polewa - 11092 przepisów (strona:171/740)

Waniliowe serca 154

mnie wszystkie spędzone z rodziną są wyjątkowe i niepowtarzalne :-) No może wyjątkowości dzisiejszemu dniu nadają herbatniki w kształcie serc jakie zrobiłam ze starszą córcią :-) Przy okazji przetestowałam cukier do polew Diamant, jaki niedawno dostałam od firmy :-) Herbatniki wyszły obłędnie waniliowe, pachnące, kruche, pyszne... upieczcie koniecznie... SKŁADNIKI Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki(...)łyżka cukru z wanilią 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła 1 jajko 1 łyżka gęstej śmietany 18% Lukier: 6 łyżek cukru do polew Diamant (możecie zastąpić zwykłym cukrem pudrem) 2 łyżki zimnej wody 1 laska wanilii Obie mąki, cukry i proszek mieszamy razem. Dodajemy masło starte na tarce o dużych oczkach i rozcieramy

Czary - gary w kuchni
Lasagne z karczochami i szparagami (Lasagne con carciofi e asparagi) 143

kawałki. Lasagne Na dno formy żaroodpornej wlewamy 3-4 łyżki beszamelu i dokładnie rozprowadzamy. Na sos nakładamy płaty makaronu, następnie karczochy. Całość polewamy 3-4 łyżkami beszamelu i obsypujemy parmezanem. Nakładamy kolejne płaty makaronu a na nich szparagi. Całość polewamy 3-4 łyżkami beszamelu i obsypujemy parmezanem

La grande e la piccola cuoca
Sernik z czekoladą pistacjową i marsami 288

Dziś mam kolejny przepis na sernik. Do masy serowej dodałam czekoladę pistacjową i marsy a polewa jest z batonów mars. Jak wiadomo sernik zawsze dobry jest i możemy puścić wodze fantazji dodając różne dodatki. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Roladki ze schabu na parze 229

rzodkiewka  Przyprawy :  curry  pieprz czarny  pieprz czosnkowy  kmin rzymski  Z większego kawałka schabu kroimy 2 plastry. Rozbijamy plastry jak na schabowe. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy z obu stron pieprzem czarnym oraz czosnkowym, kminem rzymskim i curry. Papryki myjemy i kroimy na paski, nadziewamy nimi schab, zwijamy go w roladki i spinamy wykałaczkami(...)poziomie urządzenia. Roladki na folii aluminiowej układamy na 2 poziom i włączamy urządzenie na 25 minut. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plastry, dodajemy je do mix sałat i polewamy oliwą extra vergine. Po skończonym gotowaniu na parze ryż odcedzamy i nakładamy razem z mięsem na talerz. Zachęcam Was bardzo do odwiedzania sklepu frisco.pl , bardzo bogata oferta na pewno Was zaskoczy

Parowar Faceta
{Mocno kakaowe} Brownie bananowe bez mąki. Z borówkowym sosem (GF, V). 211

60ml oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 70g orzechów mielonych 70g kakao Dodatki: 3-4 kostki czekolady gorzkiej 1 łyżeczka cukru kokosowego Garść ulubionych orzechów (mogą być mieszane) Polewa: Dwa opakowania borówek *najlepiej, żeby mleko było w temperaturze pokojowej. Sposób przygotowania W rondelku podgrzewamy wodę (zostawiamy na wolnym ogniu), na to kładziemy miskę aluminiową. Bazę na brownie będziemy

Fill The Bowl
Indycze golonki w marynacie miodowo-musztardowej 124

łyżki miodu -3 łyżki musztardy - 1 łyżka oleju - 4 łyżki sosu sojowego ciemnego -1 łyżka  soku z cytryny - odrobina pieprzu świeżo zmielonego Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Polewamy golonki marynatą i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Dopóki nie położymy się spać J dobrze jest co jakiś czas przewracać je na drugą stronę. Na drugi dzień odlewamy nadmiar(...)marynaty, ale ją zachowujemy. Wkładamy golonki do żaroodpornego garnka i pieczemy 1,5 godziny pod przykryciem. W trakcie pieczenia polewamy co jakiś czas odlaną marynatą. Jeżeli chcemy mieć golonki zrumienione to na 10 min. przed końcem pieczenia odkrywamy garnek  i przypiekamy z góry. Podajemy np. z ziemniaczanym puree albo z kopytkami. Jako dodatek wybrałam surówkę z kiszonej kapusty

Kulinarne przemyslenia
Mazurek kajmakowy 448

mąki krupczatki 1 szklanka cukru pudru 2/3 kostki margaryny 2 zółtka  2-3 łyżki śmietany 18% (gdy ciasto nie będzie się kleiło) szczypta soli Dodatkowo: 200 g kajmaku polewa czekoladowa bakalie (płatki migdałowe, orzechy, morele, itp.) Przygotowanie: Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części (mniejszą i większą), wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Większe ciasto wyjąć

Malinowo w kuchni
Drożdżowy wieniec z jabłkami i polewą jeżynową 128

jest to : Wieńce, plecionki, chałki. Zapraszam do zaglądania i inspiracji u wszystkich którzy brali udział w wydarzeniu - lista na końcu postu. Moje ciasto to delikatny wieniec drożdżowy z pyszną polewą zapraszam. Drożdżowy wieniec z jabłkiem i polewą jeżynową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik jeżynowy 151

pieczemy przez 1 godzinę. Wierzch Schłodzoną śmietanę przekładamy do miski, dodajemy cukier puder pastę z wanilii. Miksujemy na wysokich obrotach, aż składniki się połączą. Tak przygotowaną polewę odstawiamy do lodówki. Po godzinie pieczenia polewę wylewamy na wierzch sernika i równomiernie rozprowadzamy. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Po upieczeniu sernik odstawiamy do ostudzenia. Następnie wstawiamy

Wędrówki po kuchni
Mazurek bakaliowy wg Aleex 126

masła • 1 jajko • 5 łyżek powideł śliwkowych • około 1 i 1/2 szklanki bakalii: np. suszone śliwki i orzechy: włoskie, laskowe, nerkowce, suszona żurawina, suszone morele, obrane migdały, lub inne • polewa czekoladowa: 150 g czekolady ciemnej np. deserowej lub mlecznej lub pół na pół mlecznej i gorzkiej + 2 łyżki mleka • 4 łyżki smażonej skórki pomarańczowej • opcjonalnie wiórki czekoladowe Sposób przygotowania

W mojej kuchni
Mini torciki 144

mleku rozpuszczamy budyń i wlewamy do gotującej masy serowej.  Mieszamy aż masa zgęstnieje.  Ciepłą masą przekładamy biszkopt.  Okrągłą foremką wycinamy mini torciki.  Każdy mini torcik polewamy polewą czekoladową  (może być rozpuszczona czekolada),  ozdabiamy bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi.  Możemy ozdobić wiśniami. Smacznego

Pyszności Słodkości
Babka z niespodzianką 162

minut (sprawdzić patyczkiem, babka powinna być całkowicie sucha). Pierwsze 25 minut warto piec w temperaturze niższej, 150ºC. Wyjąć, przestudzić w formie, następnie na kratce. Polukrować. Lukier:  [ u mnie polewa czekoladowa] 1 szklanka cukru pudru 3 - 4 łyżki wrzątku lub soku z cytryny Składniki na lukier umieścić w naczyniu i rozetrzeć grzbietem łyżki do gładkości. Gęstość lukru regulować dodatkiem

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z wędzonym kurczakiem na bazie sałaty lodowej 319

przełożyć do porwanej sałaty. Delikatnie wymieszać. Gotową sałatkę połączyć z sosem tuż przed podaniem. Sałatkę można podać na dwa sposoby. Można osobno podać wymieszane składniki i sos, wtedy każdy polewa sobie sałatkę sosem na swoim talerzu. Albo można wymieszane składniki przełożyć do miski warstwami i każdą wartwę polać sosem

Monia miesza i gotuje
Kinder Country 487

Zapraszam!!!   Składniki: duże opakowanie herbatników, 2,5 szkl. prażonej pszenicy + do posypania na wierzch, 250 ml śmietany 30%, 250 g serka mascarpone, 1 tabliczka białej czekolady,   Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady,   Wykonanie: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Następnie powoli dodajemy wystudzoną białą czekoladę. Ubijamy

Passion of Cooking
Kasseler z ananasem – egzotyczna pieczeń wieprzowa 148

ananasa, sos sojowy, paprykę, imbir i ostrą paprykę mieszamy razem. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Uważamy z solą, ponieważ mięso jest już solone. Mięso układamy w formie do pieczenia, polewamy mniej więcej połową przygotowanego przed chwilą sosu i wstawiamy do pieca rozgrzanego do 200’C (termoobieg 180’C) na 20-30 minut. W przypadku innego rodzaju mięsa, czas(...)trzeba wydłużyć. Upieczone mięso nacinamy na 1-2 cm plastry, nie przecinając mięsa do końca. W każdym nacięciu umieszczamy plaster ananasa, polewamy resztą sosu i wstawiamy do pieca na następne 20-30 minut. Upieczone mięso zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy w ciepłe miejsce. Do naczynia gdzie piekło się mięso, a pozostał pyszny sosik dolewamy resztę soku ananasowego i wody

KasiaiKrzysiu.pl

Proponowane wyszukiwania