cieniutkie plasterki, a sałatę lodową rwiemy. Wszystko przekładamy do misy. Śmietanę, majonez, paprykę, czosnek, sól i pieprz złączamy, aby powstał nam sos. Na talerzu układamy warzywa i polewamy sosem, dekorujemy pokrojonymi na połowę pomidorkami koktajlowymi. Smacznego
Kuchnia Łukaszapieczeniem kurczaka ponownie nacieramy marynatą i wkładamy do brytfanki z trzema szklankami wody. Kurczaka pieczemy w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez ok. 90-100 minut. Co 10 min polewamy sokiem, który powstał w trakcie pieczenia. Jeżeli chcemy w końcu pieczenia kurczaka można polać roztopionym masłem i piec jeszcze 20 min. Smacznego
Kuchnia Łukaszakroimy w średnią kostkę, ogórek w pół talarki, oliwki na połowę i paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa układamy na talerzu, na którym będziemy serwować sałatkę. Na górę kruszymy fetę, polewamy oliwą, solimy i pieprzymy. Smacznego
Kuchnia Łukaszausuwałem szypułek ), a brzoskwinie w kostkę. Pomidora też kroimy w kostkę. Łączymy wszystkie składniki dressingu. Do misy rwiemy sałatkę, na górę układamy wszystkie pozostałe składniki i polewamy dressingiem Smacznego
Kuchnia ŁukaszaPieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30 min. Następnie wlewamy szklankę wody i pieczemy kolejnych 30 min, co 5 min smarujemy pozostałą marynatą i polewamy sokiem z dna brytfanki. Po upieczeniu, dopóki indyk będzie ciepły układamy na nim cienkie plasterki masła. Smacznego
Kuchnia Łukaszałyżki octu łyżka cukru łyżeczka soli 0.5 łyżeczki pieprzu olej Przygotowanie: Kabaczka kroimy w plasterki i układamy na blasze do pieczenia, posypujemy połową soli i pieprzu oraz lekko polewamy olejem. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Cebulę kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min, po tym dodajemy
Kuchnia Łukaszaoleju (olej zachowujemy do sosu). Jaja kroimy w pół talarki, a paprykę z pomidorem w kostkę.Łączymy wszystkie składniki wybranego sosu. W misie łączymy wszystkie składniki sałatki i polewamy ją sosem. Smacznego
Kuchnia ŁukaszaBudyń wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Masę podzielić na pół. Składanie ciasta Ciasto kakaowe - pół masy - ciasto z dziurkami - dziurki zalać tężejącą galaretką - pół masy - ciasto kakaowe - polać polewą i ozdobić wedle uznania. Smacznego
Słodkości i nie tylkoblachę lub blaszkę do pieczenia, wypełniamy każdą połówkę kurczakiem z cebulą (wlewamy także sos ze smażenia), następnie kładziemy na wierzch kawałki fety i posypujemy całość oregano. Na koniec lekko polewamy całość olejem rzepakowym. 6. PIECZENIE (20 min) Blachę z cukinią wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 25 min, jeśli macie większe okazy pieczenie trzeba wydłużyć. Jeśli pieczenie na termoobiegu, czas
Nerds Kitchendoprawiamy mielonym kminkiem i cukrem. Obsmażamy cały czas mieszając, około 5 minut. 3. Do naczynia żaroodpornego wykładamy połowę kapusty kiszonej, układamy kotlety i przykrywamy dokładnie resztą kapusty. Całość polewamy powstałym tłuszczem z patelni i z talerzyka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 30 minut. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego! :) Uwagi: Jeżeli kapusta zbyt szybko się przypieka
My Culinary Artpaprykę. Z granata wydobywamy ziarenka, oliwki kroimy na pół i układamy na talerzach. Ser rozdrabniamy w placach. W szklance mieszamy miód, sok z limonki, musztardę, sól i pieprz. Dressingiem polewamy sałatkę tuż przed podaniem, nie ukrywam, że sałatka idealnie nadaje się na śniadanie bowiem zaspokaja wszystkie potrzeby naszego organizmu na witaminy i minerały
Mango PapajaMarchewkę, grzyby i por kroimy w talarki. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy mięso mielone wymieszane z 3 łyżkami oliwy. Przykrywamy je ziemniakami na które wykładamy pozostałe warzywa. Całość polewamy pozostałą oliwą ziołową. Przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180' C. Po 15 minutach zdejmujemy przykrycie i posypujemy startym serem i zapiekamy przez jeszcze 10 minut. Smacznego
cookplkazdemu. Jesli chce sie zrobic wiekszy, wystarczy podwoic ilosc skladnikow i wziasc brytfanke kwadratowa. Na koniec , kiedy placek ostygnie, wyjmujemy z tortownicy badz blachy, posypujemy cukrem pudrem lub polewamy rotopiona na parze czekolada … A teraz muffiny . Te same skladniki co na placek. Ta sama procedura wykonania ciasta. Dodatkowo potrzebne nam beda foremki papierowe do muffinow oraz drobinki czekolady na ozdobe
Z Kuchni Do Kuchniziemniakami a miesem. Ukladamy kawalki mieska na kapuscie i wszystko dokladnie podlewamy odrobinka wody ( to zalezy od naczynia ktore uzywamy do gotowania badz zapiekania ) Nastepnie calosc dosc dobrze polewamy oliwa z oliwek GOCCIA D ORO z czosnkiem. Nastepnie przykrywamy i dusimy badz zapiekamy. Od czasu do czasu podgladamy i sprawdzamy czy na dnie jest dostateczna wilgoc potrzebna
Z Kuchni Do Kuchnipodsuszyc i ladnie podpiec nasze kromeczki Kromeczki grilujemy z obu stron Nastepnie nacieramy czosnkiem delikatnie ( niekoniecznie) oraz nakladamy lyzeczka naza bruschette warzywna Na koniec polewamy oliwa z oliwek i dekorujemy wg. uznania. Kto nie lubi czosnku moze dodac oliwy czosnkowej ... Podajemy z czerwonym winem. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni