polewa - 11092 przepisów (strona:170/740)

Holenderski kebab z pieczarkami- Kapsalon 85696

minut.  3. Przygotowujemy sosy: I: łączymy jogurt z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku. II: łączymy majonez z ketchupem oraz przegotowaną wodą. Każdy kebab polewamy odrobiną sosu. 4. Wierzch fastfooda posypujemy sałatą lodową wymieszaną z ogórkiem pokrojonym w półplasterki i pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami. Polewamy resztą sosów. Podajemy od razu- na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
Pijak 148

złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę.  3 paczki herbatników moczymy  w wódce lub spirytusie.  Układamy je na kremie  i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego

Pyszności Słodkości
Ciasto Ambasador 867

budyniową, którą później dzielimy na pół. Do jednej dodajemy brzoskwinie, do drugiej zaś czekoladowy krem i bakalie. Masę układamy pomiędzy herbatniki a wierzch polewamy czekoladową polewą. Z podanego przepisu wychodzi duża, podzielna blacha pyysznego ciasta, któremu nikt się nie oprze Piecząc je wydawało mi się, że ciasto będzie przesłodzone, ale myliłam

Marta Gotuje
Kolorowa sałatka z miodowymi migdałami 124

ścianki"). Każdy kawałek kroimy na cienkie paski. Mieszankę sałat wrzucamy do miski. Dodajemy pociętą w paski czerwoną paprykę i 2 łyżki kiełków. Po wierzchu skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, polewamy olejem lnianym i dodajemy 1 łyżkę miodu. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem (około szczypty pieprzu i odrobina soli). Mieszamy dokładnie, odstawiamy sałatkę na około 10 minut (czas przygotowania miodowych płatków(...)razu posypujemy wierzch sałatki, dodajemy pocięte w kostkę jabłko i wszystko jeszcze raz mieszamy. Na koniec bierzemy 1/3 łyżeczki płynnego miodu lipowego i tworzymy słodkie nitki na wierzchu sałatki ("polewamy delikatnie" sałatkę). Sałatkę zabieramy do pracy np. w plastikowym pudełku z przykrywką lub jemy w domu. Przed wzięciem do pracy najlepiej przechowywać ją w lodówce, aby nasza sałata nie zwiędła

Słodkie okruszki
Dziki łosoś z dodatkami i pianą z piwa AIPA 199

cytrynę i chwilę smażąc ją na maśle z odrobiną cukru i soli. Tak przygotowany sos przecieramy łyżką przez sito zbierając ze spodu sitka miąższ. Trzymamy go w cieple. 4/ Polewamy dressingiem miks kiełków z rzodkiewką, wrzucamy mozarellę z pistacjami do piekarnika na 200 stopni do momentu aż ser zacznie się topić. Stopioną mozzarellę wykładamy na liście szpinaku na talerz. Wykładamy(...)rybę z piekarnika i ziemniaczki - układając je na talerzu. Ziemniaki i rybę polewamy sosem maślano-cytrynowym.  5/Na koniec nalewamy piwo do szklanki i zbieramy czapę piany nakładając ją na rybę. Podajemy od razu po przygotowaniu. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
szybie ciasto czekoladowe 122

upieczeniu pozostawiamy ciasto w tortownicy przez ok. 20-30 min. a następnie wyciągamy ciasto. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: W rondelku z grubym dnem, na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę i masło. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Pszczółka 173

wystudzenia. Masło utrzeć i stopniowo dodawać po łyżce ugotowanego budyniu. Miksować. Składanie ciasta 1 blat ciasta cienka warstwa powideł masa budyniowa warstwa powideł blat ciasta z masą kokosową polewa z rozpuszczonej czekolady ciasto pszczółka

O kuchni z uczuciem
Szybka zapiekanka z warzywami i prażoną cebulką 159

garście miksu sałat 4 średnie ogórki kiszone 3/4 czerwonej papryki 4 plastry żółtego sera, np. Gouda 3 łyżki prażonej cebulki Rafex łagodny keczup Przygotowanie Bagietkę przekrawamy wzdłuż. Każdą część polewamy keczupem (zygzak). Na tak przygotowany spód nakładamy pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Następnie układamy plasterki ogórka. Wszystko posypujemy prażoną cebulką - około 1 1/2 łyżki na obie zapiekanki. Na wierzch układamy(...)sera. Jeśli bagietki nie są dość chrupkie można włożyć je go piekarnika wcześniej (zanim nałożymy wszystkie składniki) na parę minut w celu podpieczenia i pozyskania ulubionej chrupkości. Przed podaniem polewamy zapiekanki keczupem. Smacznego By Magdalena beta calories 3230 fat 249g protein 226g carbs 20g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Jagodzianki od serca 149

pół szklanki drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego Delecta pół kostki miękkiego masła szczypta kardamonu Dodatkowo: jagody (świeże, mrożone, lub z kompotu) śmietanka lukier, puder lub dowolna polewa Drożdże łączymy w kubku z mlekiem i łyżką cukru. Odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, resztę cukru, cukier wanilinowy, kardamon. Dodajemy wyrośnięte drożdże, jajka, żółtka i masło. Wyrabiamy

Wrzosowa Polana
Jaglany sernik na owsiano - żytnim spodzie 241

przygotowaną masę przekładany na upieczony spód i pieczemy w temp. 160 st. przez 50 - 55 minut w kąpieli wodnej.  Właściwie ciasto już gotowe :)  Ja dekoruje je jeszcze polewą czekoladową: 1 czekolada mleczna lub gorzka - jak wolicie 1 łyżka masła 2 - 3 łyżki mleka Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy mleko. Błyszczącą polewą czekoladową dekorujemy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Ciastka jeżyki 189

Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 20 minut/ po 15 minutach wyłączyć dolną grzałkę Ilościowo wychodzi ich tyle, by zmieściły się na jednej blasze. Podczas pieczenia przygotowuję polewę. Zamiast czekolady mlecznej można użyć niechcianych czekoladowych figurek ze świąt (zajączki, Mikołaje). Wszystkie czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy razem w kąpieli wodnej.   Gdy ciastka ostygną, zaczynam dekorowanie(...)połowę ciastka nakładam polewę i obsypuję posypkami dekoracyjnymi. Pędzelkiem maluję jeżykowi oczy i nos. Odstawiam do zastygnięcia masy czekoladowej. I gotowe. Źródło przepisu: Twoje diy + modyfikacje

Kuchnia co dnia
SAŁATKA GYROS Z PRAŻONĄ CEBULKĄ 559

skóry, kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Na dnie przezroczystego naczynia układamy połowę kapusty pekińskiej, smarujemy cienko sosem, układamy warstwę pomidorów, następnie ogórków, układamy wystudzonego kurczaka, polewamy warstwą ketchupu, układamy resztę kapusty, polewamy pozostałym sosem. Wierzch posypujemy obficie prażoną cebulką. Sałatkę wkładamy do lodówki, najlepiej smakuje gdy składniki się przegryzą

słodki bratek
Sernik gotowany z jabłkami 158

śmietankowy (bez cukru) 1/2 szklanki mleka aromat cytrynowy i pomarańczowy (po 2 - 3 krople) Na masę jabłkową: 2 kg jabłek 1/4 szklanki wody 2 galaretki cytrynowe lub brzoskwiniowe Na polewę 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 100 g miękkiego masła 2 - 3 łyżki mleka siekane migdały Wszystkie suche składniki ciasta mieszamy razem na stolnicy lub w dużej misce(...)masy zastygną. Obie czekolady łamiemy i wkładamy do rondelka, dolewamy mleko i powoli rozpuszczamy, a następnie dodajemy masło i podgrzewamy do chwili aż składniki połączą się w jednolitą całość. Polewamy ciasto. Na suchą i mocno rozgrzaną patelnię wsypujemy migdały i przez chwilę je przesuszamy cały czas mieszając. Posypujemy ciasto. (Gdy ciasto wystygnie możecie je wstawić na trochę do lodówki, będzie

Czary - gary w kuchni
Ciasto Kukułka 143

cukru 150 g masła 50 ml spirytusu 2 szklanki mleka w proszku Poncz do nasączenia: 300 ml przegotowanej zimnej wody 3 łyżki spirytusu aromat arakowy Dodatkowo:  kakao, czekolada, polewa czekoladowa, wiśnie w syropie - dowolnie, według Waszych upodobań ;-) Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę, na koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera

Czary - gary w kuchni
Waniliowe serca 157

mnie wszystkie spędzone z rodziną są wyjątkowe i niepowtarzalne :-) No może wyjątkowości dzisiejszemu dniu nadają herbatniki w kształcie serc jakie zrobiłam ze starszą córcią :-) Przy okazji przetestowałam cukier do polew Diamant, jaki niedawno dostałam od firmy :-) Herbatniki wyszły obłędnie waniliowe, pachnące, kruche, pyszne... upieczcie koniecznie... SKŁADNIKI Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki(...)łyżka cukru z wanilią 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła 1 jajko 1 łyżka gęstej śmietany 18% Lukier: 6 łyżek cukru do polew Diamant (możecie zastąpić zwykłym cukrem pudrem) 2 łyżki zimnej wody 1 laska wanilii Obie mąki, cukry i proszek mieszamy razem. Dodajemy masło starte na tarce o dużych oczkach i rozcieramy

Czary - gary w kuchni