BABKA DROŻDŻOWA

BABKA DROŻDŻOWA

BABKA DROŻDŻOWA

Składniki: 500g mąki pszennej 300g rozpuszczonej letniej margaryny 3 łyżki cukru kryształu 50g świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego,nie gorącego mleka 6 żółtek sól 6,5 łyżki rodzynek 3 łyżki skórki pomarańczowej lukier: 200g cukru pudru sok z cytryny Sposób przygotowania: zaczyn: Drożdże wkruszyć do miski, wsypać łyżkę cukru, wlać połowę mleka i wsypać 4 łyżki mąki. Wyrobić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać do wyrośniętego zaczynu, wlać pozostałe mleko, resztę mąki i wyrobić. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.