polewa - 11092 przepisów (strona:173/740)

Tort urodzinowy (Moje 26 urodziny) - Thermomix TM 5 143

kopystką. Masę przelać do natłuszczonej tortownicy (22 cm średnicy). Piec w temperaturze 180*c przez 25 minut. Gdy przekroiłam biszkopta nasączyłam go smakową wódką (żurawina) i wysmarowałam marmoladą truskawkową. Polewa została zrobiona z gorzkiej czekolady (2 tabliczki- kąpiel wodna lub można rozpuścić z masłem). Udekorowałam całość owocami. Lata lecą

ClauditteMissCooking
Tołpyga grillowana 184

pieczarek gdyż rybka smaży się dość szybko więc można się za nią zabrać jak będziemy czekać aż winko nam się zredukuje. Płat ryby dzielimy na 2-3 kawałki i polewamy sokiem z cytryny, patelnie grillową spryskujemy olejem. Na rozgrzaną patelnie wkładamy tołpygę, smażymy 1-2 min z każdej strony, jak rybka do połowy zmieni kolor to przewracamy na drugą stronę(...)Gotowa rybę wykładamy na talerz i polewamy sosikiem z przyprawami powstałym po smażeniu pieczarek. Rybę możemy podać z warzywami gotowanymi na parze. Ja swoje polałam dipem- 2 duże łyżki jogurtu greckiego, łyżeczka koncentratu pomidorowego, szczypta tymianku, sól pieprz i sok z cytryny do smaku

Piekielna Kuchnia Pati
Czekoladowo kokosowe ciasto bez pieczenia w wersji fit, wegańskie, bezglutenowe :) 425

spodziewałam się, że tak będzie smakować, spód ze suszonych śliwek, wymieszanych ze zmielonymi migdałami, kakaem, wanilią i miodem, idealnie komponuje się z  puszystą kokosowa pianką i czekoladową polewa po prostu cudo, koniecznie musicie wypróbować to przepyszne i zdrowe ciacho :) Składniki : Na spód :  szklanka suszonych śliwek szklanka migdałów 1-2 łyżki kakao 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki

zdrowa vege kuchnia
Murzynek 160

pomocą rózgi. Dużą blachę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Nakładamy ciasto. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180°C. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia, a następnie polewamy wcześniej odłożoną polewą

Qchnia po prostu
Lekka sałatka z granatem. 150

paski, smażymy na maśle z przyprawami i pociętą w piórka czerwoną cebulą, produkty na sos dokładnie mieszamy, odstawiamy do lodówki, bezpośrednio przed podaniem układamy sałatkę: warzywa, mięso, nasiona granatu, polewamy sosem, trzeba pamiętać, że sałata pod wpływem sosu opada- można zamiast polewać sosem podać go w dodatkowym naczyniu, wówczas warzywa do końca będą chrupiące i każdy doda sobie tyle sosu

Kuchnia Beaty
Ciasto Marchewkowa Bajka 223

Gęstniejący mus wykładam na biszkopt makowy i wyrównuję. Przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam. Polewą polewam ciasto. Wierzch dekoruję kolorowymi perełkami.  Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Tortową pszenną typ 450, którą otrzymałam do testowania od firmy  Młynomag . Mąka ta jest produkowana z najlepszej

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mocno Czekoladowe Ciasto z Serkiem 154

ciasto jest suche w środku. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia, na 2-3 godziny. Po tym czasie delikatnie odwracamy formę, lekko stukając, by góra swobodnie odkleiła się od formy. Ciasto polewamy ganache. Ser: 250 g serka kremowego 60 g cukru kryształu 1 żółtko Serek, cukier i żółtko mieszamy rózgą kuchenną, do połączenia. Ganache: 125 ml śmietany kremówki 125 g gorzkiej czekolady(...)Zdejmujemy z palnika. Wrzucamy połamana czekoladę, zostawiamy na 2 minuty. Po tym czasie mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce, aż ganache lekko zgęstnieje. Polewamy ciasto. The post Mocno Czekoladowe Ciasto z Serkiem appeared first on Made

Made By Mom And Son
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 225

czekamy aż podrośnie Przed włożeniem do nagrzanego piekarnika (180 st, góra-dół bez termoobiegu) możemy posmarować rozkłóconym jajkiem Pieczemy 10 minut na złoty kolor Przestudzone lukrujemy lub polewamy czekoladową polewą WERSJA BEZGLUTENOWA Dokładnie tak samo postępujemy z ciastem bezglutenowym, tylko mąkę pszenną zastępujemy bezglutenową (MIX SCHAR do ciast) Dosypujemy mąkę z tapioki i delikatnie wyrabiamy Przy bezglutenowych dłużej czekamy

Wypisz Wymaluj
Tradycyjne pączki z marmoladą 556

mąki pszennej tortowej 6 żółtek 4 łyżki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1/2l mleka 150g margaryny 2 łyżki spirytusu Dodatkowo: olej do smażenia marmolada do nadziewania cukier puder lub polewa czekoladowa do polania po wierzchu Sposób przygotowania:  1. Z drożdży, cukru, mleka i mąki przygotowujemy zaczyn, który odstawiamy pod bawełnianą ściereczką do wyrośnięcia

Kuchnia w czekoladzie
Picnic time 147

PAPRYKA - 1 ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK - 1/2 CEBULI - SZCZYPTA SOLI DO SMAKU Na oczyszczona roszponkę, układamy pokrojone w koste papryki i w piorka cebulke. Polewamy oliwa oraz prószymy lekko sola. Do pudełeczka i gotowe. Na mocno rozgrzanego grilla, układamy sztuki mięska, obok kukurydze. Mięsko potrzebuje paru minut tylko(...)pozostało mocno soczyste w srodku. Kukurydza winna byc opalona lekko na okolo. Jeslii swieza, powinna byc wczesniej gotowana pare minut. Ściągamy z grilla. Sosem możemy polewać mięsko, ale tez moze byc dressingiem do salatki. ENJOY

Lajtkraft food intolerance
Szybkie ciasto marchewkowe 143

już z niego skorzystałam.  Ciasto jest pyszne, wilgotne w środku i cudownie pachnie. Poniżej przedstawiam wersję uproszczoną, ale ciasto swobodnie można przełożyć kremem lub polać dowolną polewą. (Forma o wymiarach 12 x 21 cm) (*) 2 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 2 szklanki startej marchewki 1/2 szklanki(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 55 minut (do tzw. suchego patyczka) w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. (Ja użyłam lukru, który zabarwiłam barwnikami spożywczymi.) (*) Możecie użyć większej formy, ciasto przeciąć na pół i przełożyć kremem. Moje wyszło dość wysokie

Di gotuje
Czekoladowe babeczki z bezą 193

łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 100 g czekolady , u mnie 70% kakao papierowe foremki do babeczek Beza 6 białek 750 g cukru sok z jednej dużej cytryny Polewa czekoladowa 250 g czekolady 2 łyżki oleju Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub wedle piekarnika). Zmiksuj jajka z cukrem i wanilią na puszystą

codojedzenia
Tawa tawas 235

Tawa-Tawas to popularne boliwijskie ciasteczka w kształcie rombów, których nazwa oznacza "cztery". Smaży się je na głębokim tłuszczu na rumiano. Jeszcze letnie polewa się płynnym miodem i posypuje cukrem pudrem. W smaku trochę podobne do pączków, ale zdecydowanie szybciej się je robi. Składniki: 1,5 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli

Ala piecze i gotuje
Ciasto pomarańczowe. 174

Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g miękkiego masła 180 g cukru 4 duże jajka skórka otarta z 1 pomarańczy Polewa: świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy (około 70 ml)           Sposób przyrządzania:             Masło razem z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Naleśniki z prażonymi jabłkami 231

prażenie jabłek. Jabłka obieramy ze skórki, przekrawamy na ćwiartki i wydrążamy gniazda. Ja każdą ćwiartkę przekrawam na pól wzdłóż i kroje w drobne plasterki. Całość przerzucamy do miski i polewamy cytryną dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy masło przerzucamy jabłka razem z sokiem z cytryny i smażymy na dużym ogniu około 3 min. Jeśli jabłka puszczą mało soków możemy je podlać(...)łyżki jabłek i rozsmarowujemy po połowie . Składamy na ół i jeszcze raz na pół, tak postępujemy ze wszystkimi naleśnikami. Po wyłożeniu na tależ posypujemy cukrem pudrem i kakao lub polewamy syropem klonowym

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania