polewa - 11092 przepisów (strona:597/740)

Cynamonowe kremówki 165

Banana obieramy i kroimy na plasterki. Cukier mieszamy w szklance z cynamonem. Na płaską część jednego francuskiego kwadracika kładziemy plasterki banana, posypujemy je cynamonem z cukrem, polewamy masą budyniową i przykrywamy płaską częścią drugiego francuskiego kwadracika. Można lekko docisnąć do siebie obydwie części. Postępujemy tak ze wszystkimi kwadratami.      Przyznaję, że jedzenie tego specjału może okazać się

Weganizm infantylny
Roti z warzywami 184

chce nam się w coś takiego bawić, warzywa możemy od razu po ugotowaniu zapakować w chlebki roti. Przyprawy z bułką tartą natomiast smażymy na oleju na złotobrązowy kolor. Następnie polewamy nimi warzywa. Ta daaam.      Polecam je zjeść z jakimś ostrym sosem. Sama niestety nie miałam akurat składników na przygotowanie takiego, więc użyłam pikantnego ketchupu. Zamiast bułki

Weganizm infantylny
Jagodowe babeczki 150

budyniu, aby się nie rozlewał na boki. Dodajemy do niego 3 łyżki syropu z agawy, mieszamy. Budyń pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy upieką się nasze babeczki i również chwilę ostygną, polewamy je budyniem i wczepiamy kilka jagódek. Smacznego :)      Dzieci się do mnie uśmiechają. Mam odwagę sama spacerować. I czuję w sobie siłę. Niektórzy mistrzowie duchowego oświecenia głoszą

Weganizm infantylny
Lasagne ze szpinakiem 155

ilość zależna jest od naszych preferencji - na bogato lub biedniej). Szpinak przygniatamy kolejnym płatem makaronu. Czynność powtarzamy do czasu, aż skończy się szpinak i sos. Ostatni płat makaronu także polewamy sosem, lecz nie kładziemy na niego szpinaku. Lasagne wkładamy do piekarnika i zostawiamy je w nim na ok. 20 minut. Gotowe lasagne można posypać bazylią. Smacznego

Weganizm infantylny
Kartacze Mazurski klimat 334

gotujemy jak kartacze wypłyną zmniejszamy ogień do minimum  i gotujemy ok 30-40 minut. Jako omastę do kartaczy smażymy pokrojone skawreczki z cebulą na patelni i tym polewamy ugotowane kartacze. Porada: Na drugi dzień kroimy kartacze na grube plastry i podsmażamy na patelni - Pychota polecam  Samczego

Niezły Młynek
Tortilla - no to Twister 918

sól mieszamy, aż powstanie sosik. Na wyłożoną folię aluminiową kładziemy tortille, na to kładziemy ser, sałatę, 3 stripsy, pokrojonego  w kostkę pomidora, ogórka, cebulę. Wszystko to polewamy sosem i zawijamy lekko spłaszczając.  Zawinięte tortille wkładamy do opiekacza na 3 minuty albo do rozgrzanego piekarnika z funkcją grilla na 5 minut.  Te składniki  wystarczą

Niezły Młynek
Pierogi Ruskie 366

dłonie i nakładamy jedną łyżeczkę farszu formując pieroga.  Pierogi gotujemy w osolonej wodzie z łyżką masła ok 1-2 minut od momentu wypłynięcia.  Gotowe pierogi polewamy okrasą z tłuszczu i cebuli. Smacznego

Niezły Młynek
Sałatka z kurczakiem na trzy sposoby 333

doprawiamy i smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu pozostawiamy ją do ostygnięcia. W tym czasie kroimy w kostkę ogórka, paprykę oraz cebulę. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą. Całość polewamy sokiem z cytryny, dodajemy bazylię, oregano i doprawiamy sałatkę do smaku

Emcia Pichci
Tatar z Łososia na Styl Japoński 216

Suempol pomijamy tą czynność. Awokado obieramy ze skóry, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, aby awokado nie zbrązowiało. Dymki kroimy w cienkie krążki. Pomidora myjemy, polewamy wrzątkiem, ściągamy z niego skórkę, usuwamy gniazda nasenne i kroimy w kosteczkę. Sos sojowy i wasabi mieszamy razem i odstawiamy. Oliwę mieszamy z resztą soku z cytryny lub limonki

Blondynka Gotuje
Kruche ciasteczka... 203

dolewać wrzątek stopniowo i mieszać, aż lukier będzie                          płynny. Polewać ciasteczka i odstawić do zastygnięcia.    Smacznego... A to nasz odkurzacz marki "Sęp

Zainspiruj się kuchnią
Tagin po Polsku... 137

układamy warstwami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 stopni 30-40 min. Sos który wydobył się z potrawy przelewam do rondelka, dodajemy chrzan i śmietanę. Gotowym sosem polewamy plastry mięsa i warzywa i gotowe. Smacznego :) Sos chrzanowy

Zainspiruj się kuchnią
sosy które warto znać... :) 589

oliwy z oliwek - 2 łyżki zimnej wody - 1 łyżeczka octu winnego - sól, pieprz - pół łyżeczki ziół prowansalskich - odrobina pieprzu ziołowego Wszystko mieszamy razem w szklance lub miseczce i polewamy warzywa. SOS DO SAŁATKI TYPU GRECKA: - 3 łyżki oliwy z oliwek - 3 łyżki wody - 1 łyżeczka octu winnego - odrobina posiekanych świeżych listków bazylii - suszona bazylia - sól - pieprz - pieprz ziołowy - tymianek

Zainspiruj się kuchnią
Grillowane Tortille... 139

nagrzanego do 180 °C. Jak już mamy wszystko gotowe, to zaczynamy składać naszą tortillę :)  Najpierw układamy kawałki kurczaka --> ser cheddar --> mozzarelle --> papryczki pepperoni --> polewamy sosem BBQ, składamy tortillę na pół i grillujemy. Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Jogurtowe ciasto z morelami 166

czekoladę posiekać nożem. Dodać do ciasta i wymieszać. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka, około 40 minut w 180 stopniach. Dodatkowo ciasto można polać polewą bądź lukrem i obłożyć świeżymi owocami. Pamiętajcie, że więcej słodkich inspiracji znajdziecie na http://www.mojeciasto.pl

Magiczne Życie Marty
Cytrynowe Ptysie z Kremem i Malinami 146

przez pierwsze 15 minut bez otwierania piekarnia, gdyż wtedy opadną. Następnie zmniejszamy temperaturę do minimum i pieczemy kolejne 15 minut. Odkładamy do ostygnięcia. Następnie kroimy wzdłuż a górę ptysi polewamy lukrem. Krem śmietankowy: 400 g jogurtu greckiego 200 ml śmietany kremówki 36% 75 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego skórka i sok z 1 cytryny Śmietanę ubijamy na sztywno. Jogurt

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania