grube talarki. Nalewamy do miseczki oliwę, dodajemy rozmaryn, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz- mieszamy. Wykładamy naczynie żaroodporne lub blaszkę folią. Kładziemy schab, ziemniaki i marchew. Polewamy mięso i warzywa oliwką. Kładziemy do nagrzanego piekarnika na 200 C na 20 min. Po tym czasie odwracamy mięso i pieczemy dalsze 20 min. Mięso i ziemniaki powinny być gotowe. Wyciągamy
Smaki Edytyczasie dorzucamy dwie łyżki cukru i szczyptę soli. Mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę, od razu mieszając. Dodajemy jej tak dużo, dopóki ciasto nie stanie się zbite, gotowe. Ugniatamy je. Polewamy niewielką ilością oleju, raz jeszcze ugniatamy i zostawiamy na ok. trzydzieści minut do wyrośnięcia. Gdy już urośnie, przenosimy je na stolnicę, gdzie je wałkujemy na kształt prostokąta. Smarujemy wierzch delikatnie olejem
Weganizm infantylnywody, mieszamy aż się rozpuści i nie będzie grudek, dodajemy 4 kostki lodu, aby galaretka szybciej przestygła. Boki tortownicy zabezpieczamy folią spozywczą, a spód tortownicy 22 cm wysypujemy crunchy, polewamy 3-4 łyżkami rozpuszczonej galaretki, wokół rantu układamy połówki truskawek i schładzamy w lodówce. Umyte truskawki miksujemy w szatkownicy lub blenderem (ja mam FP 270 Kenwood) tak długo aż masa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżek wody, gotujemy tak długo aż buraczki stracą swoją surowość a marynata się znacznie zredukuje. W między czasie na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. Młode listki botwiny polewamy marynatą i układamy w miseczce. Na liściach układamy plasterki buraków, kawałki sera sałatkowego Islios, posypujemy prażonym słonecznikiem. Smacznego. Sałatka z buraczków i sera jest bardzo smaczna, lekka, idealna na lato. The post
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczereśnie 1 kostka gorzkiej czekolady Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier, oraz kaszkę. Mieszamy i podgrzewamy, aż kaszka zacznie gęstnieć. Jeśli chcemy zjeść na ciepło, wykładamy kaszę do miseczki, polewamy sokiem lub podajemy z owocami. Jak gotujemy więcej to lepiej kaszę wymieszać w części zimnego mleka, a potem wlać do zagotowanej części mleka i gotować dalej na gęsto, często mieszając
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzbyt miękka. Na suchą patelnię wsypujemy bułkę tartą i lekko ją rumienimy potrząsając patelnią. Dodajemy masło, mieszamy, czekamy aż masło się rozpuści a bułka tarta je wchłonie. Fasolkę odcedzamy, polewamy masłem z bułką tartą. Smacznego, mi nawet fasolka szparagowa z bułką tartą smakuje, gdy jest już zimna. Poniżej kilka zdjęć z przygotowania fasolki i bułki tartej krok, po kroku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmasę ziemniaczaną, rozpłaszczamy na dłoni, na środku kładziemy śliwkę z migdałami i formujemy knedel. Knedle gotujemy w osolonej wodzie ok. 4-5 minut od wypłynięcia. Układamy knedle, które dodatkowo polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy cukrem trzcinowym. Smacznego. The post Knedle z mirabelkami i migdałami (knedle ze śliwkami) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędressingu mieszamy dokładnie w miseczce. Szpinak układamy na talerzu, na wierzchu układamy zwinięte plasterki wędzonej szynki westfalskiej, kawałki sera pleśniowego lazur, przeplatane ćwiartkami fig, oraz połówkami pomidorków koktajlowych. Sałatkę polewamy dressingiem i podajemy od razu, aby szpinak nie stracił swojej chrupkości. Do tej sałatki nie używamy soli. Smacznego! The post Sałatka z figami i serem pleśniowym appeared first on Damsko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępotrząsanie. Szpinak układamy na talerzu, na powierzchni układamy zwinięte w różyczki plasterki szynki, kawałki figi kroimy w ósemki, układamy je między szynką, pomiędzy nimi układamy pokrojone pieczonymi pomidory. Sałatkę polewamy pikantnym dressingiem i podajemy od razu, aby szpinak nie stracił swojej chrupkości. Do tej sałatki nie używamy soli. Smacznego! The post Świeże figi z szynką appeared first on Damsko-męskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębazylią Przygotowanie: Składniki dressingu mieszamy dokładnie w miseczce. Szpinak układamy na talerzu, na wierzchu układamy zwinięte plasterki szynki, kawałki pokrojonej mozzarelli, przeplatane ćwiartkami fig, oraz pokrojonymi pieczonymi pomidorami. Sałatkę polewamy pikantnym dressingiem i podajemy od razu, aby szpinak nie stracił swojej chrupkości. Do tej sałatki nie używamy soli. Smacznego! Smacznego! The post Sałatka z figami i mozzarellą appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękolejnymi paskami ciasta i farszu. Następnie dzielimy paski na kwadraciki. Zagotowujemy osoloną wodę w rondlu i wrzucamy pierożki, gotujemy kilka minut 6 minut od wypłynięciu . Ravioli wyjmujemy łyżka cedzakową, polewamy masłem z szałwią. The post Przepis na ravioli z serem ricotta i łososiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękakaowego (wyciągnąć dzień wcześniej), rano przekrawamy go na pół, smarujemy połową masy na domowe bounty (wymieszane 200 ml słodzonego mleka skondensowane i 100 g wiórków kokosowych), domowym syropem malinowym , polewamy ułożoną na biszkopcie masę kokosową i powierzchnię górnego kakaowego biszkoptu. Przykrywamy drugą połówkę krążka biszkoptowego, lekko dociskamy do masy kokosowej. Wierzch biszkoptu oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę mleczną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędużych oczkach. 4 połówki bagietek obkładamy podsmażonym mięsem, pieczarkami, przez środek posypujemy serem. Zapiekanki wkładamy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni na 3-4 minuty. Wyciągamy zapiekanki i polewamy ketchupem. Smacznego! The post Zapiekanka (fast food) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsyropu, syrop musi zgęstnieć. Na patelni rozgrzewamy masło z olejem, smażymy chleb tostowy po 2 minuty z każdej strony, aż tosty będą złociste. Pomarańczowe francuskie tosty tuż przed konsumpcją polewamy syropem pomarańczowym. Są pyszne, są idealne w smaku. Polecam! Kilka słów z materiałów prasowych marki TYMBARK „… Jak wynika z badania przeprowadzonego przez Instytut ARC Rynek i Opinia dla marki TYMBARK
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodkrawamy 2 plastry, z których usuwamy skórkę i kroimy ananasa w kostkę, rozrzucamy na sałacie, sok (2 łyżki) który wyciekł z ananasa mieszamy z 1 łyżeczką majonezu i pieprzem, polewamy sosem sałatę. Z kurczaka usuwamy skórę i kroimy go w paseczki. Całość mieszamy. Posypujemy sałatkę suszoną żurawiną i włoskimi orzechami. Taka sałatka będzie doskonałym rozwiązaniem po świątecznym nadmiarze ciężkich potraw
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię