIKI / 10 piramidek: *100 g wiórków kokosowych * 70 g cukru * 25 g masła * 1 jajko * 1 szczypta szafranu (mniej niż ½ g) * skórka starta z ½ pomarańczy WYKONANIE: W małym garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy do niego szafran i zostawiamy do ostudzenia (Po tym czasie nasze masło powinno być wyraźnie żółte/pomarańczowe). Cukier ucieramy/miksujemy z jajkiem na białą
Mohiellaproszku do pieczenia 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów/ 1 mały aromat migdałowy Do dekoracji : Garść migdałów w płatkach Suszone morele Na lukier : 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 4 łyżki cukru pudru Wykonanie: 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki (kokosową oraz zwykłą pszenną) przesiać z proszkiem do pieczenia, następnie wymieszać z zmielonymi migdałami
vaniliowoczekoladowakuchni krajów Bliskiego Wschodu. Robiłam u nich zakupy już kilkakrotnie i zawsze wszystko było w porządku. Wiele używanych przez mnie produktów arabskich - pasta tahini, woda różana, woda z kwiatów pomarańczy, melasa z granatów, bulgur - pochodzi własnie od nich. Dziś w "Moich #kuchennychskarbach" chciałam pokazać Wam moje najnowsze nabytki pochodzące z tego sklepu. Moghrabieh - izraelski kuskus O tych
Chilli Czosnek i Oliwapodwieczorek czy kolację. Również dla osób na detoxie oczyszczającym, czy na diecie będzie idealnym niskokalorycznym posiłkiem. Przepisy na przykładowe koktajle: Koktajl z kiwi (shake z kiwi) Dietetyczny koktajl z pomarańczy i mango dietetyczny koktajl z buraka Koktajl truskawkowy na kefirze Koktajl warzywny z koperkiem Koktajl z rukoli i kiełków na kefirze jest smaczny, zdrowy i kolorowy. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszklanki mleka 3 szklanki (500g) mąki 7 dkg świeżych drożdży 8 łyżek cukru 125 g roztopionego masła 6 żółtek 3-4 garści rodzynek skórka otarta z jednej dużej pomarańczy. Wykonanie : Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru , łyżką mąki i 3-4 łyżkami mleka,odstawić ,aż zaczną pracować Pozostałe mleko zagotować i takim wrzącym zalać pół szklanki mąki , dokładnie rozetrzeć
Malinowa KawiarenkaPOMARAŃCZOWE Składniki: (na 26-28 ciastek) 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru cukier waniliowy 1/2 szklanki miodu 120 g masła skórka otarta z 1 pomarańczy 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki płatków migdałowych (opcjonalnie, do posypania) (Spytacie o jajka??? Nie, nie dodajemy do nich jajek :) ) Przygotowanie: Wszystkie składniki suche łączymy w misce
Bon appetit mon amieroli głównej, ale można z niej wyczarować nie tylko rozgrzewające zupy i dania typu curry, albo smaczne wypieki w złotych kolorach. Z jesiennej królowej - dyni we wszystkich odcieniach pomarańczy czy złota zrobimy także zdrowe desery. Możemy ją połączyć np. z kaszą jaglaną otrzymując jesienny pudding idealny jako popołudniowy deser albo jeśli ktoś woli na śniadanie. PUDDING JAGLANO-DYNIOWY
Bon appetit mon amiedodaliśmy kory cynamonu dosypujemy cynamon sypki oraz odrobinę kwasku cytrynowego (lub soku z cytryny) Kompot można wzbogacić o cytrusy np. dodając do gotujących się jabłek i moreli plasterki pomarańczy
Bon appetit mon amiedzień Nowego Roku to wyjątkowe okazje, na które zawsze przygotowuje się rodzinny obiad z daniami serwowanym raz w roku. Na stołach pojawiają się kaczki w jabłkach, szynki pieczone w pomarańczach, schab ze śliwką, a waszym domu to świąteczny Boeuf Strogonow, wołowy gulasz w sosie pomidorowym. BOEUF STROGONOW Składniki: ok. 1 kg łopatki wołowej 2-3 ząbki czosnku kilka
Bon appetit mon amie