polewa - 11092 przepisów (strona:580/740)

Spaghetti w sosie śmietanowymi z pulpecikami i brokułami 185

producenta. Brokuły wrzucamy do sosu śmietanowego, przyprawiamy, dodajemy 2-3 łyżki startego parmezanu, rozgnieciony ząbek czosnku i delikatnie mieszamy. Spaghetti wykładamy na talerze, polewamy sosem z pulpecikami, posypujemy startym parmezanem i od razu serwujemy

Kulinarne przygody Gatity
Wiosenna sałatka ze szparagami i winegretem musztardowym 250

kawałki. Ziemniaki studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Szpinak płuczemy, cykorię kroimy w paski. W misce układamy wszystkie warzywa, jajka kroimy w ósemki. Sałatkę polewamy sosem, mieszamy i podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Ekspresowa letnia sałatka 169

Czosnek drobniutko siekamy i rozgniatamy z solą.W szklance mieszamy wszystkie składniki sosu. Na talerz wykładamy wszystkie rodzaje sałat, układamy na nich jajka i pomidory, polewamy sosem. Gotowe

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z pieczonych buraków z fetą 222

ostygną obieramy je ze skórki, kroimy w cienkie plastry i układamy na talerzu. Na buraki układamy pokruszoną lub pokrojoną w plastry fetę. Wszystko posypujemy koperkiem, polewamy olejem kujawskim z saszetki i przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec odrobina kremu balsamicznego i gotowe

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji 213

obieramy go z łupinek. Sałatę dokładnie płuczemy i osuszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, a na nich groszek cukrowy, bób, pokrojony w kostkę ser i układamy kwiaty nasturcji. Całość polewamy olejem, skrapiamy winnym octem i posypujemy przyprawami

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie 250

solą, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy na parze około 20 minut. Przelewamy zimna wodą i odstawimy do odcieknięcia. Fasolkę polewamy sosem i mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
90. Lekko i smacznie, czyli twarogowe kluseczki z miodem i jogurtem 321

garnka) na wrzątek. Gotujemy od wypłynięcia jeszcze ok. 5 minut - zależy to od wielkości kulek jakie zrobimy, najlepiej wyjąć jedną i sprawdzić czy już jest gotowa. Wykładamy na talerz, polewamy jogurtem, miodem i posypujemy cynamonem. Zjadamy koniecznie ciepłe! Smacznego :) (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js

Symfonia Smaków
Murzynek z jabłkami i czekoladą 272

wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tarta. Piec w tem 180 C prze 50 - 60 minut do tzw. suchego patyczka. cisto studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po ostudzeniu na przemian polewać białą i gorzką czekoladą

Delicious Titbits
Bündner Nusstorte - przepis na szwajcarskie ciasto orzechowe 204

lepiej. Od razu przyszedł mi do głowy bündner nusstorte czyli ciasto orzechowe wprost ze Szwajcarii. Coś idealnego na jesień - bo czy znajdziecie coś lepszego niż orzechy w karmelowej polewie przykryte perfekcyjnym kruchym ciastem? Zapewniam Was, że jak tylko wyjmiecie je z piekarnika będziecie szukać kąta, w którym będziecie mogli zostać z nim sam na sam. Zdziwicie się jak proste

Okolice Palnika
Trufle malinowe 295

upodobań ). Kulki ponownie chłodzimy - w lodówce min 3 godziny ( najlepiej całą noc ), w zamrażarce - 30 minut. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, razem z olejem roślinnym. Lekko przestygniętą czekoladą polewamy trufle malinowe. Odstawiamy na kolejne 2 godziny do lodówki lub 20-30 minut do zamrażarki. Przechowujemy w lodówce. Propozycja podania: Na talerzu robimy zawijasy sosem balsamicznym. Układamy trufle, obok zmrożone

kolorowotorcikowo
Makowe z kremem "biała dama" 175

przestudzonej żelatyny stopniowo dodajemy bitą śmietanę połączoną z masą serową. Ciasta makowe kroimy na 2 placki i przekładamy kremem "biała dama". Wierzch ciasta możemy posypać cukrem pudrem lub posmarować polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
Dżem z dyni, mango i cytryny! Najlepszy! 272

korzenia - sok z 1 cytryny - 1/2 szklanki cukru (jeżeli lubisz dżemy wysokosłodzone dodaj 1,5 szkl) - 3 łyżki miodu  Dynię kroimy na "księżyce" usuwamy miąższ, układamy na blaszce, polewamy miodem,  i pieczemy (razem ze skórką) w piekarniku około 45 minut.  Po tym czasie miąższ oddzielamy od skórki, przekładamy do dużego garnka (najlepiej z grubym dnem), dodajemy mango

SMYKWKUCHNI
Deser kawowo - czekoladowy 135

mascarpone,  250g serka kremowego śmietankowego,  100g kremu czekoladowego np. nutella,  łyżka cappuccino w proszku,  75 ml likieru kawowego,  50g cukru,  100g herbatników w polewie czekoladowej.  Wykonanie Cappuccino zalać dwiema łyżkami wrzątku, rozpuścić i przestudzić. Kawę wymieszać z likier. Mascarpone zmiksować z serkiem oraz kawą i cukrem. Dodać krem czekoladowy, zmiksować. Ciastka pokruszyć

Z miłości do słodkości
Ciasto dyniowe 224

To mój pierwszy wypiek z dynią i żałuję, że nie zrobiłam go wcześniej! Ciasto dzięki dyni ma bardzo ładny kolor, a do tego jest wilgotne i

Pasja Smaku
Muffiny kokosowo-karmeLove ;) 185

Widzieliście nową czekoladę Wedla- KarmelLove? ;> Pachnie obłędnie i bardzo fajnie wygląda jako dekoracja, nie mówiąc już o smaku. ;) Babeczki bez polewy są średnio słodkie, ale mocno słodka czekolada sprawia, że smakują idealnie ;) Korzystałam z przepisu z bloga  Kuchnia do kwadratu , trochę go zmodyfikowałam. Porcja na 12-14 muffinek. Składniki: 125g masła 3 jajka 3/4 szklanki cukru szklanka wiórek

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania