cytryny oregano koperek Wykonanie: 1. Pomidory kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i z dodatkiem oregano smażymy na rozgrzanej oliwie. 2. Filet z dorsza kroimy na pół, polewamy sokiem z cytryny i posypujemy koperkiem. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. 3. Filety układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, na każdy kawałek nakładamy porcję pomidorów. Pieczemy 20 minut w temperaturze
Pasja Smakucytryny. Do wrzątku wrzucić szparagi, przykryć pokrywką i gotować 2 minuty. 3. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy przecisnięte przez praskę ząbki czosnku i lekko szklimy. 4. Gotowym masłem polewamy szparagi
Pasja Smakunapełniamy kieszonki, dokładamy do każdej pół trójkącika serka topionego i spinamy za pomocą wykałaczek. 4. Faszerowane piersi układamy w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 20 minut. Piersi z kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sosem z kurek
Pasja Smakupokrojone na kawałki pomidory, pokrojoną w paski paprykę, pokrojone w plasterki ogórki i cebulę. 3. Sos mieszamy z olejem i wodą. 4. Na sałatce układamy plastry kurczaka i polewamy sosem
Pasja Smakuwstawić do lodówki na 1,5 godziny. Zawartość mniejszej saszetki przesypać do szklanki, zalać gorącą wodą i wymieszać. Ostudzić i wstawić do lodówki. Deser wykładać na talerzyki i polewać sosem. Niestety z pewnością drugi raz nie mam ochoty tego próbować
Pasja Smakuforemek i wstawić do lodówki na min. 1-1,5h. Zawartość torebki z sosem połączyć z 50 ml wody i wstawić do lodówki. Panne Cottę wyjmować z foremek i polewać sosem
Pasja Smakuszklanki cukru pudru Wykonanie: Orzechy sparzyć mlekiem. Kostkę masła utrzeć z cukrem pudrem, później dodać wystudzone orzechy. Tak przygotowaną masę wyłożyć na drugi placek. Stężałą masę polać czekoladową polewą. insertCookd("0e7058117c7f3d119d0c9b09635d3876
Pasja SmakuJeżeli sos jest zbyt rzadki, mąkę ziemniaczaną należy rozrobić z niewielką ilością wody i dodać do sosu. Szybko wymieszać i jeszcze chwilę gotować. Makaron ugotować al dente. Porcje makaronu polewać sosem, posypać serem i udekorować listkami bazylii
Pasja Smakupiekarnika. Piec przez godzinę w 160 st.C. Warto wstawić do piekarnika podstawkę z wodą. Piekarnik wyłączyć i pozostawić sernik w środku do ostygnięcia. Po ostudzeniu polać czekoladową polewą
Pasja Smakuopiekane ziemniaczki (3,90 zł). Karkówka była miękka i świetnie doprawiona. Danie zdecydowanie godne polecenia. Na deser zamówiłam jeszcze ciasto czekoladowe, które podane było z bitą śmietaną i polewą czekoladową (10 zł). Deser był odpowiednio słodki, a tak miękkiego i mocno czekoladowego ciastka już dawno nie jadłam. Z pewnością warto zajrzeć do Kuźni i samemu się przekonać o jakości
Pasja Smakuprzechowywany, nie zmienia smaku, ksylitol po prostu nie fermentuje tak jak cukier, ja zauważam coraz więcej zalet stosowania cukru brzozowego, tak więc baaardzo gorąco polecam . Można go także polać polewą czekoladową (roztopić czekoladę z kremówką) ale moja rodzinka zdecydowanie preferuje zwykły lukier. Składniki na kruchy spód: -1,5 szklanki mąki tortowej (dałam 255g orkiszowej) -125g masła -1 łyżeczka
Smaczne Zdrowemnie Kotanyi) - 3g cynamonu ( w oryginale było 15g przyprawy korzennej, wg mnie zbyt dużo) - 20g sody oczyszczonej - 180g oleju - 150g maślanki ( dałam kefir) + puder trzcinowy i sok pomarańczowy ( na polewę) Marchewkę i jabłko ( obrane) zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Orzechy trochę rozdrobnić. W misce umieścić wszystkie suche składniki i wymieszać. W drugiej misce ( wyższej
Smaczne Zdrowezimnego masła - 2 żółtka - 70g mielonego ksylitolu (lub w kryształach) - 2 płaskie łyżeczki cynamonu - 2-3 łyżki zimnej wody + puszka lub słoik brzoskwiń oraz mielony cukier trzcinowy na polewę, kremówka i 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto, schłodzić. Następnie wylepić nim dokładnie tortownicę, ponakłuwać gęsto widelcem i i zapiekać ok.15-20 minut w piekarniku nagrzanym
Smaczne Zdroweśrodku ułożyć rozerwaną od góry do połowy kulkę mozzarelli. W miseczce przygotować sobie sos, w tym celu do pesto wlewamy oliwę i mieszamy do połączenia składników (kilka łyżek). Sosem polewamy mozzarellę. Dookoła układamy umyte i przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Smacznego
Smaczne Zdrowedokładnie wymieszać. Następnie cały czas mieszając wlewać powoli oliwę. Mieszamy do dokładnego połączenia składników. Nasz sos musi być jednolity. Można do tego użyć również malutkiej trzepaczki. Przygotowanym sosem polewamy naszą sałatę. Mieszamy i serwujemy. Sałatę i sos można sobie przygotować wcześniej, jednak wymieszać całość proponuję krótko przed podaniem. Ja do sosów nigdy nie dodaję soli, musztarda ma jej wystarczającą ilość
Smaczne Zdrowe