polewa - 11092 przepisów (strona:600/740)

Serek wiejski z miodem i otrębami żytnimi 189

serka wiejskiego lekkiego 2 łyżeczki otrąb żytnich 1 łyżka miodu lipowego 1 łyżeczka orzechów włoskich Przepis: Do serka dodajemy otręby i całość mieszamy. Następnie przekładamy do miseczki, polewamy miodem i posypujemy orzechami włoskimi. Niezwykle prosta przekąska, ale za to wyjątkowo smaczna :) Otręby żytnie Sante są źródłem cennych składników odżywczych jak: błonnik pokarmowy, białko czy węglowodany oraz składników mineralnych: potasu, fosforu

Emcia Pichci
Ślimaczki drożdżowe z rodzynkami 127

nagrzanym do 180 C przez 20 minut. Po upieczeniu bułki pozostawiamy do ostygnięcia. Po tym czasie w garnuszku umieszczamy cukier puder z łyżeczką wrzątku i całość mieszamy, a następnie polewamy nasze bułeczki

Emcia Pichci
Makaron penne w sosie śmietanowo-pomidorowym 164

przez ok. 1 minutę. Do całości dodajemy pomidory i na małym ogniu gotujemy przez ok. 2 minuty i doprawiamy do smaku. Do sosu dodajemy pierś z warzywami i polewamy nim makaron. insertCookd("d4b4544dbfe8b62a8b83ae4549bd0716

Emcia Pichci
Miodowa pierś kurczaka 170

minut. Na patelni (ja użyłam grillowej) rozgrzewamy olej. Następnie smażymy pierś na złoto z każdej strony. Chwilę przed końcem smażenia dodajemy słonecznik i każdą z części kurczaka polewamy odrobiną miodu.  Pierś możemy śmiało przygotować na grillu tradycyjnym! Podałam pierś z ryżem z warzywami - pasowało idealnie

Emcia Pichci
Sałatka z kurczakiem i szpinakiem 200

talarki. Przygotowujemy sos - łączymy olej ze słonecznika ze wszystkimi przyprawami i dokładnie mieszamy. Następnie do szpinaku dodajemy pozostałe pokrojone warzywa oraz pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Całość polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku.  Sałatkę podajemy najlepiej ze świeżym i chrupiącym pieczywem (ja polecam czosnkowe

Emcia Pichci
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 647

nagrzanym do 170 C piekarniku przez 50 minut.Po upływie tego czasu, ciasto wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie rozpuszczamy cukier puder z wrzątkiem (intensywnie mieszając) i polewamy lukrem wierzch ciasta

Emcia Pichci
Placuszki z cukinii 347

dosyć gęsta. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Jedna łyżka to jeden placuszek. Po usmażeniu nakładamy na papier w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu i chwilę czekamy. Zdejmujemy z papieru i polewamy sosem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe 198

pomidorowy: smażymy na oliwie cebulę i czosnek (2 ząbki czosnku, połowa cebuli) posiekane, dodajemy sos i doprowadzamy do wrzenia. Sos gotowy w mgnieniu oka. W naczyniu żaroodpornym dno polewamy grubą warstwą sosu pomidorowego, układamy cykorie, zapiekamy w 180 stopniach 15 minut

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry 160

rozgniatamy widelcem. Pomidorki czereśniowe myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Dodajemy do miseczki. Cuknię dodajemy do pomidorków razem z serem mozzarella pokrojonym w drobną kosteczkę oraz rozgniecionym czosnkiem. Polewamy sosem z 2 łyżek oliwy z oliwek extra vergine, szczypty oregano i suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem oraz szczyptą soli i pieprzu

Moja smaczna kuchnia
Sałatka serowa 336

salaterki. Pozostałe składniki kroimy w kosteczkę a orzechy drobno siekamy. Przygotowane składniki dodajemy do sałaty. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym dresingiem polewamy przygotowaną sałatkę

Zainspirowana w kuchni
Sałata rzymska z pomidorami i awokado! KOLACJA FIT! 762

pomidorki podłużne pomarańczowe - 1/4 awokado - 1 cebulka dymka - 1 duży pomidor malinowy - 1/3 białej rzodkiewki - świeża bazylia Warzywa kroimy w kostkę lub plastry jak wolicie, układamy na sałacie. Polewamy sosem. SOS DO SAŁATY:  -  1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka octu balsamicznego (najlepiej z Modemy) - 1 łyżeczka soku z cytryny - sok z 1/2 pomarańcza - sól morska - kilka kropel oliwy

SMYKWKUCHNI
Ciasto jogurtowe z malinami (bez pieczenia) 501

Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem przygotowujemy sos malinowy. Maliny miksujemy z cukrem a następnie przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Ciasto dekorujemy malinami i polewamy sosem

Sto kolorów kuchni
77.Proste, ale niebanalne: czyli banany w towarzystwie karmelu i sezamu! 196

cukier i na wolnym ogniu całość doprowadzamy do wrzenia. Cukier z wodą podrzewamy cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia cukru i powstania jasnobrązowego karmelu. Garnek zdejmujemy z ognia. Banany polewamy gorącym karmelem tworząc zyg-zaki na powierzchni - każdą cząstkę należy starać się polać jednym ruchem, ponieważ karmel automatycznie zastygnie.  Polane karmelem cząstki posypujemy ziarnami sezamu i odstawiamy na ok.5

Symfonia Smaków
Jagodzianki 136

sklejeniem się ciasta , należy podsypać troszkę mąką. Podgrzewamy piekarnik do 190 C i pieczemy ok. 25 - 30 minut do momentu ,aż jagodzianki nabiorą pięknego złocisto - brązowego koloru. Na koniec polewamy nasze pyszne jagodzianki lukrem. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Naleśniki Peach Melba 143

waniliowego.  Mus przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek.  Na naleśniki kładziemy 3 - 4 plastry brzoskwiń.  Składamy w trójkąt.  Na wierzch kładziemy gałkę lodów i polewamy sosem malinowym

Sto kolorów kuchni

Proponowane wyszukiwania