pomarańcze - 5663 przepisów (strona:185/378)

Zielony koktajl z kalarepką 210

kalarepy. Musisz wiedzieć, że to właśnie zielone, najmłodsze listki kalarepy mają najwięcej wartości odżywczych (jakich? więcej znajdziesz tutaj). Miksuj na zdrowie! Składniki: 1/2 dużej kalarepy + środkowe liście 1 pomarańcza 1 gruszka 1 banan 1 niepełna szklanka wody kawałek imbiru 1 łyżka oleju Wykonanie: kalarepkę  i owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki. Dolać wody i zmiksować do pożądanej konsystencji wypić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Słodkie ciasto z radicchio (Torta dolce al radicchio) 130

słodko-gorzkawy. Sezonem radicchio jest zima i to wtedy króluje na sto ł ach w wielu postaciach np. sa ł aty z dodatkiem pomarańczy, czarnych oliwek, oregano, pieprzu i oliwy. Radicchio może być te ż  gotowane i tworzy razem z ryżem przepyszne risotto. Radicchio pieczone w formie lasagne

La grande e la piccola cuoca
Zielone smoothie z jarmużem, bananem, siemieniem lnianym i imbirem 148

też tragedii, da się go wypić bez wykrzywiania twarzy. Kto z Was podejmie wyzwanie i razem ze mną zacznie dzień od wypicia zielonego koktajlu? Składniki: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 1/2 szklanki wody mineralnej 1 banan, obrany i pokrojony w kawałki 1 garść jarmużu 1 łyżeczka świeżo tartego imbiru 1 łyżka ziaren siemienia lnianego 3 łyżeczki Zielonego Mixu Pursana

Smakowity Blog Kulinarny
Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą 112

Samo zdrowie, naturalne kolory i ten smak, pyszności! Napój bezalkoholowy z pianką na wierzchu! Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 2 słodkie i soczyste pomarańcze 1 marchew 2 garście mieszanki sałat, u mnie rukola, radicchio i lodowa cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt. Owoce i warzywa obieramy ze skóry

Moja smaczna kuchnia
Jogurt granatowo truskawkowy 162

Jogurt granatowo truskawkowy.   Składniki: - owoc granatu - truskawki - jogurt naturalny - nektar z agawy       Owoc granatu obieramy. Odcinamy z obu stron końcówki, nacinamy skórkę (jak przy obieraniu pomarańczy). Do miski wlewamy zimną wodę, wkładamy owoc i dzielimy na ponacinane części. W wodzie wydobywamy ziarna granatu. To jest niezawodny i najprostszy sposób na przygotowanie tego owocu. Ziarenka odsączamy

mojewypiekiinietylko
Jaglane batoniki musli 145

szkl. mleka 2  łyżki cukru trzcinowego 0.5 szkl. pestek słonecznika 0.5 szkl. wiórek kokosowych 0.5 szkl. rodzynek 0.5 szkl. suszonej żurawiny 0.5 szkl. posiekanych orzechów łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy 1 dojrzały banan Wykonanie: Kaszę jaglaną opłukać i ugotować na mleku. Dodajemy cukier i mieszamy z kaszą. Dojrzałego banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do ugotowanej kaszy. Dodajemy resztę składników

psgotujemy
Detoks owocowy! DZIKA RÓŻA! 155

szybki i bardzo prosty a mega bogate w antyoksydanty smoothie owocowe na bazie soku Dzika Róża. SKŁADNIKI: - sok Premium Rosa DZIKA RÓŻA 100% - 1/2 szklanki mrożonych wiejskich truskawek - 1 pomarańcz sycylijski (czerwony) - 3 listki melisy Wszytko zmiksuj na kremowy płyn. Gotowe! Smacznego! Zapraszam Was na Fanpage Smykwkuchni i Insta #smykwkuchni! Buziaki

SMYKWKUCHNI
Nalewka pomarańczowo - kawowa 206

najlepsze, miłości i szczęścia Karolka. Macie też ochotę na kieliszeczek? Nalewkę zrobiłam przed Bożym Narodzeniem i teraz nieśmiało łyk spróbowałam a jest ona no no, ok. Dużo aromatu z pomarańczy i kawy i delikatny smak. Nalewka po 4 tygodniach nadaje się już do picia ale wiadomo czym starsza tym lepsza. Zachęcam do próbowania. Nalewka pomarańczowo - kawowa. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik z marakują 165

dwukrotnie  6 jajek 100 g masła laska wanilii  1 budyń bezglutenowy  3/4 szklanki ksylitolu 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub olejku pomarańczowego  skórka pomarańczowa z jednej pomarańczy  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  W misie miksera utrzeć masło z ksylitolem Wbijać po jednym jajku, ucierając po każdym dodaniu. Stopniowo dodawać zmielony trzykrotnie twaróg

AZgotuj!
Koktajl pomarańczowo - bananowy z kurkumą 95

wątrobę, mózg oraz serce, a do tego wzmacnia naszą odporność i ułatwia trawienie. Koktajl pomarańczowo - bananowy z kurkumą Składniki: 1 banan 400 g jogurtu naturalnego 2 soczyste i słodkie pomarańcze 1 - 2 łyżeczki kurkumy cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Owoce obieramy ze skóry, dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego. Do owoców wlewamy jogurt i dodajemy

Moja smaczna kuchnia
Rogaliki z dżemem i lukrem 165

jajko 1 szt drożdże świeże 50 g ksylitol 3 łyżki Kłos-Pol masło 100 g sól szczypta Lukier: Mielimy pół szklanki cukru na cukier puder sok z połowy pomarańcza  Krok 1 Do misy wsypuje przesianą mąkę i robię w niej dołek. Do szklanki z ciepłym mlekiem dodaje drożdże rozkruszone i 2 łyżeczki cukru, mieszam do rozpuszczenia.Rozpuszczone drożdże wlewam(...)zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Teraz smarujemy rogale rozbełtanym jajem. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Krok 4 Mielimy cukier , przekładamy do miseczki i dodajemy wyciśnięty sok z pomarańcza, mieszamy i mamy lukier. Polewamy nim ostudzone rogaliki. Polecam bo smaczne i fajnie wyglądają

Różowa kuchnia
Orzeźwiający koktajl o smaku kiwi z cytrusami wg Aleex 122

skoro kupiłam, to w mojej kuchni będą się pojawiać różnorodne koktajle i soki. Pierwszy z nich serwuję już dzisiaj. Smacznego. Składniki: • 2 dojrzałe kiwi • ½ cytryny • ½ limonki • 1 jabłko • ½ pomarańczy • ½ łyżeczki miodu • kilka kostek lodu Sposób przygotowania: 1. ½ obranego kiwi zmiksować w blenderze na pulpę owocową. 2. W sokowirówce wycisnąć sok, dodając po kolei owoce. 3. Sok dosłodzić miodem (opcjonalnie

W mojej kuchni
Wielka ucieczka cytrusów kalifornijskich 215

Któregoś poranka, podczas rutynowego spaceru z moim psem uzbierałam z przydomowych drzew w moim sąsiedztwie, najróżniejsze cytrusowe owoce. Z zadowoleniem przyniosłam je do domu. Najwyraźniej cytrusy

Jem więc Jestem
Najlepsza papierowa torba na zakupy pod kalifornijskim słońcem 280

To mój prototyp jedynej w swoim rodzaju, ekologicznej, biodegradalnej torby na zakupy. Torba zaprojektowana i ręcznie wykonana przeze mnie, w Kalifornii Zajrzyjcie na moją stronę w

Jem więc Jestem
Sałata z mango, mozzarellą i oliwkami 132

dojrzałe) 1 słoiczek czarnych oliwek 150 g mozzarelli (użyłam sera typu podpuszczkowego z ziołami z gospodarstwa rolnego) 4 łyżki ziaren słonecznika Dressing: 1/3 szklanki oliwy 1/2 szklanki sosu z pomarańczy 3 łyżki sosu z cytryny sól, pieprz cytrynowy Sałatę poszatkować, mozzarellę i obrane mango pokroić w kostkę. Wymieszać z odsączonymi oliwkami, słonecznikiem i dressingiem. Podawać do mięsa, z pieczywem

Czerwień i błękit