ciasto cygaretkowe - do zdobienia znalazłam dawno temu w gazecie, ale nie pamiętam w jakiej - przepis zapisałam, gazetę wyrzuciłam... Oczywiście można odpuścić sobie zdobienia, a zamiast tego polać ciasto polewą czekoladową. Przepis na roladę znalazłam oczywiście na Moje wypieki , z tą tylko zmianą, że nie dodałam gorzkiej czekolady, która była w przepisie. A krem... krem to po prostu mascarpone
Miksturownikoliwek. Pomidora i mozzarellę kroimy w plastry. Układamy na przemiennie wraz z liśćmi bazylii (w przypadku suszonych ziół posypujemy nimi pomidorki i mozzarellę). Wszystko posypujemy grubo mielonym pieprzem i polewamy oliwą z oliwek. Smacznego
Miksturownikplasterki. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Odkładamy na sitko, aby odsączyć wodę. Następnie solimy, pieprzymy, dodajemy posiekaną kolendrę i wszystko mieszamy. Tuż przed podaniem polewamy sosem. Jeśli nie lubicie kolendry, użyjcie zielonej pietruszki :) Smacznego
Delicious Titbitstruskawek dodaję fruktozę i śmietanę, miksuję, dokładam rozgnieciony ser. Można zmiksować od razu z serem, ale ja lubię jak ser jest w kawałeczkach, a nie zmiksowany na papkę. Makaron polewam sosem. Wizualnie może nie prezentuje się rewelacyjnie, ale smak rekompensuje wygląd aż nadto;) ***** Komentarze nicpotka 2010/01/15 20:09:57 To jest to co nicpote misie lubią najbardziej:)) jutro
Zdrowa Kuchnia Sowypowiedziane, delicja prawdziwa:) Gość: arbuzowedaiquiri, nat.netcity.pl 2011/06/25 23:12:30 Swojego czasu bardzo często robiłam to ciasto, i faktycznie jest bardzo proste w przygotowaniu i nieziemsko pyszne. Raz tylko polewałam je bitą śmietaną, przeważnie wolałam do masy dodać przypraw (czasami korzennych, czasami skórkę pomarańczową czy suszone owoce) a wierzch posypać orzechami, wiórkami hmm no opcji było dużo. Trzeba przyznać, ciasto
Zdrowa Kuchnia SowyKomentarze m.dawid 2010/06/02 10:45:42 Sowa to jest niehumanitarne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i teraqz będę siedziec i kombinować jak to zrobić bez ciastek,bez cukru i bez polewy:) sowa_nie_sowa 2010/06/02 10:59:24 Jak zrobisz bez ciastek (choć one są pełnoziarniste), to będzie całkiem dietetycznie anty-cukrzycowo:) rain1drop 2010/06/10 11:37:34 Bardzo lubię semifreddo. pozdrawiam! Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, ccq221.neoplus.adsl.tpnet.pl
Zdrowa Kuchnia Sowypatelni z obydwu stron. Na koniec placuszki posypuję resztą banana pokrojoną na małe kawałki i kawałkami owocu kaki, który to owoc odkryłam niedawno i zachwyciłam się jego totalną słodyczą. Polewam, albo nie, łyżeczką miodu i zjadam z wielką przyjemnością:) "Strzeż się pierwszych odruchów, bo często bywają szlachetne." autor (?) Komentarze zawsze.oliwek 2012/01/20 15:33:37 sowa! świetny pomysł:) bardzo podoba
Zdrowa Kuchnia Sowypiórka, posypujemy nią ziemniaczki. Pomidorki kroimy na pół, układamy na cebulkę. Tymianek - obrywamy listki, posypujemy danie, doprawiamy pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z olejem i oliwą i solą - polewamy. Pieczemy dość długo, mi to zajęło około 1,5 godziny w 200 stopniach C. Upieczone kartofelki podajemy z sosem jogurtowym. SOS JOGURTOWY: * jogurt naturalny * szczypta soli * zioła prowansalskie Wszystko łączymy
kolorowotorcikowoczekoladzie, śliwka w czekoladzie, landryny w trzech smakach: owocowym, lodowym i miętowym, galaretki owocowe w cukrze, żelki, bananki w czekoladzie, chrupki zbożowe w czekoladzie mlecznej oraz chrupki zbożowe w polewie kakaowej i mlecznej. Nasza oferta dla przemysłu spożywczego to chrupki zbożowe, które mogą mieć szerokie zastosowanie przy produkcji takich wyrobów jak jogurty, czekolady, batony, itp. Tradycją naszej firmy
kolorowotorcikowosłodki, dlatego wystarczy odrobina by przyrządzić pyszny napój. Podaję go rodzine, np. po obiedzie. Gasi pragnienie, a jeg słodki smak zastępuje deser. Świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów. Polewam nim budyń lub kaszę manną. Zachęcam do zapoznania się z ofertą pozostałych produktów Premium Rosa: http://premiumrosa.eu/ Zajrzyjcie też na fan page: https://www.facebook.com/PremiumRosa
kolorowotorcikowoSądecki Bartnik , rodzynki. Mleko, cukier i miód zagotować, dodać 3 łyżki masła. Do gotującego się mleka wsypać mak i rodzynki - gotować aż mak napęcznieje. Masa smarować biszkopt - zrolować, polać polewą czekoladową. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miód Sądecki Bartnik do kupienia tutaj Cena: 23,10/ 500g Polecam
kolorowotorcikowodługości ) lub tradycyjnej formy do babek. 3. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni C przez około 45 min. 4. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą. GOTOWE ! Smacznego
kolorowotorcikowopołączyć - utrzeć na jednolite ciasto. Przelać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w 170 stopniach. Ostudzony placek przekroić wzdłuż. Posmarować marmoladą wieloowocową, np Jamar. Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego
kolorowotorcikowocebuli. Do podsmażonych grzybów dodajemy cebulkę. Wlewamy 1/3 szkl. wody. Dusimy. Pod koniec dodajemy śmietanę połączoną z mąką. Doprawiamy do smaku. Placuszki gryczano-ziemniaczane układamy na sałacie, polewamy sosem grzybowym. Smacznego
kolorowotorcikowoschematu: andrut, ciasto, andrut, ciasto, andrut. Orzechy siekamy, prażymy na suchej patelni. Do uprażonych orzechów dodajemy mód i olej rydzowy - smażymy, aż mód się z karmelizuje. Sosem miodowo-orzechowym polewamy torciki. Od razu podajemy. Przepis ten zgłosiłam do konkursu "Smak ma znak" na stronie Trzy znaki smaku. Jeśli uważacie, że przepis zasługuje na głosik - śmiało oddawać :D http://www.trzyznakismaku.pl/smak-ma-znak/przepis-finalowy-na/Mini-torcik-brownie-z-rumowa-sliwka-i-sosem-miodowym/24
kolorowotorcikowo