polewa - 11092 przepisów (strona:581/740)

Koreczki z pomidorków i mozzarelli 181

balsamiczny +18 wykałaczek Przygotowanie: Pomidorki i kulki mozzarelli kroimy na połówki. Na każdą wykałaczkę nabijamy kolejno: pół pomidorka, liść bazylii, pół mozzarelli i znów pół pomidorka. Tak przygotowane koreczki polewamy sosem balsamicznym. Smacznego

My Culinary Art
Mozzarella z ostrym boczkiem i warzywami 217

drobno posiekaną papryczkę chili. Na talerzu układamy grillowaną cukinię, boczek z kukurydzą i papryczką chili. Dodajemy ser mozzarella na przemian z pomidorkami i listkami zielonej pietruszki. Ser delikatnie polewamy olejem. Dodajemy również oliwki, kapary, roszponkę, listki botwinki, cebulki i całość doprawiamy pieprzem.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Gryczana pieczeń 184

oraz majerankiem i wyrabiamy. Masę przekładamy do keksówki, wierzch smarujemy olejem i pieczemy 1 godzinę. Sos pieczeniowy rozrabiamy w dwóch szklankach wody i podczas pieczenia od czasu do czasu polewamy nim pieczeń by nie była za sucha

Zainspirowana w kuchni
Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku 220

patyczki do szaszłyków - w kolejności- bagietka, ser, pomidor - 4 bagietki i po 3 sery  i pomidory na szaszłyk. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Układamy szaszłyki na blasze i polewamy pozostałą oliwą. Pieczemy przez około 8 minut, kilkukrotnie przekręcając. Gdy bagietka się przyrumieni, a ser zacznie się topić nasza przystawka jest gotowa :) SMACZNEGO

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 558

kurczaka, sok z cytryny ( smak bardzo poprawi ale kolor szpinak straci ;/ ), doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Nakładamy na talerze makaron, polewamy sosem i całość posypujemy płatkami migdałów. Smacznego. The post Makaron ze szpinakiem i kurczakiem appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny
Śliwkowy Eton Mess 141

Bezy kruszymy.  Układamy w naczyniu bezy, ubitą śmietanę i warstwę śliwek.  Na to znowu bezy ze śmietaną i śliwki.  Na wierzchu kładziemy pokruszone bezy.  Całość polewamy sokiem śliwkowym.   Podajemy natychmiast

Sto kolorów kuchni
MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI 2078

składniki. Z masy serowej formować kulki i układać na dnie formy, wysmarowanej masłem. Kulki zalać ciastem. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C. po upieczeniu polać polewą. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Sałatka szpinakowa z roladą z kurczaka 172

myjemy i delikatnie odsączamy z nadmiaru wody. Na talerzu układamy liście szpinaku, dodajemy pokrojoną  po skosie roladę, cebulkę, papryczki, physalis i kapary. Ozdabiamy świeżym tymiankiem i  całość polewamy sosem koperkowo – ziołowym. Smacznego

Moniki Smakołyki
Stek wołowy z udźca w sosie sojowo-klonowym 365

zgęstnieje. Na talerzach układamy ziemniaki pokrojone w grube plastry, obok układamy fasolkę szparagową. Na ziemniakach układamy steki z wołowiny. Na mięsie układamy figi pokrojone w plastry i całość polewamy gorącym sosem. Na wierzchu układamy gałązki świeżego rozmarynu

OstryKęs
Zupa- krem z dyni 185

obieramy dynię ze skórki i  kroimy na kawałki. Następnie kroimy cebulę w piórka, jabłko w plasterki, imbir w plastry i ząbki czosnku na pół. Blaszkę wykładamy pergaminem i polewamy olejem. Dynię układamy na blaszce na nią kładziemy czosnek, cebulę, jabłka, imbir i świeży majeranek oraz tymianek. Wszystko posypujemy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pieczemy w temp

Zainspiruj się kuchnią
Dietetyczny piernik z czekoladą i orzechami 196

wystygnięcia. Kiedy ciasto będzie chłodne, kroimy je wzdłuż przez środek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem wody. Smarujemy ciasto rozpuszczoną czekoladą w miejscu, które przekroiliśmy, składamy ciasto i polewamy czekoladą ciasto również na zewnątrz. Kroimy drobno orzechy włoskie i posypujemy nimi ciasto. Odstawiamy do wystygnięcia, gotowe

Mango Papaja
Sałatka z figami i serem Bursztyn 173

miodu i dwiema łyżkami octu balsamicznego, aż lekko zmiękną i obtoczą się w delikatnej glazurze.Wszystko układamy na talerzu, rozrzucamy maliny, siemię lniane. Dekorujemy świeżą nasturcją i listkami świeżej mięty. Polewamy dresingiem z miodu i octu balsamicznego. Smacznego

Sajkofanka smaku
Pomarańczowe żeberka 196

lodówki na ok. 3 godz. Żeberka grillujemy bezpośrednio na dolnym  rożnie. Gdy przybiorą złocisty kolor, zawijamy je w folię aluminiową i dalej grillujemy. Żeberka układamy na talerzu i polewamy sosem balsamicznym. Starajmy się wybierać jak najchudsze żeberka, będą się lepiej grillować i zapewne będą smaczniejsze

Moniki Smakołyki
Polędwiczki pieprzowo - sezamowe z owocami w syropie z agawy 160

posypiemy całe danie. Pomarańcze, ananasa i polędwiczki grillujemy na wysmarowanym oliwą ruszcie. Pod koniec grillowania owoce smarujemy syropem z agawy. Na talerzu układamy ananasa, plasterki pomarańczy, dodajemy polędwiczki, całość polewamy syropem z agawy i posypujemy sezamem. Ozdabiamy listkami świeżej mię

Moniki Smakołyki
Spaghetti owinięte cukinią 161

chwilę czekamy, następnie na papierowym ręczniku z nadmiaru wody odsączamy.  Olejem ją smarujemy i na patelni grillujemy. Makaron na trzy części składamy, cukinią na środku zawijamy, sosem pieczarkowym polewamy, pieprzem świeżo mielonym doprawiamy i pietruszką ozdabiamy

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania