ujdzie Waszej uwadze. Na sam koniec wmiksować ekstrakt. Następnie masę wyłożyć do wafelków za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego. Włożyć je do lodówki na czas przygotowania czekolady. Składniki na polewę czekoladową: 100g gorzkiej lub deserowej czekolady Kilka łyżek mleka Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przelać do miseczki lub kubka w zależności od wielkości
Fabryka pomysłówjedną łyżką papryki słodkiej oraz szczyptą pieprzu i granulowanego czosnku. Wszystkie składniki na sos łączymy i dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki, dynię oraz kurczaka. Składniki mieszamy i polewamy sosem. Na wierzch układamy plasterki sera żółtego i gałązki rozmarynu. Pieczemy w 180 C przez 1 godzinę
Zainspirowana w kuchniuzyskamy. Do wydrążonej dyni roszponkę wkładamy, pomidorki w plasterki, oliwki, dokładamy. Kurczaka na sałatkę układamy, gwiazdkami dyniowymi całość rozświetlamy. Kiełkami rzodkiewki całość ozdabiamy i tuż przed podaniem sosem jogurtowym polewamy. Sos: Kapary rozdrabniamy, z jogurtem mieszamy, szczyptą pieprzu doprawiamy i sos do sałatki mamy. Smacznego
Moniki Smakołykimakaron przygotowujemy jak na opakowaniu. Paprykę, dymkę kroimy całość. Na talerzu wykładamy przygotowany makaron i dokładamy warzywa i krewetki Wszystko z sobą mieszamy i polewamy sosem. Miłego weekendu
cookplhimalajska do smaku, świeży rozmaryn, listki świeżej bazylii, topiony ser camembert. Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, suszymy, układamy na foli aluminiowej, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę, gałązki rozmarynu i polewamy oliwą. Doprawiamy solą, pieprzem i zawijamy folię. Ziemniaki pieczemy na grillu, aż uzyskają złotawo – brązowy kolor. Ziemniaki przekrawamy dwie części, nakładamy (na płaską część) ser topiony, posypujemy pieprzem
Moniki Smakołykiulubionej mieszanki przypraw) Przepis: Łososia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na trzy części. Następnie odkrajamy 4 plasterki cytryny i z pozostałej części wyciskamy sok. Sokiem tym polewamy łososia. Oliwę z oliwek łączymy z ulubionymi przyprawami i nacieramy tym naszego łososia. Odstawiamy go na ok. 1 godzinę do lodówki. Łososia przybieramy pozpostałymi kawałkami cytryny i pieczemy w wyłożonynym papierem
Emcia Pichciczęści, uszy robimy z oliwek pokrojonych w plasterki, oczy i nos z ziaren pieprzu, a ogon ze szczypiorku. Łączymy ze sobą składniki: mix sałatowy, kukurydzę, oliwki, marchew, cebulę i polewamy sosem winegret. Na sałacie układamy: ser mozzarella, na nim myszki z jajek, całość posypujemy szczypiorkiem i gotowe. Smacznego
Moniki Smakołykiprzez ok. 1 minutę, odcedzamy. Z majonezu, oliwy, soku z cytryny, soli, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku robimy sos. Na buraczki układamy kawałki fety, rozkładamy różyczki brokuła, polewamy sosem. Na wierzchu przyprawiamy grubo zmielonym pieprzem
Kulinarne przygody Gatityrozpuści dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Masło podgrzewamy do momentu, aż się delikatnie spieni, wtedy wrzucamy natkę, mieszamy i odstawiamy. Na osobnej patelni prażymy słonecznika. Ugotowane szparagi polewamy bułką z masłem, posypujemy słonecznikiem, soli i pieprzymy
Kulinarne przygody Gatitysuchej patelni, gdy uzyska lekko brązowy kolor dodajemy do niego masło. Delikatnie je podgrzewamy czekając, aż się spieni. Ugotowane szparagi wykładamy na talerz, skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy masłem z sezamem. Doprawiamy do smaku
Kulinarne przygody Gatityblendera razem z cukrem. Miskujemy 2-3 minuty. Makaron gotujemy w dużej ilości lekko posolonej wody, zgodnie z przepisem producenta. Odcedzamy, wykładamy na talerz, posypujemy pokruszonym białym serem, polewamy śmietaną i na koniec musem truskawkowym
Kulinarne przygody Gatityziołami, solimy. Pomidora kroimy w cieniutkie pół-plasterki, cebulę w piórka, a sałatę w paski. Na desce kładziemy tortillię, układamy na niej sałatę, kawałki kurczaka, pomidora, cebulę i polewamy sosem jogurtowym. Ewentualnie solimy i pieprzymy do smaku. Następnie tortillię zwijamy w miarę ciasno w rulonik. Kroimy na 3-4 kawałki
Kulinarne przygody Gatityuwolniło swój aromat. Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, nie obieramy. Za pomocą obieraczki do warzyw robimy cukiniowe "wstążki". Gorące ziemniaki i fasolkę przekładamy do miski, dodajemy surową cukinię i polewamy sosem
Kulinarne przygody GatityMangold dokładnie płuczemy i kroimy w paski, jajka w ósemki. Wszystko wkładamy do miski. W moździerzu ucieramy czosnek z solą, dodajemy musztardę, oliwę, wodę, ocet i pieprz. Gotowym sosem polewamy sałatkę i mieszamy
Kulinarne przygody Gatityłyżeczki zimnej wody, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Na talerzu układamy pokrojoną sałatę, kurczaka, grzanki, przekrojone na pół pomidorki i starty na grubej tarce żółty ser. Wszystko polewamy sosem
Kulinarne przygody Gatity