rozpuszczenia żelatyny, masę studzimy, następnie dodajemy jogurt grecki, mieszamy i wylewamy do foremki, w której był już przygotowany spód. Zostawiamy do stężenia w lodówce na godzinę. Powierzchnię deseru śmietankowego polewamy z 2 kostek gorzkiej czekolady i 1 łyżki śmietanki, posypujemy płatkami gorzkiej czekolady. The post Deser czarno-biały (deser śmietankowy z czekoladą) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętego dania możemy wykorzystać również świeżego melona np. galia. Układamy gruszki na skropionym delikatnie sosem szpinaku. Układamy plasterki szynki westfalskiej, posypujemy kaparami. Na gruszkach układamy połówki orzechów z miodem. Polewamy sosem balsamicznym wg uznania. The post Gruszka z szynką na liściach szpinaku appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieczemy tartaletki przez około 30 minut, przykrywamy papierem do pieczenia i ponownie zwiększamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 10-15 minut. Studzimy. Po upieczeniu sernikowe tartaletki polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. The post Sernikowe tartaletki z żurawiną appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKolejna moja propozycja na słodki deser wykorzystujący pianki Jojo. Była już pianka z polewą czekoladową. Proponowałam Wam też kolorowy deser piankowy dla dzieci. Tym razem do przygotowania deseru piankowego wykorzystałam mrożone jagody, które zalegają u mnie w lodówce. Deser powstaje z masy piankowej uzyskanej po rozpuszczeniu pianek Jojo w gorącym mleku i ubitej śmietanki. Ten deser piankowy z masy Jojo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwykorzystujący pianki Jojo. Aby nadać różowy kolor piance wykorzystałam syrop z malin jaki robiłam latem. A maliny to owoce, które często wykorzystuję do przygotowania deserów. Była już pianka z polewą czekoladową. Proponowałam Wam też kolorowy deser piankowy dla dzieci. Składniki: ok 100ml mleka, 125g pianek jojo, 200 ml śmietanki 30% ok. 100 g mrożonych malin + trochę soku z malin
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwysokości i układamy po ok. 4 szt. jeżyn z syropu. Wstawiamy formę do piekarnika i pieczemy w 180 C z termoobiegiem około 30 min. Po ostudzeniu babeczki polewamy lukrem jeżynowym. Jednak najlepsze są kiedy są ciepłe! Smacznego ! The post Kakaowe babeczki z jeżynami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoraz zetrzyj na tarce na najmniejszych oczkach Odcedź zbędną wodę Dodaj mąkę bułkę tartą żółtko i wymieszaj Zetrzyj drobno cebulę (Jeśli nie chcesz płakać obraną cebulę przez ok 1min polewaj zimną wodą ) Wrzuć do miski popieprz i posól oraz mocno wymieszaj Jeśli masa nie jest zbita dodaj trochę bułki tartej Na rozgrzanym oleju piecz placuszki z każdej strony przez około
Bonapetit2xMukładamy na sałacie. Pomidora, rzodkiewkę oraz jaja kroimy w ćwiartki i kładziemy na talerzach. Ser kroimy w kostkę. Na końcu układamy na sałacie pierś kurczaka pokrojoną w plastry. Wszystko polewamy pozostałym sosem i dekorujemy szczypiorkiem z dymki. Gotowe
Mango Papajawykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Wlewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Gorące polewamy 6 łyżkami piwa Guinness a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3-4 łyżki cukru pudru Serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera
Made By Mom And Sonkilka borówek. Smażymy około 5 minut na średnim ogniu do momentu aż naleśniczek lekko się zezłoci. Przekładamy na druga stronę i równieź smażymy na złoty kolor. Gotowe naleśniczki polewamy syropem klonowym. Smacznego
W mojej holenderskiej kuchnikładziemy na sałacie lodowej. Bryndzę i papryki kroimy w kostkę. Rzodkiewki w ćwiartki. Paprykę kroimy w ósemki, ogórka obieramy, wydrążamy nasiona i kroimy w półplasterki. Wszystko układamy na talerzu. Polewamy oliwą z oliwek. Podajemy z chlebem razowym i hummusem. Wspaniały pomysł na śniadanie, polecam
Mango Papajadekoracji) i skórkę otartą z cytryny. Blendujemy wszystko pulsacyjnie, aż wszystko rozdrobni się na malutkie części. Ugotowane ryby przekładamy na talerze i pomiędzy wcięcia wkładamy część sosu. Resztą sosu polewamy całe ryby. Ozdabiamy listkami kolendry i chili. Post Dorada po azjatycku pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuotworzyć drzwiczki na oścież i studzić tak ciasto ok. 10-15 min. Następnie zostawić do kompletnego wystygnięcia w blaszce ,w której się piekło. Po ostygnięciu ciasto można polać polewą czekoladową - lub tak jak w moim przypadku, lekko spryskać roztopioną czekoladą. I wszystko byłoby pięknie, gdyby po rozkrojeniu, nie przywitała mnie zgroza i postrach każdego cukiernika - ZAKALEC ! Przestworza Google
Grunt to przepis!wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut, do momentu aż się zarumienią. Wystudzone kokosanki polecam polać polewą czekoladową. rrarossa@gmail.com
RAROSSAtrakcie gotowania dodajemy cynamon i często całość mieszamy. Banana wykładamy na talerzyk lub do miseczki lub do pucharka lub czegoś innego wedle życzenia i polewamy go lekko wystudzonym, ale wciąż gorącym musem jabłkowym. Bon appetit! Było miło. Czasami dość ekstremalnie, niewygodnie i niezdrowo, ale wciąż miło. Z chęcią wyruszyłabym w tę trasę
Weganizm infantylny