części). Cebulę kroimy w kostkę. Następnie w słoiku układamy warstwami: śledź, cebula, cytryny, kilka ziaren czerwonego pieprzu i tak aż cały słoik się wypełni. Całość obficie polewamy oliwą z oliwek i odstawiamy do schłodzenia. 7. Ciepłe ziemniaki ze śledziem z musztardą, koperkiem i natką pietruszki 2 opakowania Mr Śledź z musztardą francuską SEKO 1 śmietana(...)zioła drobno siekamy i całość mieszamy ze śmietaną i dwoma rodzajami musztardy. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Następnie ugotowane ziemniaki delikatnie rozgniatamy ubijaczką do ziemniaków. Na talerz wykładamy śledzie i polewamy obficie sosem. Podajemy z ciepłymi ziemniakami. 8. Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i z orzechem włoskim 4-6 filetów śledziowych lekko solonych a'la Matjas SEKO
SMYKWKUCHNIsernikowego (w wiaderku) - 25 dag sera w kostce - 1 szkl. cukru pudru - 3 krople olejku waniliowego - 350 ml. śmietany 30% - 150 g białej czekolady - 6 jajek Polewa: - 100 g białej czekolady - 4 łyżki mleka 3,2% Wykonanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Kubki smakuPrzepyszne, mięciutkie i tak naprawdę proste do przygotowania pierniczki nadziewane marmoladą, które po oblaniu rozpuszczoną czekoladą (lub polewą kakaową) smakują niemal identycznie jak alpejskie pierniczki, które kupić można w każdym sklepie. Ten przepis bardzo dawno temu dostałam od koleżanki, a dopiero rok temu podjęłam próbę upieczenia (w sumie piekłam aż 3 razy!bo tak mi wyjadali na bieżąco;)) - strzał(...)piekarniku nagrzanym wcześniej do 180 stopni około 8-10 minut (w zależności od wielkości i grubości, na jaką udało się nam rozwałkować ciasto. Studzimy na kratce. Możemy je oblać polewą czekoladową lub lukrem - zyskają na smaku. RADA: Powidła powinny być bardzo gęste, smak dowolny, ale najlepiej śliwkowy lub inny kwaśny
Kolorowy Przepisownikjednocześnie żeby nie był za ciepły) Gruszki obieramy i kroimy w ósemki (moje wyszły trochę krzywe). Ja usuwam też gniazda nasienne, chociaż wiem, że nie wszyscy to robią. Gruszki polewamy sokiem z cytryny i oprószamy cynamonem. Delikatnie mieszamy, by dobrze się w tym cynamonie oblepiły. Z lodówki wyciągamy ciasto. Wałkujemy je na kształt zbliżony do okręgu i o grubości około(...)sobie poradzicie, wystarczy delikatnie rozciągać ciasto dłońmi). Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przenosimy na blachę i układamy na nim gruszki, zostawiając około 4-5 cm wolnego rantu. Gruszki polewamy miodem i zawijamy brzegi do środka tarty, delikatnie je dociskając. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach. Ciężki powiedzieć ile wyjdzie tu porcji. Ja wykroiłam ich 8. Jedna to 200 kcal
RelaxtimeWszyscy lubimy desery. Im większe pucharki, wypełnione po brzegi bitą śmietaną i polewami, tym lepiej. Każda niemal uroczystość czy spotkanie rodzinne to okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko niektóre
Moja smaczna kuchniamasła. Wykorzystałam również zapas domowego puree z dyni, na które przepis jest już na blogu, a wykonanie go jest bardzo proste. Polecam! Składniki: Spód: 12 kakaowych ciasteczek (bez żadnej polewy czy nadzienia) ok. 80 g rozpuszczonego masła Masa serowo-dyniowa: 600 g twarogu (3-krotnie zmielonego) w temperaturze pokojowej 100 ml śmietanki 30% (w temperaturze pokojowej) 200 g puree(...)ponieważ reakcja jest dość gwałtowna: płyn zaczyna się pienić. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do wystudzenia. Wierzch wystudzonego sernika polewamy sosem toffi, wyrównujemy jego powierzchnię, a następnie wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie serniczek jest już gotowy do krojenia :) Smacznego
MyCookBook.plzwykłego 50-100 ml śmietanki kremówki (30%) Dynię obieramy, wydrążamy i kroimy na kawałki tej samej wielkości. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej równomiernie warzywo. Całość polewamy olejem kokosowym i posypujemy cukrem waniliowym. Dynię wkładamy do rozgrzanego piekarnika Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - 20 minut Po tym czasie wyjmujemy dynię, która powinna być miękka i lekko(...)Dynię obieramy, wydrążamy i kroimy na kawałki jednakowej wielkości. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsza kawałki. Cebulę kroimy w ósemki. Wszystko przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - 20 minut Po tym czasie wszystkie warzywa powinny być miękkie i przypieczone
Cooking Monstermlecznej czekoladzie 100 g białej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36% 2 śmietan-fixy 500 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku (niegranulowanego) Polewa i dekoracje: 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła kilka łyżek mleka zmielone orzechy włoskie złote kuleczki do dekoracji Najpierw należy upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek
Simply Foodzwykłego 50-100 ml śmietanki kremówki (30%) Dynię obieramy, wydrążamy i kroimy na kawałki tej samej wielkości. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej równomiernie warzywo. Całość polewamy olejem kokosowym i posypujemy cukrem waniliowym. Dynię wkładamy do rozgrzanego piekarnika Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - 20 minut Po tym czasie wyjmujemy dynię, która powinna być miękka i lekko(...)Dynię obieramy, wydrążamy i kroimy na kawałki jednakowej wielkości. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsza kawałki. Cebulę kroimy w ósemki. Wszystko przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - 20 minut Po tym czasie wszystkie warzywa powinny być miękkie i przypieczone
Cooking Monsterwarstwy. Kroimy na kawałki ok. 1,5 cm grubości. Szczypiorek siekamy. Mleko mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. W naczyniu żaroodpornym lub formie do zapiekanek układamy ziemniaki. Polewamy sosem jogurtowym. Na bokach układamy kawałki porów, które polewamy łyżką oliwy z oliwek. Na środku układamy pierś z kurczaka. Całość posypujemy szczypiorkiem i układamy gałązki świeżego tymianku. Wstawiamy do piekarnika
My Chcemy Jeśćdokładnie zmiksować. Ja do masy dałam 500 g jagód, 200 g zostawiłam aby wrzucić je na koniec w całości do masy. Piec przez godzinę w tempurze 180 stopni. Polewa została zrobiona z odżywki białkowej o smaku bananowym. Wymieszać trochę odzywki z mlekiem i podgrzać w mikrofali przez jakieś 30 sekund. Otrzymamy gęstą masę, która w lodówce ładnie
ClauditteMissCookingwarstwy. Kroimy na kawałki ok. 1,5 cm grubości. Szczypiorek siekamy. Mleko mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. W naczyniu żaroodpornym lub formie do zapiekanek układamy ziemniaki. Polewamy sosem jogurtowym. Na bokach układamy kawałki porów, które polewamy łyżką oliwy z oliwek. Na środku układamy pierś z kurczaka. Całość posypujemy szczypiorkiem i układamy gałązki świeżego tymianku. Wstawiamy do piekarnika
My Chcemy Jeśćkilka godzin w całym mieszkaniu Popcorn o smaku masła i sera masło starty ser cheddar Masło rozpuszczamy w rondelku, a po jego rozpuszczeniu dodajemy ser, aby się rozpuścił – polewamy całością popcorn, mieszamy i czekamy, aż ostygnie. Popcorn o smaku paprykowym mielona słodka papryka sól odrobina cukru pudru Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i posypujemy nimi popcorn – przez sitko(...)Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej – w garnku gotujemy wodę, kiedy zacznie parować stawiamy na nim szklaną miskę, wrzucamy do niej połamaną w mniejsze kawałki czekoladę. Kiedy się rozpuści, polewamy nią popcorn. Czekamy, aż czekolada zastygnie
Kuchnia Bazylii60ml oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 70g orzechów mielonych 70g kakao Dodatki: 3-4 kostki czekolady gorzkiej 1 łyżeczka cukru kokosowego Garść ulubionych orzechów (mogą być mieszane) Polewa: Dwa opakowania borówek *najlepiej, żeby mleko było w temperaturze pokojowej. Sposób przygotowania W rondelku podgrzewamy wodę (zostawiamy na wolnym ogniu), na to kładziemy miskę aluminiową. Bazę na brownie będziemy
Fill The Bowlsię za karmelowanie. Teraz już wiem, że kupiłam ich stanowczo za mało bo po spróbowaniu KarmeLove’ych batonów śnią mi się po nocach lody śmietankowo-migdałowo-karmelowe w polewie czekoladowej. Oczywiście, takie na patyku! Zanim jednak weźmiecie się za lody, koniecznie spróbujcie batoników! Batony są idealnym rozwiązaniem na ciepłe, letnie dni – nie wymagają rozgrzewania piekarnika, wystarczy blender i wcześniej(...)wolnym ogniu) rozpuszczamy olej kokosowy i mleko (można użyć dowolnego roślinnego mleka). Dodajemy resztę składników i mieszamy łyżką, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przekładamy czekoladę na karmel i polewamy masłem migdałowym. Najlepiej smakuje po całej nocy w lodówce. Artykuł Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie {Raw, GF, V}. pochodzi z serwisu Fill The Bowl
Fill The Bowl