Ciasto "Popapraniec"

Ciasto

Ciasto "Popapraniec"

Jestem wielką zwolenniczką i miłośniczką łączenia róznego rodzaju smaków w ciastach. Dzisiaj też mi wyszło super pyszne ciasto składające się z wiórków kokosowych , maku , murzynka i masy budyniowej.Do przygotowania ciasta należy przygotowac: 5 jajek 1 szkl. mąki  1 szkl. cukru 1/4 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szkl. maku 1/2 szkl. wiórków kokosowych Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie smietankowe lub waniliowe 1 masło 1/2 szkl. cukru pudru Ciasto: B... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mak, pieczenie, kakao, budyń, murzynek, mąka, cukier, kokosowe, pyszne ciasto, cukier puder, ciasto z białek , orzechy, polewa czekoladowa, czekoladowa, polewa, ciasto z masa, ciasto z makiem, ciasto kokosowe, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, boże narodzenie, jajko, ciasta z masa, ciasto na boże narodzenie, ciasto mleko w proszku, mleko w proszku, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magda, 21 września 2013 19:02:14

Już sama nazwa jest genialna :D Więc i smak na pewno też!

Paulaa K., 21 września 2013 19:24:22

Fajny przepis ;) Nazwa wymiata :D

Karmel, 21 września 2013 20:17:55

fajnie wyszło, lubię budyń i wiórki, na pewno by mi smakowało:)

kasiatestuje, 21 września 2013 20:22:22

Uwielbiam takie ciasta.Wypróbuje niebawem :)

anika85, 21 września 2013 21:20:10

budyń i wiórki mmmm... pycha :)

Daniel Kacprzyk - Kromcio, 21 września 2013 21:37:10

Wygląda przepysznie! Uwielbiam takie połączenia! :D

beti, 22 września 2013 14:10:02

Super ciacho :) Zapisuję do wypróbowania :))

Beata Kuśmirek, 24 września 2013 22:01:02

Nazwa - bomba :) ciasto wygląda wspaniale, na pewno wypróbuje przepis :) Pozdrawiam

karolina, 26 września 2013 12:06:41

pycha :)

naleśniki, 27 września 2013 00:57:19

och... zjadłabym kawałeczek albo dwa :)

Olka, 27 września 2013 13:01:58

Ale fajna nazwa :) Ciasto też wygląda zachęcająco.

Anonymous, 2 października 2013 12:57:28

jadłam jest delikatne w smaku ,rozpływa się w ustach jest bardzo bardzo pyszne ,kupiłam składniki będę piec ;)

Anonymous, 2 października 2013 12:58:25

ja zjadłam dwa odrazu jest tak pyszne że na jednym się nie kończy a smak długo sie pamięta

madlene17, 6 października 2013 22:31:11

Obłędne połączenie smaków:)

Anonymous, 7 stycznia 2014 18:49:15

Wygląda smacznie ,napewno je upiekę.

Anonymous, 7 stycznia 2014 23:01:34

chyba się skuszę i zrobię, a mak, to taki niezmielony ma byc?

monika smakoszka, 7 stycznia 2014 23:28:46

tak suchy mak :) pozdrawiam.

anna jankowska, 8 stycznia 2014 15:20:33

na jaką wielkość blachy jest przepis?

monika smakoszka, 8 stycznia 2014 18:52:55

na blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm. Pozdrawiam :) Zaraz dopiszę tą dość ważną informację do postu. Dziękuję za zwrócenie na to uwagę :)

Anonymous, 13 stycznia 2014 10:16:40

ciasto wyszło bardzo pyszne, będę wracać do niego nie raz :)

Anonymous, 29 marca 2014 17:59:21

Popapraniec!Super!

iwona pietrzak, 12 kwietnia 2014 12:32:22

Podane jest 0.5 l mleka to jest na 1 budyń a w przepisie sa podane. 2 budynie to czy ja mam te dwa budynie z tylko 0.5 l mleka zrobić?

monika smakoszka, 12 kwietnia 2014 15:03:09

dokładnie tak , w 1/2 l mleka ( ma to być gęsty budyń )

Anonymous, 13 kwietnia 2014 20:13:34

Zrobiłabym gdyby nie ten mak :( ale ciasto wygląda pysznie :)