polewa - 11092 przepisów (strona:612/740)

Makaron z truskawkami i serem 155

truskawek dodaję fruktozę i śmietanę, miksuję, dokładam rozgnieciony ser. Można zmiksować od razu z serem, ale ja lubię jak ser jest w kawałeczkach, a nie zmiksowany na papkę. Makaron polewam sosem. Wizualnie może nie prezentuje się  rewelacyjnie, ale smak rekompensuje wygląd aż nadto;)  ***** Komentarze nicpotka 2010/01/15 20:09:57 To jest to co nicpote misie lubią najbardziej:)) jutro

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowa chmura Nigelli 13126

powiedziane, delicja prawdziwa:) Gość: arbuzowedaiquiri, nat.netcity.pl 2011/06/25 23:12:30 Swojego czasu bardzo często robiłam to ciasto, i faktycznie jest bardzo proste w przygotowaniu i nieziemsko pyszne. Raz tylko polewałam je bitą śmietaną, przeważnie wolałam do masy dodać przypraw (czasami korzennych, czasami skórkę pomarańczową czy suszone owoce) a wierzch posypać orzechami, wiórkami hmm no opcji było dużo. Trzeba przyznać, ciasto

Zdrowa Kuchnia Sowy
Semifreddo z mascarpone i czekoladą 312

Komentarze m.dawid 2010/06/02 10:45:42 Sowa to jest niehumanitarne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i teraqz będę siedziec i kombinować jak to zrobić bez ciastek,bez cukru i bez polewy:) sowa_nie_sowa 2010/06/02 10:59:24 Jak zrobisz bez ciastek (choć one są pełnoziarniste), to będzie całkiem dietetycznie anty-cukrzycowo:) rain1drop 2010/06/10 11:37:34 Bardzo lubię semifreddo. pozdrawiam! Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, ccq221.neoplus.adsl.tpnet.pl

Zdrowa Kuchnia Sowy
Placuszki orkiszowe polecam:) 211

patelni z obydwu stron. Na koniec placuszki posypuję resztą banana pokrojoną na małe kawałki i kawałkami owocu kaki, który to owoc odkryłam niedawno i zachwyciłam się jego totalną słodyczą. Polewam, albo nie, łyżeczką miodu i zjadam z wielką przyjemnością:) "Strzeż się pierwszych odruchów, bo często bywają szlachetne."  autor (?) Komentarze zawsze.oliwek 2012/01/20 15:33:37 sowa! świetny pomysł:) bardzo podoba

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 129

piórka, posypujemy nią ziemniaczki. Pomidorki kroimy na pół, układamy na cebulkę. Tymianek - obrywamy listki, posypujemy danie, doprawiamy pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z olejem i oliwą i solą - polewamy. Pieczemy dość długo, mi to zajęło około 1,5 godziny w 200 stopniach C. Upieczone kartofelki podajemy z sosem jogurtowym. SOS JOGURTOWY: * jogurt naturalny * szczypta soli * zioła prowansalskie Wszystko łączymy

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 223

czekoladzie, śliwka w czekoladzie, landryny w trzech smakach: owocowym, lodowym i miętowym, galaretki owocowe w cukrze, żelki, bananki w czekoladzie, chrupki zbożowe w czekoladzie mlecznej oraz chrupki zbożowe w polewie kakaowej i mlecznej. Nasza  oferta dla przemysłu spożywczego  to chrupki zbożowe, które mogą mieć szerokie zastosowanie przy produkcji takich wyrobów jak jogurty, czekolady, batony, itp. Tradycją naszej firmy

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 122

słodki, dlatego wystarczy odrobina by przyrządzić pyszny napój. Podaję go rodzine, np. po obiedzie. Gasi pragnienie, a jeg słodki smak zastępuje deser. Świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów. Polewam nim budyń lub kaszę manną. Zachęcam do zapoznania się z ofertą pozostałych produktów Premium Rosa: http://premiumrosa.eu/ Zajrzyjcie też na fan page: https://www.facebook.com/PremiumRosa

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 143

Sądecki Bartnik , rodzynki. Mleko, cukier i miód zagotować, dodać 3 łyżki masła. Do gotującego się mleka wsypać mak i rodzynki - gotować aż mak napęcznieje. Masa smarować biszkopt - zrolować, polać polewą czekoladową. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miód Sądecki Bartnik do kupienia  tutaj Cena: 23,10/ 500g Polecam

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 125

długości ) lub tradycyjnej formy do babek. 3. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni C przez około 45 min. 4. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą. GOTOWE ! Smacznego

kolorowotorcikowo
Piernik z kabaczka 148

połączyć - utrzeć na jednolite ciasto. Przelać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w 170 stopniach. Ostudzony placek przekroić wzdłuż. Posmarować marmoladą wieloowocową, np Jamar. Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Placuszki gryczano-ziemniaczane z sosem grzybowym 235

cebuli. Do podsmażonych grzybów dodajemy cebulkę.  Wlewamy 1/3 szkl. wody. Dusimy. Pod koniec dodajemy śmietanę połączoną z mąką. Doprawiamy do smaku. Placuszki gryczano-ziemniaczane układamy na sałacie, polewamy sosem grzybowym. Smacznego

kolorowotorcikowo
Mini torcik brownie z rumową śliwką i sosem miodowym 134

schematu: andrut, ciasto, andrut, ciasto, andrut. Orzechy siekamy, prażymy na suchej patelni. Do uprażonych orzechów dodajemy mód i olej rydzowy - smażymy, aż mód się z karmelizuje. Sosem miodowo-orzechowym polewamy torciki. Od razu podajemy. Przepis ten zgłosiłam do konkursu "Smak ma znak" na stronie Trzy znaki smaku. Jeśli uważacie, że przepis zasługuje na głosik - śmiało oddawać :D http://www.trzyznakismaku.pl/smak-ma-znak/przepis-finalowy-na/Mini-torcik-brownie-z-rumowa-sliwka-i-sosem-miodowym/24

kolorowotorcikowo
Kruchy torcik z musem czekoladowym i powidłami 174

hansi-theme-font:minor-latin;} Ostygnięte blaty smarować powidłami i musem czekoladowym.  Pozostawić do zastygnięcia w lodówce, najlepiej na całą noc. Gotowy torcik, polać lukrem czekoladowym lub polewą czekoladową.  Udekorować  cukrem pudrem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Babka marmurkowa oblana czekoladą 194

stopni i piec jeszcze 20-30 minut. Do suchego patyczka. Upieczoną babkę pozostawić na 5 minut w formie. Po tym czasie wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Przygotować polewę. Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej razem z olejem. Płynną czekoladą polać babę. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego ! Przypominam też o konkursie, w którym do wygrania formy na babkę oraz kakao DecoMorreno

kolorowotorcikowo
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 297

przepisem na opakowaniu i jego połową zalewamy mięso. Dodajemy zielony groszek. 3. Nie ugotowany makaron cannelloni napełniamy przestudzonym farszem i układamy w wysmarowanym odrobiną śmietany naczyniu żaroodpornym. 4. Całość polewamy pozostałością sosu i posypujemy tartym żółtym serem. 5. Danie zapiekamy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 200°C. Musze przyznać, że wolę wersje ze szpinakiem. Jest delikatniejsza

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania