czasie dorzucamy dwie łyżki cukru i szczyptę soli. Mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę, od razu mieszając. Dodajemy jej tak dużo, dopóki ciasto nie stanie się zbite, gotowe. Ugniatamy je. Polewamy niewielką ilością oleju, raz jeszcze ugniatamy i zostawiamy na ok. trzydzieści minut do wyrośnięcia. Gdy już urośnie, przenosimy je na stolnicę, gdzie je wałkujemy na kształt prostokąta. Smarujemy wierzch delikatnie olejem
Weganizm infantylnywody, mieszamy aż się rozpuści i nie będzie grudek, dodajemy 4 kostki lodu, aby galaretka szybciej przestygła. Boki tortownicy zabezpieczamy folią spozywczą, a spód tortownicy 22 cm wysypujemy crunchy, polewamy 3-4 łyżkami rozpuszczonej galaretki, wokół rantu układamy połówki truskawek i schładzamy w lodówce. Umyte truskawki miksujemy w szatkownicy lub blenderem (ja mam FP 270 Kenwood) tak długo aż masa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżek wody, gotujemy tak długo aż buraczki stracą swoją surowość a marynata się znacznie zredukuje. W między czasie na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. Młode listki botwiny polewamy marynatą i układamy w miseczce. Na liściach układamy plasterki buraków, kawałki sera sałatkowego Islios, posypujemy prażonym słonecznikiem. Smacznego. Sałatka z buraczków i sera jest bardzo smaczna, lekka, idealna na lato. The post
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczereśnie 1 kostka gorzkiej czekolady Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier, oraz kaszkę. Mieszamy i podgrzewamy, aż kaszka zacznie gęstnieć. Jeśli chcemy zjeść na ciepło, wykładamy kaszę do miseczki, polewamy sokiem lub podajemy z owocami. Jak gotujemy więcej to lepiej kaszę wymieszać w części zimnego mleka, a potem wlać do zagotowanej części mleka i gotować dalej na gęsto, często mieszając
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzbyt miękka. Na suchą patelnię wsypujemy bułkę tartą i lekko ją rumienimy potrząsając patelnią. Dodajemy masło, mieszamy, czekamy aż masło się rozpuści a bułka tarta je wchłonie. Fasolkę odcedzamy, polewamy masłem z bułką tartą. Smacznego, mi nawet fasolka szparagowa z bułką tartą smakuje, gdy jest już zimna. Poniżej kilka zdjęć z przygotowania fasolki i bułki tartej krok, po kroku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmasę ziemniaczaną, rozpłaszczamy na dłoni, na środku kładziemy śliwkę z migdałami i formujemy knedel. Knedle gotujemy w osolonej wodzie ok. 4-5 minut od wypłynięcia. Układamy knedle, które dodatkowo polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy cukrem trzcinowym. Smacznego. The post Knedle z mirabelkami i migdałami (knedle ze śliwkami) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędressingu mieszamy dokładnie w miseczce. Szpinak układamy na talerzu, na wierzchu układamy zwinięte plasterki wędzonej szynki westfalskiej, kawałki sera pleśniowego lazur, przeplatane ćwiartkami fig, oraz połówkami pomidorków koktajlowych. Sałatkę polewamy dressingiem i podajemy od razu, aby szpinak nie stracił swojej chrupkości. Do tej sałatki nie używamy soli. Smacznego! The post Sałatka z figami i serem pleśniowym appeared first on Damsko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępotrząsanie. Szpinak układamy na talerzu, na powierzchni układamy zwinięte w różyczki plasterki szynki, kawałki figi kroimy w ósemki, układamy je między szynką, pomiędzy nimi układamy pokrojone pieczonymi pomidory. Sałatkę polewamy pikantnym dressingiem i podajemy od razu, aby szpinak nie stracił swojej chrupkości. Do tej sałatki nie używamy soli. Smacznego! The post Świeże figi z szynką appeared first on Damsko-męskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębazylią Przygotowanie: Składniki dressingu mieszamy dokładnie w miseczce. Szpinak układamy na talerzu, na wierzchu układamy zwinięte plasterki szynki, kawałki pokrojonej mozzarelli, przeplatane ćwiartkami fig, oraz pokrojonymi pieczonymi pomidorami. Sałatkę polewamy pikantnym dressingiem i podajemy od razu, aby szpinak nie stracił swojej chrupkości. Do tej sałatki nie używamy soli. Smacznego! Smacznego! The post Sałatka z figami i mozzarellą appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękolejnymi paskami ciasta i farszu. Następnie dzielimy paski na kwadraciki. Zagotowujemy osoloną wodę w rondlu i wrzucamy pierożki, gotujemy kilka minut 6 minut od wypłynięciu . Ravioli wyjmujemy łyżka cedzakową, polewamy masłem z szałwią. The post Przepis na ravioli z serem ricotta i łososiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękakaowego (wyciągnąć dzień wcześniej), rano przekrawamy go na pół, smarujemy połową masy na domowe bounty (wymieszane 200 ml słodzonego mleka skondensowane i 100 g wiórków kokosowych), domowym syropem malinowym , polewamy ułożoną na biszkopcie masę kokosową i powierzchnię górnego kakaowego biszkoptu. Przykrywamy drugą połówkę krążka biszkoptowego, lekko dociskamy do masy kokosowej. Wierzch biszkoptu oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę mleczną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędużych oczkach. 4 połówki bagietek obkładamy podsmażonym mięsem, pieczarkami, przez środek posypujemy serem. Zapiekanki wkładamy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni na 3-4 minuty. Wyciągamy zapiekanki i polewamy ketchupem. Smacznego! The post Zapiekanka (fast food) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsyropu, syrop musi zgęstnieć. Na patelni rozgrzewamy masło z olejem, smażymy chleb tostowy po 2 minuty z każdej strony, aż tosty będą złociste. Pomarańczowe francuskie tosty tuż przed konsumpcją polewamy syropem pomarańczowym. Są pyszne, są idealne w smaku. Polecam! Kilka słów z materiałów prasowych marki TYMBARK „… Jak wynika z badania przeprowadzonego przez Instytut ARC Rynek i Opinia dla marki TYMBARK
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodkrawamy 2 plastry, z których usuwamy skórkę i kroimy ananasa w kostkę, rozrzucamy na sałacie, sok (2 łyżki) który wyciekł z ananasa mieszamy z 1 łyżeczką majonezu i pieprzem, polewamy sosem sałatę. Z kurczaka usuwamy skórę i kroimy go w paseczki. Całość mieszamy. Posypujemy sałatkę suszoną żurawiną i włoskimi orzechami. Taka sałatka będzie doskonałym rozwiązaniem po świątecznym nadmiarze ciężkich potraw
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięktóre należy obrać ze skórki i usnąć gniazdka nasienne lub świeżego melona np. galia. Układamy gruszki na oprószonej solą sałacie. Układamy plasterki szynki szwarcwaldzkiej, posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Polewamy sosem balsamicznym wg uznania. The post Gruszka z szynką na liściach sałaty z sosem balsamicznym i kod rabatowy na zakupy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię