polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:83/582)

Ciasto Kinder bez pieczenia – szybki przepis 224

zrobić całą blachę tej słodkości. To połączenie maślanych herbatników ze słodką masą i polewą czekoladową. Podany przepis na ciasto kinder przygotowałam na blaszce o wymiarach: 30 x 23,5 cm. Po przygotowaniu, trzeba je schłodzić w lodówce minimum godzinę, aby masa kremowa i polewa stężały. Składniki: 3/4 szklanki mleka, 1/3 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, kostka masła(...)powoli, swoją konsystencją powinna przypominać kwaśną śmietanę. Przygotuj polewę – podgrzej śmietankę i zmniejsz ogień do minimum. Dodaj dwie pokruszone czekolady w kostkę i cały czas mieszaj aż masa będzie jednolita. Dno blachy wysmaruj tłuszczem i poukładaj herbatniki jeden obok drugiego. Wylej masę. Nałóż jeszcze jedną warstwę harbatników. Polej całość polewą czekoladową. Umieść ciasto kinder w lodówce na minimum godzinę

Rozdomowiona
Murzynek z nutą piernikową 158

łyżką.  Ciasto przełożyć do keksówki 11x31cm, wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec przez 50 minut w temperaturze 170 stopni, do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową. Polewa kakaowa: 2 łyżki masła 4 łyżki cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek śmietanki kremówki 36% W   małym garnuszku roztopić masło, dodać cukier, kakao, śmietankę. Wymieszać, krótko zagotować. Zimną

kulinarnyswiatdomi
sernik z kajmakiem i suszoną śliwką 152

czasie pozostawiamy sernik w piekarniku, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy go do całkowitego wystudzenia. składniki na wierzch: ok 5 łyżek masy kajmakowej 200 g suszonych śliwek polewa czekoladowa(...)czekolady deserowej rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Śliwki kroimy na cztery części. Na upieczony i wystudzonym serniku rozsmarowujemy równomiernie masę kajmakową, układamy pokrojone śliwki i polewamy polewą czekoladową. Sernik odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki francuskie Crêpes z lemon curd, bananami i polewą czekoladową 154

litra mleka 250g mąki pszennej 3-4 duże jajka 25g masła 1 łyżka cukru pudru 1 szczypta soli Dodatkowo: lemon curd    2 banany (wg uznania) polewa czekoladowa   Mąkę przesiać do miski, dodać jajka, sól i cukier puder. Cały czas mieszając powoli wlać mleko i rozpuszczone masło. Ciasto odstawić na 1 h (dzięki temu naleśniki będą delikatniejsze

Di gotuje
Makowiec japoński 745

jabłka) 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego 3 jajka 50 g kaszy manny Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki naturalnego kakao Przygotowanie: Ciasto: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać je do masy makowej wraz(...)tortownicy o średnicy 18 cm wysmarowanej masłem i posypanej mąką, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st.C przez około 50 minut. Wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Polewa czekoladowa: Mleko i cukier puder umieścić w garnuszku. Podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać pokrojone w kostkę masło, dalej podgrzewać na małym ogniu, aż się rozpuści. Zdjąć garnuszek z ognia

Nastoletnie Wypiekanie
Eklerki z kremem budyniowym 241

jajek 1,5 szkl mąki pszennej   Krem budyniowy: 800 ml mleka 5 łyżek cukru waniliowego 2 budynie waniliowe (2x40 g) 300-400 g miękkiego masła   Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao     Przygotowanie:   Ciasto parzone: Wodę zagotować z cukrem i masłem. Dodać przesianą mąkę i energicznie(...)utrzeć do jasności, dodawać po łyżce budyniu, miksować do uzyskania puszystego kremu.   Ostudzone eklerki przekroić wzdłuż na dwie części. Na jedną połówkę nałożyć krem, przykryć drugą.   Polewa czekoladowa: Mleko i cukier puder umieścić w garnuszku, podgrzewać. Gdy cukier się rozpuści, dodać pokrojone w kostkę masło i mieszać, aż się stopi. Na koniec wsypać przesiane kakao i dobrze

Nastoletnie Wypiekanie
Bajaderki 186

100g rodzynek; 100g suszonej żurawiny; 200g powideł śliwkowych; 100ml mleka; 100g margaryny; 125g białego cukru; 4 łyżeczki kakao 3 krople aromatu migdałowego; 50g płatków migdałowych do posypania.  Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady; 100ml mleka; 15g cukru; 15g margaryny.   Sposób przygotowania: W rondelku podgrzać mleko. Rozpuścić w nim margarynę. Dodać cukier, rodzynki, żurawinę, kakao i aromat migdałowy. Dobrze(...)całkowitego ropuszczenia się czekolady. Zestawić z ognia dodać cukier i margarynę. Mieszać, aż do całkowitego połączenia się składników. Z wystudzonego ciasta formułować kule. Każdą kulę wkładać do papilotki, polewać polewą czekoladową i posypywać płatkami migdałowymi. Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Ja używam ciastek zbożowych Benitki dostępne w sieci sklepów Biedronka. Można je śmiało zastąpić

Gospodyni Miejska
Biszkopt piernikowy z kremem 103

pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na krem 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cynamonu 1 1/2 łyżeczki żelatyny Składniki na polewę czekoladową 50 g ciemnej czekolady 50 g białej czekolady 80 ml śmietany 80% 1/2 łyżeczki cynamonu 50 g **orzechów laskowych prażonych i siekanych Dodatkowo 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki(...)przekroić wzdłuż na pół , do formy włożyć spodnią część biszkoptu, nasączyć ponczem* nałożyć cały krem , wyrównać jego wierch, nasączyć drugi blat biszkoptu i przykryć nim krem. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową , posypać siekanymi orzechami . Ciasto przechowujemy pod przykryciem (żeby nie obsychało) w lodówce. Smacznego! Notes *Poncz można przygotować na bazie kawy zbożowej bez alkoholu, lub może to być woda

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto”Metrowiec” 194

Ciasto „Metrowiec” jest to kolejny mój wypiek, który jest w mojej rodzinnie od lat. Ciasto „Metrowiec” jest szybkim, prostym połączeniem ciasta biszkoptowego z puszystym kremem.Całość oblana jest polewą czekoladową. Cały sekret tego ciasta tkwi w sposobie ciecia- po skosie. Ciasto jest jednak czasochłonne, najlepiej jest zarezerwować sobie dwa dni na jego przygotowanie(jeśli nie mamy w domu dwóch keksówek(...)mleka 300 g masła 120 g cukru 60 g proszku budyniowego(1 opakowanie) 30 g cukru waniliowego(1 opakowanie) 20 g mąki ziemniaczanej(2 łyżki) 2 żółtka polewa czekoladowa 200 g czekolady deserowej 50 g masła Ciasto jasne: Jajka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksować. Dodać olej oraz aromat waniliowy. Całość miksować do połączenia się

Ciasta z tradycjami
ciasto oczy murzynki 126

odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: ok. 150 ml posłodzonego naparu kawy, wystudzonego 1 duże opakowanie delicji wiśniowych polewa czekoladowa przepis tutaj opcjonalnie: posypka czekoladowa wykonanie ciasta: Biszkopt przekrawamy(...)blaty. Jeden delikatnie nasączamy naparem kawy. Równomiernie rozsmarowujemy 1/2 część masy, na masie układamy delicje i rozsmarowujemy pozostałą masę. Przykrywamy drugim blatem, który również nasączamy. Wierz polewamy polewą czekoladową i opcjonalnie dekorujemy posypką czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Japoński makowiec z pijaną śliwką 166

wódka i spirytus do zalania śliwek  Śliwki przekładamy do litrowego słoika,  zalewamy alkoholem ( pół na pół wódka i spirytus), zakręcamy i odstawiamy na całą noc.  Polewa czekoladowa: 100g czekolady mlecznej 150g czekolady deserowej ok. ćwierć szklanki śmietanki Czekoladę łamiemy na kawałeczki  i przekładamy do rondelka. Dodajemy(...)śmietankę i, mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, aż powstanie jednolita polewa. Nasączone alkoholem śliwki dokładnie odsączamy na gęstym sicie, a następnie układamy na cieście. Na koniec śliwki polewamy przygotowaną polewą czekoladową i ciasto wstawiamy do lodówki,  by czekolada zastygła. Smacznego

Pyszności Słodkości
SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 200

oleju 2 łyżki kaszy manny 1 op. budyniu waniliowego z cukrem 1 pomarańcza dodatkowo: 3 opakowania herbatników (moje były jasne, w oryginale są  kakaowe) słoik powideł śliwkowych polewa czekoladowa: 125g masła 1/2 szkl. cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki wrzątku W garnuszku  rozpuszczamy masło, dodajemy cukier puder i kakao. Mieszamy i gotujemy ma małym ogniu(...)Wstawiamy  do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy około godziny. Po upieczeniu ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik smarujemy powidłami i przykrywamy warstwą herbatników. Herbatniki polewamy przygotowaną polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Czekoladowe ciasteczka z masłem orzechowym 105

masła 3/4 szklanki cukru 1 jajko 1,5 szklanki maki pszennej 1 szklanka mąki razowej tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka łyżek masła orzechowego polewa czekoladowa Przygotowanie: Masło i cukier ucieramy na puszystą masę. Dodajemy jajko i rozpuszczaną, przestudzoną czekoladę. Następnie suche składniki. Mieszamy mikserem lub wyrabiamy ręcznie. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Blachę od piekarnika(...)każda.  Przy wyciąganiu ciasteczka są jeszcze miękkie z góry, ale takie mają być. Po chwili stwardnieją  z zewnątrz, a pozostaną miękkie w środku. Przestudzone ciastka oblewamy polewą czekoladową

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto przekładane kremem nutellą 175

kostki margaryny 2 jajka 80 g. cukru 5 łyżek mleka 2 łyżki proszku do pieczenia 380 g. mąki 3-4 łyżki kakao Masa: 1 mały słoik nutelli Polewa czekoladowa: 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 szklanki wody Przygotowanie: Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Margarynę rozdrabniamy w mące ręcznie lub przy pomocy noża, czy szpatułki aż do konsystencji kruszonki, dodajemy jajka(...)rozprowadzić ciasto. Wystudzone ciasto posmarować nutellą a następnie przykryć drugą częścią ciasta. Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do około 160-170 stopni na około 30 min. Na koniec przygotowujemy polewę czekoladową. Podgrzewamy wodę w garnku. Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do miski. Ustawiamy ją na garnku, tak aby dno miski nie dotykało lustra wody. Zmniejszamy gaz, woda ma się jedynie

Smaczne Potrawy
Sernik z blendera 184

gospodyni. Sernik z blendera można upiec na ciasteczkowym spodzie albo bez niego. Można go zrobić z sera z wiaderka lub zwykłego twarogu w kostce, a dodatkowo wzbogacić bakaliami i polewą czekoladową. Najprostszy sernik dla początkujących nie wymaga nawet wcześniejszego przygotowania produktów - mogą być prosto z lodówki. Sernik z blendera zawsze się udaje, będzie dokładnie taki, jak lubicie i to wszystko(...)około 60-70 minut. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w lekko uchylonym piekarniku na około 3-4 godziny, a kiedy  już całkowicie wystygnie wkładamy do lodówki. Jak zrobić idealną polewę czekoladową 80 g ulubionej czekolady - gorzkiej, deserowej lub mlecznej, 80 ml śmietany 36% opcjonalnie kilka kropli ulubionego aromatu  Do garnuszka z grubym dnem wlać śmietanę, dodać drobno posiekaną czekoladę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tradycyjny mazurek wielkanocny 62

Mazurek jest jednym z najpopularniejszych ciast wielkanocnych. Wypiek ten idealnie komponuje się z bakaliami, które stanowią zarazem jego ładną dekorację. Innym pomysłem na dodatek do mazurka jest polewa czekoladowa. Składniki: 30 dag mąki,  20 dag masła,  10 dag cukru pudru (1 szklanka),  3 żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko,  1 cukier waniliowy(...)puszka mleka skondensowanego na kajmak  Dekoracje: polewa czekoladowa, migdały, orzechy laksowe,  pestki dyni i słonecznika Sposób przygotowania:  Dokładnie siekamy wszystkie składniki lub ucieramy na makutrze (jeśli posiadamy).  Wstawiamy składniki posiekane do lodówki na około 30 minut.  Po upływie czasu rozwałkowujemy masę na grubość 1 cm.  Następnie pieczemy w temperaturze 200°C przez około

Wymiar Zdrowia
Tradycyjny mazurek wielkanocny 64

Mazurek jest jednym z najpopularniejszych ciast wielkanocnych. Wypiek ten idealnie komponuje się z bakaliami, które stanowią zarazem jego ładną dekorację. Innym pomysłem na dodatek do mazurka jest polewa czekoladowa. Składniki: 30 dag mąki,  20 dag masła,  10 dag cukru pudru (1 szklanka),  3 żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko,  1 cukier waniliowy(...)puszka mleka skondensowanego na kajmak  Dekoracje: polewa czekoladowa, migdały, orzechy laksowe,  pestki dyni i słonecznika Sposób przygotowania:  Dokładnie siekamy wszystkie składniki lub ucieramy na makutrze (jeśli posiadamy).  Wstawiamy składniki posiekane do lodówki na około 30 minut.  Po upływie czasu rozwałkowujemy masę na grubość 1 cm.  Następnie pieczemy w temperaturze 200°C przez około

Wymiar Zdrowia
Tradycyjny mazurek wielkanocny 130

Mazurek jest jednym z najpopularniejszych ciast wielkanocnych. Wypiek ten idealnie komponuje się z bakaliami, które stanowią zarazem jego ładną dekorację. Innym pomysłem na dodatek do mazurka jest polewa czekoladowa.  Składniki: 30 dag mąki,  20 dag masła,  10 dag cukru pudru (1 szklanka),  3 żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko,  1 cukier waniliowy(...)puszka mleka skondensowanego na kajmak  Dekoracje: polewa czekoladowa, migdały, orzechy laksowe,  pestki dyni i słonecznika Sposób przygotowania:  Dokładnie siekamy wszystkie składniki lub ucieramy na makutrze (jeśli posiadamy).  Wstawiamy składniki posiekane do lodówki na około 30 minut.  Po upływie czasu rozwałkowujemy masę na grubość 1 cm.  Następnie pieczemy w temperaturze 200°C przez około

The Slow Life Wife
Mazurek wielkanocny 124

wzajemnie uzupełniają :) Składniki 220g mąki 100 masła 50 g cukru pudru trzcinowego 1 cukier waniliowy 1 aromat waniliowy masa orzechowa z orzechami Helio klik konfitura z czarnej porzeczki polewa czekoladowa Helio klik orzechy włoskie Helio klik

Kulinarne pyszności Molki
Ciasto "Poezja" 1689

przy okazji obkleić Wam całą kuchnię. Polewa czekoladowa: 150-200g czekolady mlecznej lub gorzkiej 2-3 łyżki masła  Masło wraz z połamaną na kawałki czekoladą wrzucamy do rondelka i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Można także użyć gotowej polewy wykonując ją zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polewamy ciasto. Póki czekolada nie zastygnie można ją posypać kawałkami orzechów włoskich(...)Przełożenie (od dołu): połowa biszkoptu ciemnego masa kawowa biszkopt orzechowy masa kajmakowa połowa biszkoptu ciemnego polewa czekoladowa  Przepis pochodzi od mojej cioci. Może się zdarzyć, że gdzieś go znajdziecie pod inną nazwą, gdyż nazwa "Poezja" funkcjonuje w naszej rodzinie

Mania Wypiekania
Cycki Murzynki 3626

śmietankowy, dokładnie zmiksować. Wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania masy budyniowej, ostudzić. Masło utrzeć w misce, dodawać po łyżce masy budyniowej, dokładnie utrzeć. Polewa czekoladowa: Jajko wybić do miski, dodać cukier i kakao, zmiksować. Margarynę przełożyć do rondla, postawić na ogniu do rozpuszczenia. Gorącą margarynę cienkim strumieniem, wlewać do jajka, cały(...)czas miksując do zgęstnienia polewy. Przełożenie ciasta: 1. biszkopt kawowy 2.dżem porzeczkowy 3. ciasto makowo- kokosowe 4. masa budyniowa 5. biszkopty nasączone w alkocholu  6. polać biszkopty polewą czekoladową Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script

Kuchnia Danusi