polewa - 11092 przepisów (strona:604/740)

Rolada czekoladowa z galaretką jeżynową na Boże Narodzenie 281

tężeć, wylewamy na roladę, pozostawiając brzeg 2 cm wolny aby zdołać ją zwinąć. Zwijamy roladę szybkim ruchem. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. po tym czasie wyjmujemy roladę polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Posypujemy przez sitko przesianym kakao, za pomocą cukru pudru przyozdabiamy.  Smacznego! ;-) pozdrawiam ciepło

SMYKWKUCHNI
Ciasto czekoladowo - chałwowe 335

masła - 150 g chałwy czekoladowej - 2 łyżki kajmaku Masło ucieramy na puch dodajemy kajmak, ucieramy powoli, po połączeniu się składników, dodajemy chałwę. Wykładamy na sam wierzch. Posypujemy rodzynkami. Polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Pozdrawiam cieplutko! Smacznego! Zapraszam na SMYKWKUCHNI na Facebooku

SMYKWKUCHNI
Bułki drożdżowe z cynamonem, orzechami, rodzynkami i syropem różanym ;-) 147

stopni C. Smacznego! Pozdrawiam ;-) Buziaki! Możecie polać lukrem Przepis na lukier cytrynowy 200 g cukru pudru bardzo dobrze zmielonego 1-2 łyżki soku z cytryny Ucieramy w miseczce, polewamy bułki

SMYKWKUCHNI
Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 359

blachy wykładamy herbatniki, wylewamy gorący krem budyniowy, przykrywamy herbatnikami. Odstawiamy do wystudzenia. Po tym czasie wykładamy 1/2 puszki kajmaku, przykrywamy andrutami, na to rozprowadzamy pozostały kajmak. Przykrywamy biszkoptami, które polewamy gorącym karmelem miodowym! ;-) Kaloryczne? Owszem ;-) Dla wszystkich łasuchów jak mój K. ;-) Buziaczki! Pozdrawiam cieplutko

SMYKWKUCHNI
DIETETYCZNY Deser z wiśniami!!! CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 319

każdym pucharku układamy po 10 wiśni wydrylowanych (mogą być takie np. z kompotu), zalewamy pozostałą masą, na sam wierzch kroimy po 2 suszone śliwki i po jednej suszonej fidze. Polewamy albo odrobiną ajerkoniaku, bądź syropem klonowym, ewentualnie syropem z pędów sosny. Rewelacja!  P.S. Taki deser musicie potraktować jako pełny posiłek, np. zamiast kolacji lub obiadku niestety ;-) Pozdrawiam

SMYKWKUCHNI
Dorsz atlantycki z gruszką i melisą w cytrynowo-miodowym karmelu! 237

cytryny do dekoracji na patelnię dokładamy rybę smażymy z każdej strony po 1,5 minuty (na patelni będzie już gesty sos- karmel) zdejmujęmy rybę z patelni, dookoła układamy gruszkę, polewamy karmelem miodowo- cytrynowym posypujemy świeżą melisą Smacznego! Zaprszam do galerii zdjęć na Instagramie SMYKWKUCHNI http://instagram.com/smykwkuchni oraz na Facebooka https://www.facebook.com/smykwkuchni

SMYKWKUCHNI
Tarta dyniowa z karmelem miodowym 148

piecz 55 minut w temp. 200 stopni C - ciasto po upieczeniu pozostaw w formie do jego całkowitego wystudzenia - jak ciasto już będzie zimne, wyjmujemy "do góry nogami" na paterę - polewamy karmelem  Smacznego! Zapraszam na FB SmykWKuchni! JEŻELI SPODOBAŁ CI SIĘ TEN PRZEPIS SPRÓBUJ TAKŻE INNYCH POMYSŁÓW NA TARTY ZNAJDZIESZ

SMYKWKUCHNI
BAZYLIOWO-ORZECHOWE FILETY Z KURCZAKA NA OLEJU RZEPAKOWYM - BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY OLEJU RZEPAKOWEGO 150

bazyliowo-orzechowej, rolujemy, układamy w naczyniu do zapiekania, na wierzch roladek układamy pozostałą część masy - ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na grube plastry, układamy w odrębnym naczyniu do zapiekania polewamy olejem rzepakowym, oprószamy solą morską i posypujemy świeżym rozmarynem - ziemniaki pieczemy 50 minut w temp 200 stopni C - mięso 35 minut w temp. 200 stopni C Przepyszne

SMYKWKUCHNI
ZAPIEKANE BANANOWE NALEŚNIKI Z OLEJEM RZEPAKOWYM! 216

naleśniku. Układamy kilka plastrów banana. Rolujemy naleśnika i układamy w naczyniu.  Dodatkowo na naleśnikach układamy podłużne plastry bananów. Kilka wiórków masła na wierzch. Zalewamy resztą masy waniliowej i polewamy miodem. W takiej postaci naczynie wstawiamy do pieca i zapiekamy 30 minut. Naleśniki są gotowe kiedy brzegi są już ładnie zarumienione i chrupiące. Muszę przyznać, że były to najlepsze naleśniki

SMYKWKUCHNI
Letnia sałatka z nektarynkami! KOLACJA FIT! 310

balsamicznego - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka wody - różowa sól himalajska - pieprz mielony kolorowy- świeży Owoce i warzywa kroimy w grubszą kostkę, sałatę myjemy. Składniki mieszamy ze sobą. Polewamy dressingiem! SMACZNEGO!!! POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO POLUBIENIA MOJEJ STRONY

SMYKWKUCHNI
Spaghetti w sosie bialym 145

powoli dodawac do reszty miesa ciagle mieszajac energicznie  Na sam koniec podsypujemy serem zoltym i mieszamy az sie dokladnie nie rozpusci ser  Makron nakladamy na talerze i polewamy sosem  Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Makaron z serem 133

rozdrabniamy ser z cukrem waniliowym  w misce  Po ugotowaniu makaron przekladamy na durszlak i lekko pukamy woda  Makaron nakladamy na talerz na to kladziemy ser i polewamy jogurtem  Wszystko posypujemy cukrem do smaku  Smacznego! Ps Mozna rowniez zrobic z owocami sezonowymy lub z puszki. Wszystko zalezy od naszej wyobrazni i naszych kubkow smakowych. Do dziela

Klaudynkowa kuchnia
Grillowana pierś kurczaka w sosie kurkowym 336

każdej strony. Pierś kurczaka po usmażeniu odstawiamy na kilka minut by odpoczęła, w ten sposób nadal pozostanie soczysta i miękka, następnie kroimy ją w plastry na skos. Przed podaniem polewamy sosem z kurek i posypujemy świeżym tymiankiem. Podajemy z czym lubimy. Ja podałam z pyszną sałatką z pomidora, ogórka, oliwek, czerwonej papryki i cebuli dymki wraz ze szczypiorkiem. Doprawiłam

Mango Papaja
Wieprzowina Pieczona z Warzywami 229

połową rozmarynu. Do moździerza wrzucamy 4 ząbki czosnku, ziarna jałowca, resztę posiekanych ziół i rozcieramy wszystko na pastę. Powstałą pastą nacieramy mięso, wkładamy je do brytfanny lub naczynia żaroodpornego. Polewamy octem balsamicznym i 3 łyżkami oliwy. Odstawiamy na bok na 30 minut (nie do lodówki). Seler naciowy, marchew, pietruszkę i cebulę kroimy na duże kawałki. Resztę rozmaryny i tymianku rwiemy

Blondynka Gotuje
HUMMUS Z BOBU - PYCHOTKA ! 184

przekładamy do miseczki (lub miseczek). Ja przygotowałam także drugą wersję, bardziej pikantną. Do połowy masy dodałam świeżo mielone chili i mieloną, wędzoną paprykę. Ta wersja smakowała nam jeszcze bardziej. Polewamy oliwą z oliwek i posypujemy wyłuskanymi ziarnami bobu. U mnie także wędzoną papryką.   Idealne z pikantną wersją chlebka jaglanego. Smacznego

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania