polewa - 11092 przepisów (strona:603/740)

Cynamonowe ciasto cukiniowe z miodem drahimskim 138

papierem do pieczenia tortownicy. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 40 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu można oprószyć ciasto cukrem pudrem lub oblać lukrem bądź polewą czekoladową. Przepis bierze udział w konkursie Blog ze znakiem Smaku

Ze smakiem i z pasją
PEKLOWANA KARKÓWKA Z JAŁOWCEM I ROZMARYNEM - PIECZEŃ 219

będzie bardzo aromatyczna i cała różowa po upieczeniu. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, wylewamy zalewę. Wkładamy do żaroodpornego naczynia, mięsa już lepiej nie solić, bo będzie za słone, polewamy oliwą z oliwy, nacieramy świeżym tymiankiem i rozmarynem, posypujemy majerankiem. Na wierzchu mięsa pozostawiam rozmaryn i tymianek. Dodatkowo możecie posypać ulubioną przyprawą. Pieczemy w temp. około 180 stop

SMYKWKUCHNI
Roladki z kurczaka z cukinią i serkiem Ricotta 164

cienkie filety, solimy delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plasterku cukinii układamy kurczaka, łyżkę  serka, i cieniutkie paseczki papryki, zawijamy, nakłuwamy szpikulcami. Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy około 45 minut. Ryż gotujemy, awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekaną bazylię i płaską łyżeczkę solonego masła. Mieszamy z ryżem.     Życzę Smacznego!!! pozdrawiam cieplutko

SMYKWKUCHNI
Tarta czekoladowa z chałwą i jeżynami 170

rozpuszczenia, zdejmujemy z ognia.(masa czekoladowa z chałwą nr 2)    Jak masa (nr 2) wystygnie wylewamy na upieczone ciasto, następnie układamy świeże jeżyny i polewamy masą czekoladową nr 1.                      Całość wstawiamy do lodówki na około 4-5 godzin masa w tym czasie się zetnie, będzie

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami i peperoni 204

ugotowany makaron, wszystko razem mieszamy, wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie do miseczki wbijamy 2 jajka i dodajemy 4 łyżki śmietany (30%), mieszamy trzepaczką, solimy, dodajemy natkę i zioła polewamy zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika, zapiekamy około 30min w temp. 200stopni.   To proste danie, a zobaczycie jak często będziecie do niego powracać     Smacznego

SMYKWKUCHNI
Pasztet drobiowy - przepis 529

odrobiny soli. Mieszamy pianę z masą, wykładamy do blaszki. Jeżeli nie posiadacie blaszki z powłoką nieprzywierającą, to posmarujcie blaszkę olejem i posypcie bułką tartą. Po wyłożeniu masy polewamy na wierzchu 1 łyżką oliwy z oliwek. Pieczemy około 50-60 min w 200 stopniach C. Gotowe! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Śniadanko! Rogal maślany z serkiem owczym, pistacją i miodem! 141

Kochani! Życzę miłego dnia!   Śniadanko: - rogal maślany - serek owczy (oscypek) - pistacje - miód pszczeli - masło Rogala smarujemy masłem, następnie miodem, posypujemy pistacją, przykrywamy plastrem sera i ponownie posypujemy pistacją. Polewamy płynnym miodem! Gotowe!             Pozdrawiam cieplutko

SMYKWKUCHNI
POMYSŁ NA DYNIĘ ;-) Kurczak w sosie dyniowo- gruszkowym z goździkiem i kolendrą! (cykl: CZAS NA DYNIĘ) 154

sól i pieprz - olej z pestek winogron - masło   Wykonanie: Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, pałki z kurczaka oprószamy przyprawą do kurczaka, na to układamy kostki dyni i gruszki, wszystko polewamy olejem z pestek winogron, posypujemy przyprawami. Pieczemy około 45 minut w temp 220 stopni C. Kurczak wyszedł wyśmienicie a sos przepyszny!      Pozdrawiam Was cieplutko!   Zapraszam

SMYKWKUCHNI
Placki dyniowe po indyjsku - CZAS NA DYNIĘ! 164

dobry zdejmujemy na chwile z ognia, dodajemy śmietankę, mieszamy wszystko razem, stawiamy ponownie na gazie i odparowujemy aż sos zgęstnieje. Przed podaniem dodajemy świeże zioła. Na talerzu układamy placek, polewamy sosem, na to kolejny placek i ponownie sos, dekorujemy listkami bazylii. Smacznego! Zapraszam na FB (Lubię to!) pozdrawiam cieplutko ;-) ! CZAS NA DYNIĘ! Akcja kulinarna

SMYKWKUCHNI
Tarta ze śliwkami i musem czekoladowym 161

śmietany 30% W rondelku zagotowujemy śmietankę, dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, studzimy do całkowitego wystudzenia. Mus wstawiamy do lodówki na 30 minut.  Tartę polewamy gęstym musem, wstawiamy do lodówki, na minimum 3 godziny, mus całkowicie zgęstnieje. Smacznego ;-)   przepyszna! ;-) Pozdrawiam cieplutko ;* Zapraszam

SMYKWKUCHNI
Schabowy z Mozzarellą 151

domowy obiad! Składniki: -kasza jaglana - fasolka szparagowa - schab - Mozzarella - oliwki zielone Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolkę gotujemy 20 minut, w osolonej wodzie, odcedzamy, układamy na kaszy polewamy klarowanym masłem. Schab rozbijamy tłuczkiem, solimy, panierujemy w mące, potem jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z jednej strony, obracamy układamy plaster sera na to oliwki, przykrywamy patelnię pokrywką

SMYKWKUCHNI
Tort Pinacolada z bezą kokosową! 140

Pieczemy 60 min. (Ja piekłam w piekarniku gazowym na 1) Ponadto: - 5 łyżek dżemu z borówki amerykańskiej (ewentualnie porzeczkowy) Biszkopt kroimy na 3 blaty, jeden układamy na sam spód, polewamy ponczem nr 1, smarujemy kremem z ananasami, na to układamy drugi blat, nasączamy ponczem nr 2, na to wykładamy krem nr 1, układamy trzeci blat, nasączony obficie ponczem

SMYKWKUCHNI
Pstrąg w sosie terijaki z fasolką po chińsku 185

słodki - ząbek czosnku - łyżeczka miodu - olej sezamowy - kasza kuskus Wykonanie pstrągi: Pstrągi osuszamy ręcznikiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem, układamy rybę polaną sokiem z cytryny, posypujemy chili i polewamy sosem terijaki. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni C.  Fasolka po chińsku: Fasolkę blanszujemy. Do rozgrzanego woka wlewamy łyżkę oleju, dodajemy fasolkę, i utarte w moździerzu

SMYKWKUCHNI
Sernik z bezą i pistacją - najsmaczniejszy! 375

minut. W piekarniku gazowym 1. W elektrycznym na termoobiegu w temp jak najniższej, beza się suszy a nie piecze. Beza powinna być na półmiękka. Wykładamy po ostudzeniu na sernik. Polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, posypujemy pokrojonymi pistacjami! Niebo w gębie! ;-) Szczerze polecam!!! Podoba się

SMYKWKUCHNI
Łosoś z puree szpinakowym i brokułowym - czyli zielono mi ;-))) 175

piekarniku) - łyżka miodu - łyżka octu balsamicznego (najlepiej z Modemy) - 2 łyżki oliwy z oliwek niefiltrowanej Orzechy i pozostałe składniki do dresingu miksujemy w blenderze na gładki sos. Polewamy sałatę. Łososia przygotowujemy na parze z plastrem cytryny. Smacznego! Pozdrawiam wszystkich stałych odwiedzających! Dajcie znać w komentarzach jestem ciekawa ilu WAS jest! Buziaki!!! Miłego Dnia

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania