Kurczak po prowansalsku na puszce piwa
Kurczak po prowansalsku na puszce piwa
Przepis na tego wybornego kurczaka w ziołach jest mi znany już od ponad 10-ciu lat. Pochodzi on z książki Pascala Brodnickiego „Po prostu gotuj!”. Chodź w międzyczasie powstało już wiele modyfikacji dotyczących przygotowania takiego kurczaka (chociażby zastąpienie puszki z piwem na butelkę lub użycie innej marynaty czy mieszanki przypraw) to jednak receptura Pascala jest dla mnie pierwowzorem i jest po prostu najlepsza :) Marynata z dużej ilości świeżych ziół, a do tego czosnku, oleju, wina i octu jest niepo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl
Autor
Ania R.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, marynaty, mięso, polewa, udka , kurczak pieczony, mięsa pieczone, kurczak z czosnkiem, udka z kurczaka, pieczone udka, bez pieczenia
Inne przepisy z MyCookBook.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję