pomarańcze - 5663 przepisów (strona:183/378)

Goldi, czyli cytrynowy beztłuszczowy bezglut 119

tłuszczu. Jadłam je dziś na śniadanie (wczoraj upiekłam) i popijałam czarną herbatą- smakuje jeszcze lepiej, bo konsystencją i smakiem przypomina sernik! Cudo. ps. Śmiało możesz zastąpić cytryny limetkami lub pomarańczami. Składniki na tortownicę max 26 cm : 200 g mielonych migdałów 200 g mąki kukurydzianej 150 g brązowego cukru 2 cytryny 1 banan łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Przygotowanie: Dokładnie

greenscarf
Aromatyczny świat herbat Teekanne. 104

World of Fruits”, to 6 niebywałych i intrygujących smaków herbatek owocowych: 1. Herbata World of Fruits „Fresh Orange” – orzeźwiającą herbatkę owocową, którą tworzy smak świeżych cytrusów. Dla wielbicieli pomarańczy, takich jak ja. Tą herbatę miałam już przyjemność próbować i szczerze Wam polecam. 2. Herbata World of Fruits „Forest Fruits” to przepyszna kompozycja najlepszych owoców leśnych takich jak jeżyny

Słodkie okruszki
ZUPA KREM Z PIECZONEJ MARCHEWKI Z MIGDAŁAMI 96

marchewki z dodatkiem migdałów. Poezja!    Składniki: pół kg marchewki 2 duże ziemniaki 1 cebula 3 szklanki bulionu warzywnego curry, ostra papryka, cynamon- szczypta pól szklanki soku z pomarańczy łyżka miodu płatki migdałów- 4 łyżki Wykonanie: Marchewki obieramy, cebulę kroimy w piórka. Marchew spryskujemy olejem, zapiekamy w piekarniku. Cebulę szklimy na oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy kawałki ziemniaków

Z Majeczką w kuchni
Ciastka owsiane 105

ostygnięciu ciastka twardnieją i można bez problemu je jeść. Jako dodatków możecie użyć Waszych ulubionych bakalii. Idealnie sprawdzą się tutaj żurawina, rodzynki, daktyle, posiekana czekolada czy kandyzowana skórka pomarańczy. Polecam pobawić się czasem pieczenia jak i dodatkami. Mojemu mężowi smakują takie ciastka baaardzo brązowe.Wam mogą smakować w innym stopniu zrumienienia. Drukuj Ciasteczka owsiane window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki

Mieszam w Garnku
DIETETYCZNE CIASTO DROŻDŻOWE 150

łożonej ( to bardzo ważne!!!!) papierem do pieczenia.Wyłożyć ciasto do foremki , przykryć je ściereczką i zostawić tak jeszcze na 30 minut. Posypać cukrem 1 łyżeczką i startą skórką z pomarańczy i piec w 160-180 stopni przez  30 minut ( tak omkoło , sprawdzić patyczkiem) Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Koktajl ze szpinaku, banana, pomarańczy z imbirem 139

prezentuję zielony koktajl samo zdrowie - ze szpinakiem, owocami i imbirową nutą, która nadaje fajny posmak całości. Smacznego! Składniki: 2 garście świeżego, umytego szpinaku 1 dojrzały banan 1 jabłko 1 pomarańcza 1 cm świeżego imbiru ok. 0.5 szkl. wody niegazowanej Wykonanie: Szpinak, obranego ze skórki banana, pomarańczę i imbir wkładamy do miski. Dodajemy wodę i blendujemy na gładką masę. Jeśli wyjdzie

psgotujemy
Makaron w sosie pomidorowo-fasolowym z nutą pomarańczy 172

duże porcje porcje: opakowanie makaronu 200 g koncentratu pomidorowego puszka 400 ml czerwonej fasoli 1 cebula 2-3 ząbki czosnku łyżka suszonej bazylii 200 ml soku pomarańczowego lub 1 pomarańcza obrana i pokrojona w drobną kostkę łyżeczka soli 2-3 łyżki oleju roślinnego około 50 g sera wegańskiego (u mnie typu Cheddar/Volfie) Przygotowanie: Na rozgrzany olej wrzuć drobno posiekaną cebulę

greenscarf
Ciasto z herbatą do herbaty 185

ciasto herbaciane. 10 jajek przepiórczych 125 g cukru 125 ml oleju 2 jabłka starte na tarce 150 g suszonych śliwek 200 ml mocnego naparu z herbaty skórka z jednej pomarańczy 50 g mąki ziemniaczanej  90 g mąki ryżowej 40 g mąki gryczane 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczanej Śliwki zalać herbatą, odstawić

Humanistka w kuchni
Drink - Vodka Sunrise 133

wrzucamy 3 kostki lodu - energicznie mieszamy a następnie przelewamy do szklanki. Wrzucamy 2 kostki lodu. Następnie powoli dodajemy grenadinę (lub sok malinowy) - tak, by osiadła na dnie. Dekorujemy plastrem pomarańczy i wkładamy słomki

Alutka-Gotuje
koktajl z speecooka 130

Składniki 2 banany 2 kiwi 3 jabłka 3 pomarańcze pół cytryny 1 jogurt grecki 360g Wykonanie Wszystkie owoce umyte ,obrane(oprócz jabłek,ich nie obieram) i osuszone przepuścić przez wyciskarkę . Do miksera wlać gotowy sok ,dodać jogurt i całość zmiksować .:))ps.można nie wyciskac soku i wszystko razem zmiksować .Taki koktajl daje dziecku na drugie śniadanie do butelki

w mojej kuchni
Grill nie musi być nudny! Mięsno-owocowe rarytasy 189

litrem wody i gotować powoli, aż powstanie gęsta masa. Po około godzinie owocową maź przeciska się przez sito. Z kolei żeberka jagnięce warto zostawić na noc w marynacie z pomarańczy, kolendry, tymianku, mięty i chili. Szybkie szaszłyki z szynką dojrzewającą i melonem Gdy nie mamy czasu na marynowanie mięsa, świetnie sprawdzi się szynka dojrzewająca. Połączenie

Kuchcik gotuje
Grzanki z jajkiem 133

pyszną szynką parmeńską – gorąco polecam 25 min 2 składniki: 4 kromki chleba (może być razowy) 4 małe jajka masło szczypiorek 4 plasterki szynki parmeńskiej sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy i grejpfrutów wykonanie: W chlebie, za pomocą foremki do ciasteczek, wykrawamy wzorek (u nas kwiatuszki). Smarujemy z obu stron masłem i wrzucamy na patelnie, podsmażamy na złoty kolor

Ania i Marcin gotują
Wiosenne babeczki owocowo-warzywne na oleju rzepakowym 130

dużej marchewki i dużego jabłka) – jeśli nie posiadacie wyciskarki do soków dodajcie 200 g startych owoców i warzyw (burak, jabłko, marchewka) 3/4 szklanki oleju rzepakowego sok z połowy pomarańczy skórka […] Artykuł Wiosenne babeczki owocowo-warzywne na oleju rzepakowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Koktajl z rukoli i kiełków 140

podwieczorek czy kolację. Również dla osób na detoxie oczyszczającym, czy na diecie będzie idealnym niskokalorycznym posiłkiem. Przepisy na przykładowe koktajle: Koktajl z kiwi (shake z kiwi) Dietetyczny koktajl z pomarańczy i mango dietetyczny koktajl z buraka Koktajl truskawkowy na kefirze Koktajl warzywny z koperkiem Koktajl z rukoli i kiełków na kefirze jest smaczny, zdrowy i kolorowy. Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jarmuż do picia 145

koktajle przez swoją lekkość na pewno sprawdzają się na wiosnę.  300 g jarmużu pół banana 1 jabłko 100 ml soku z cytryny 200 ml soku z pomarańczy 200 ml wody Miksujemy i pijemy

Humanistka w kuchni