polewa - 11092 przepisów (strona:576/740)

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i szparagami. 147

cieniutkie plasterki, a sałatę lodową rwiemy. Wszystko przekładamy do misy.  Śmietanę, majonez, paprykę, czosnek, sól i pieprz złączamy, aby powstał nam sos.  Na talerzu układamy warzywa i polewamy sosem, dekorujemy pokrojonymi na połowę pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Kurczak pieczony w marynacie słodko-pikantnej. 187

pieczeniem kurczaka ponownie nacieramy marynatą i wkładamy do brytfanki z trzema szklankami wody. Kurczaka pieczemy w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 90-100 minut. Co 10 min polewamy sokiem, który powstał w trakcie pieczenia.  Jeżeli chcemy w końcu pieczenia kurczaka można polać roztopionym masłem i piec jeszcze 20 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Najprostsza sałatka z fetą i oliwkami. 274

kroimy w średnią kostkę, ogórek w pół talarki, oliwki na połowę i paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa układamy na talerzu, na którym będziemy serwować sałatkę. Na górę kruszymy fetę, polewamy oliwą, solimy i pieprzymy. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Sałatka z brzoskwiniami i truskawkami. 180

usuwałem szypułek ), a brzoskwinie w kostkę. Pomidora też kroimy w kostkę.  Łączymy wszystkie składniki dressingu.  Do misy rwiemy sałatkę, na górę układamy wszystkie pozostałe składniki i polewamy dressingiem Smacznego

Kuchnia Łukasza
Pieczona pierś z indyka w śmietanie. 372

Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30 min.  Następnie wlewamy szklankę wody i pieczemy kolejnych 30 min, co 5 min smarujemy pozostałą marynatą i polewamy sokiem z dna brytfanki. Po upieczeniu, dopóki indyk będzie ciepły układamy na nim cienkie plasterki masła. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Kabaczkowa ikra na zimę. 281

łyżki octu łyżka cukru łyżeczka soli 0.5 łyżeczki pieprzu olej Przygotowanie:  Kabaczka kroimy w plasterki i układamy na blasze do pieczenia, posypujemy połową soli i pieprzu oraz lekko polewamy olejem. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 min.  Cebulę kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min, po tym dodajemy

Kuchnia Łukasza
Sałatka z tuńczykiem. 311

oleju (olej zachowujemy do sosu). Jaja kroimy w pół talarki, a paprykę z pomidorem w kostkę.Łączymy wszystkie składniki wybranego sosu.  W misie łączymy wszystkie składniki sałatki i polewamy ją sosem. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Delicja siostry Anastazji 569

Budyń wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Masę podzielić na pół. Składanie ciasta Ciasto kakaowe - pół masy - ciasto z dziurkami - dziurki zalać tężejącą galaretką - pół masy - ciasto kakaowe - polać polewą i ozdobić wedle uznania.  Smacznego

Słodkości i nie tylko
ZAPIEKANA CUKINIA FASZEROWANA KURCZAKIEM I FETĄ 443

blachę lub blaszkę do pieczenia, wypełniamy każdą połówkę kurczakiem z cebulą (wlewamy także sos ze smażenia), następnie kładziemy na wierzch kawałki fety i posypujemy całość oregano. Na koniec lekko polewamy całość olejem rzepakowym. 6. PIECZENIE (20 min) Blachę z cukinią wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 25 min, jeśli macie większe okazy pieczenie trzeba wydłużyć. Jeśli pieczenie na termoobiegu, czas

Nerds Kitchen
Schab pieczony w kapuście kiszonej 184

doprawiamy mielonym kminkiem i cukrem. Obsmażamy cały czas mieszając, około 5 minut.  3. Do naczynia żaroodpornego wykładamy połowę kapusty kiszonej, układamy kotlety i przykrywamy dokładnie resztą kapusty. Całość polewamy powstałym tłuszczem z patelni i z talerzyka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 30 minut. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego! :) Uwagi: Jeżeli kapusta zbyt szybko się przypieka

My Culinary Art
Sałatka z pieczoną dynią, granatem, gruszką i białym serem 138

paprykę. Z granata wydobywamy ziarenka, oliwki kroimy na pół i układamy na talerzach. Ser rozdrabniamy w placach. W szklance mieszamy miód, sok z limonki, musztardę, sól i pieprz. Dressingiem polewamy sałatkę tuż przed podaniem, nie ukrywam, że sałatka idealnie nadaje się na śniadanie bowiem zaspokaja wszystkie potrzeby naszego organizmu na witaminy i minerały

Mango Papaja
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym 243

Marchewkę, grzyby  i por kroimy w talarki. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy mięso mielone wymieszane z 3 łyżkami oliwy. Przykrywamy je ziemniakami na które wykładamy pozostałe warzywa. Całość polewamy pozostałą  oliwą  ziołową. Przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180' C. Po 15 minutach zdejmujemy przykrycie i posypujemy startym serem i zapiekamy przez jeszcze 10 minut. Smacznego

cookpl
2 w 1 czyli ucieraniec jablkowy i muffiny za jednym zamachem 212

kazdemu. Jesli chce sie zrobic wiekszy, wystarczy podwoic ilosc skladnikow i wziasc brytfanke kwadratowa. Na koniec , kiedy placek ostygnie, wyjmujemy z tortownicy badz blachy, posypujemy cukrem pudrem lub polewamy rotopiona na parze czekolada … A teraz muffiny . Te same skladniki co na placek. Ta sama procedura wykonania ciasta. Dodatkowo potrzebne nam beda foremki papierowe do muffinow oraz drobinki czekolady na ozdobe

Z Kuchni Do Kuchni
Obiad w towarzystwie GOCCIA D ORO z czosnkiem 209

ziemniakami a miesem. Ukladamy kawalki mieska na kapuscie i wszystko dokladnie podlewamy odrobinka wody ( to zalezy od naczynia ktore uzywamy do gotowania badz zapiekania )  Nastepnie calosc dosc dobrze polewamy oliwa z oliwek GOCCIA D ORO  z czosnkiem. Nastepnie przykrywamy i dusimy badz zapiekamy.  Od czasu do czasu podgladamy i sprawdzamy czy na dnie jest dostateczna wilgoc potrzebna

Z Kuchni Do Kuchni
BRUSCHETTA 166

podsuszyc i ladnie podpiec nasze kromeczki Kromeczki grilujemy z obu stron  Nastepnie nacieramy czosnkiem delikatnie ( niekoniecznie) oraz nakladamy lyzeczka naza bruschette warzywna  Na koniec polewamy oliwa z oliwek i dekorujemy wg. uznania. Kto nie lubi czosnku moze dodac oliwy czosnkowej ... Podajemy z czerwonym winem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania