ogórki i ser kroimy w kostkę. Kapustę drobno siekamy. Sos: jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy przyprawami. Na dnia szklanej misy układamy posiekaną kapustę, polewamy sosem, następnie układamy jajka, ogórki, kurczaka, którego smarujemy cienką warstwą ketchupu, układamy warstwę sera feta, posypujemy kukurydzą, polewamy sosem, a na wierzchu układamy pomidory wymieszane z cebulą. Do wszelkiego rodzaju
słodki bratekopakowanie okrągłych wafli 250 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżki kwaśnej śmietany (dałam 18%) 1 szklanka mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki kawy cappuccino Polewa 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, dodać śmietanę, mleko i utrzeć. Wsypać do masy mleko w proszku i cappuccino. Dokładnie zmiksować na gładką
O kuchni z uczuciempołączenia składników (lub dobrze wymieszać łyżką). Wlać do wysmarowanej tłuszczem formy na babkę i piec w piekarniku nagrzanym do 180C ok. 45 minut (do suchego patyczka). Można polać polewą. Ja zrobiłam bez polewy, za to udekorowałam bitą śmietaną i posypałam cynamonem. Przepis zaczerpnęłam z bloga http://gotujemyrodzinnie.blog.pl
Kocham CzekoladęUwielbiam naleśniki. Ten prosty placek daje tyle możliwości. Wystarczy podać go z ulubionym nadzieniem, polać owocową polewą i już mamy wyśmienity obiad dla całej rodziny. Naleśniki równie dobrze sprawdzają się również w formie kolacji. Dziś zapraszam Was na naleśniki z nadzieniem serowym polane sosem jagodowym. Jak dla mnie (i moich bliskich), to połączenie smaków jest idealne. Prosto(...)Około 3-4 minuty, aż jagody całkowicie się rozmrożą, a miód rozpuści tworząc pyszny sos. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy biały ser. Naleśniki zwijamy lub składamy w trójkąty. Każdą porcję polewamy ciepłym sosem jagodowym. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkilekko rozbijamy tłuczkiem. Boczek również kroimy na kawałki o grubości około 0,5 cm. Cebulę kroimy na krążki grubości około 0,5 cm. Łopatkę i boczek wkładamy do pojemnika, polewamy olejem i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy wszystkie składniki marynaty i ponownie całość bardzo dokładnie mieszamy. Pod tak przygotowane mięso, na dno pojemnika, wykładamy cebulę, przykrywamy ją mięsem, pojemnik zamykamy(...)grillowaniem. Paprykę i cukinię myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Cukinię kroimy w plastry grubości około 0,5 cm. Paprykę kroimy w niewielkie prostokąciki. Paprykę i cukinię wkładamy do miski, polewamy kilkoma łyżkami oleju rzepakowego i dość mocno solimy. Całość mieszamy. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso i warzywa. Szaszłyki są gotowe do grillowania. Z tej ilości składników wyjdzie 7 szaszłyków
Smak mojego domugodziny w piekarniku nagrzanym do temp 200 stopni . Później, gdy ciasto zbyt mocno się zrumieni, możemy zmniejszyć temp do około 180 stopni. Studzimy ciasto. Z cydru i cukru przygotowujemy polewę. Cydr podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier, do uzyskania białej gęstej masy. Ostudzone ciasto polewamy lukrem. Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWABardzo proste i smaczne ciasto do kawy. Propozycja idealna, kiedy zabraknie nam akurat mąki. Lekko kwaśny smak ciasta przełamuje słodki krem na bazie kaszy manny i gorzka polewa. Składniki ciasto (blacha kwadratowa 22 x 22 lub tortownica 21 cm) … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyjajka, wymieszaj. Na końcu wsyp wydrylowane wiśnie i ponownie wymieszaj. Masę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 1 godzinę w 180*C (do "suchego patyczka"). Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru W rondelku zagotować śmietanę z cukrem. Zdjąć z ognia i wsypać połamaną czekoladę. Odczekać 1 minutę
Kulinarna (nie)codziennośćpszennej 1 szklanka cukru pudru 250 g masła 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek wody 1/2 dużej gruszki kilka gałązek rabarbaru garść orzechów włoskich na polewę: 125 g masła 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki wrzątku Masło, kakao, cukier puder i wodę zagotować i wystudzić. Do zimnej masy wmiksować jajka, dodać mąkę przesianą(...)położyć na ciasto, lekko dociskając aby zatopić je w cieście. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i piec około 40 minut, sprawdzając patyczkiem. Kiedy ciasto przestygnie wszystkie składniki polewy zagotować mieszając. Polać wierzch murzynka i odstawić do zastygnięcia
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki 7 białek 2 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego szczypta soli 300ml śmietanki 30% 1 łyżka żelatyny 2 łyżki kakao 200 g truskawek polewa … Czytaj dalej Pavlova z kremem kakaowym
czarrna od kuchnimasła sól i pieprz Przygotowanie: Szparagi wybieram cienkie, ponieważ nie wymagają obierania. Dokładnie myję i ewentualnie odcinam zbyt zdrewniałe końce. Piekarnik nastawiam na 180 stopni. Szparagi układam na blaszce, polewam odrobiną oleju i posypuję solą morską. Piekę z 20 minut góra-dół, a następnie zmniejszam temperaturę do 160 stopni i włączam funkcję grillowania. Zostawiam je tak na kolejne 10 minut(...)trakcie ubijania żółtek kontrolować temperaturę, jeśli widzimy, że jest za wysoka, należy zdjąć na chwilę miskę z garnka, cały czas mieszając. Sos powinien być konsystencji majonezu. Ciepłym sosem polewamy szparagi i możemy dodatkowo posypać startym parmezanem. Idealnie się sprawdzają jako danie obiadowe w towarzystwie pieczonego kurczaka
Karczma Honoriettyśmietanowy: 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru wykonanie: Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywną masę. Gotowym kremem przekładamy całkowicie wystudzone ciasto. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: W rondelku z grubym dnem, na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę i masło. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto
Domowy Smak Jedzeniakarmelowym nadzieniem. Zauważyłem, że z każdym kolejnym przepisem na słodkie przekąski moja rodzina domaga się więcej i więcej Te ciacho to klasyka gatunku – delikatny, słodki karmel i czekoladowa polewa. Trzeba silnej woli, aby nie zjeść wszystkich kawałków za jednym zamachem U mnie takie ciastko mimo, że jest zdrowe i zawiera dużo naturalnych cukrów podpada pod kategorie cheat meal
PaleoLifełyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka likieru orzechowego (lub innego alkoholu) 10g czekolady (użyłam gorzkiej) Dodatkowo: mąka do obtaczania olej Opcjonalnie: polewa czekoladowa/kilka kostek stopionej czekolady Ricottę wymieszać z jajkiem, mąką i cukrami. Dodać startą czekoladę. Na końcu masę dokładnie połączyć z likierem. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich obtoczyć
Di gotujeżelatyny Dr.Oetker Zielona masa: 3 galaretki Kiwi lub agrestowe Dr.Oetker Masa jogurtowa: 1 litr jogurtu naturalnego greckiego 4 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 1 szklanka pokrojonych truskawek Polewa czekoladowa do polania Świeże truskawki do dekoracji Sposób wykonania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na gładką lśniacą pianę pod koniec wsypując, łyżka po łyżce cukier
Wanilia i Kardamon