polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:77/582)

Piernik szlachecki, czyli tradycyjny piernik Babci 68

malin Polewa czekoladowa Przełożenie ciasta: Każdy piernik podzielić na trzy części. Na dolną warstwę wyłożyć marmoladę. Przykryć piernikiem, na który wyłożyć kajmak. Przykryć górną warstwą i polać polewą czekoladową. Ozdobić według uznania. Smacznego!!! Polecam również: http://www.przepisybabci.com.pl/2014/12/16/piernikowa-baba/ Piernik-szlachecki-tradycyjny-piernik-Babci Pobierz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Piernik szlachecki, czyli tradycyjny piernik Babci 84

malin Polewa czekoladowa Przełożenie ciasta: Każdy piernik podzielić na trzy części. Na dolną warstwę wyłożyć marmoladę. Przykryć piernikiem, na który wyłożyć kajmak. Przykryć górną warstwą i polać polewą czekoladową. Ozdobić według uznania. Smacznego!!! Polecam również: http://www.przepisybabci.com.pl/2014/12/16/piernikowa-baba/ Piernik-szlachecki-tradycyjny-piernik-Babci Pobierz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Sernik z suszonymi śliwkami 359

chciałabym rozpocząć na blogu cykl propozycji na świąteczne wypieki. Pierwszą z nich jest sernik z suszonymi śliwkami na ciasteczkowym, orzechowym spodzie z polewą czekoladową ganache. Ciasto smakuje po prostu fenomenalnie! Masa serowa jest aksamitna, kremowa i delikatna. Spód zaś lekko chrupiący z nutką orzechową. Wierzch sernika oblany pyszną polewą czekoladową ganache

Marta Gotuje
Katarzynka – ciasto z pierniczkami 413

Katarzynek polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Na pierwszym biszkopcie rozsmarowujemy równomiernie powidła śliwkowe. Na powidle układamy pierniczki i wykładamy krem. Na kremie układamy drugi biszkopt, delikatnie dociskamy. Całość polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 12 godz. aby pierniczki zmiękły

Domowy Smak Jedzenia
KAWA Z LODAMI OREO 197

lody oreo – 2 łyżki bita śmietana mleko – 50 ml lód – kilka kostek polewa czekoladowa posypka czekoladowa do ciasteczek PRZYGOTOWANIE : Łyżeczkę kawy rozpuszczalnej zaparzyć w 50 ml wody. Do przezroczystej szklanki dać lód i wlać zaparzoną kawę. Dodać zimne mleko. Dodać polewę czekoladową. Na górę dać lody oreo ( https://kuchniabellissima.wordpress.com/desery/ ). Wierzch udekorować bitą śmietaną i posypką czekoladową

kuchniabellissima.wordpress.com
ciasto z kremem a la kinder bueno 545

dodatkowo: polewa czekoladowa (100 g czekolady deserowej + 50 g masła, rozpuszczamy w kąpieli wodnej) mała garść podprażonych orzechów laskowych, posiekanych 1-2 opakowania kiender bueno wykonanie: Ciasto polewamy polewą czekoladową, posypujemy posiekanymi orzechami. Całość schładzamy przez noc w lodówce. Przed podaniem dekorujemy pokrojonymi wafelkami kinder bueno

Domowy Smak Jedzenia
ciasto z pierniczkami 341

czekoladzie polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptowy równomiernie wykładamy masę jabłkową, układamy pierniczki. Na pierniczki wykładamy białą masę, którą przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy. Schładzamy w lodówce przez

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Snikers 522

jajka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki sody   Dodatkowo 1 puszka masy kajmakowej (400 g) puszka orzeszków ziemnych gotowy krem karpatkowy (np. Delecta) lub własny krem budyniowy polewa czekoladowa - przepis Przygotowanie 1. Ciasto. Wszystko składniki na ciasto posiekać i wyrobić gładkie ciasto. Wstawić do lodówki (min. 1h, można na całą noc). Ciasto podzielić na dwie części, wyłożyć na blaszkę(...)krem karpatkowy (Delecta)  II placek  ciasta kajmak (puszkę można wstawić do garnka z wodą i chwilę podgrzać) wysypać na powierzchnie kajmakową orzeszki ziemne (drobno posiekane)  polewa czekoladowa (3 łyki kakao, 2 łyżki gorącej wody oraz 3 łyżki cukru pudru podgrzewać na wolnym ogniu przez ok. 3 min, zestawić z ognia dodać 2 łyżki masła/margaryny, wymieszać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Krysi 603

pieczenia Masa jabłkowa: 900 g musu jabłkowego 2 galaretki cytrynowe Krem: 2 budynie waniliowe 600 ml mleka 2 łyżki cukru 250 g masła 2 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa: 1/3 kostki masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Biszkopt : Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i 3 łyżki wody. Ubijamy(...)cukrem pudrem na miękki puch. Następnie dodajemy partiami zimny budyń i mieszamy aż do uzyskania gładkiego kremu. Gotowy krem wykładamy na masę jabłkową i równo go rozprowadzamy.  Polewa czekoladowa: W garnuszku rozpuszczamy masło. Zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder. Mieszamy tak długo, aż cukier połączy się z tłuszczem. Następnie dodajemy kakao. Mieszamy aż do uzyskania gęstej polewy

My simple kitchen
Sernik na orzechowym spodzie z karmelizowanymi jabłkami i czekoladą 202

budyń waniliowy spód ok 100 g herbatników 3/4 szklanki orzechów włoskich i laskowych (mieszanki) ok 100 g masła dodatkowo 3/4 szklanki cukru pól szklanki wody 3 jabłka Polewa czekoladowa 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka kilka kropli olejku rumowego Do dzieła!!! Orzechy mielimy na drobny pył, to samo robimy z herbatnikami - mieszamy oba składniki. Rozpuszczamy 100 g masła(...)jabłka i potrząsając patelnią obtoczyłam je w karmelu ze wszystkich stron - można sobie przy tej czynności pomóc widelcem Gotowe jabłka wyłożyłam na ostudzony sernik i zabrałam się do robienia polewy czekoladowej. Do garnuszka wrzuciłam pokruszoną czekoladę i mleko i zaczęłam podgrzewać ciągle mieszając aby się nie przypaliła. Gdy czekolada się rozpuściła dodałam olejek i dokładnie wymieszałam - z powstałej polewy porobiłam

sierotka maRysia w kuchni
Kokosowe batoniki z dodatkiem cytryny 150

batoników kokosowych w polewie czekoladowej . Dla przełamania dodałam odrobinę soku i skórki z cytryny. Sprawdźcie sami jak wyszło i koniecznie dajcie znać, czy smakowało. Z podanych proporcji wyszło mi 15 batoników, wielkością przypominających połówki Bounty. Składniki (15 sztuk): 2,5 szklanki wiórków kokosowych sok z połowy cytryny 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Polewa: 1,5 łyżeczki ksylitolu(...)kulek. Staraj się, żeby były jak najbardziej "zbite". 2. Ułóż na talerzu i włóż na kilka minut do zamrażarki (lub na kilkanaście do lodówki). 3. W tym czasie przygotuj polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuść ksylitol w łyżce wody i soku z cytryny. 4. Dodaj olej kokosowy, a gdy się rozpuści zdejmij z ognia, dodaj przesiane przez sito kakao

Powiedz dietom nie
CHLEBEK BANANOWY Z ORZECHAMI 150

naturalnego lub gęstej śmietany 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia ¹⁄₂ sklanki posiekanych orzechów włoskich / wcześniej uprażonych na suchej patelni POLEWA CZEKOLADOWA : 70 g gorzkiej czekolady, 25 g masła, opcjonalnie 1 łyżka alkoholu (likieru, rumu, wiśniówki , brandy) WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 165℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu(...)pieczemy ok 55 minut lub do tzw. suchego patyczka.  Wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy w formie do lekkiego przestudzenia, następnie wyjmujemy z formy i układamy na kratce.  POLEWA CZEKOLADOWA : W szklanej misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą, roztapiamy połamaną na kostki czekoladę i masło oraz alkohol. Podgrzewamy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu

cool and minty
Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli bez mąki 120

Lekkie, puszyste, mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach ciasto. Świetna alternatywa dla sklepowych słodyczy. Bez użycia mąki, za to wykorzystując czerwoną fasolę. Kto by pomyślał ;) Zamiast białego cukru można użyć innego zamiennika, co kto woli! A jeśli macie ochotę na inne warzywne smakołyki zajrzyjcie do Naszego cotygodniowego wydarzenia. W tym tygodniu na postawiliśmy na "Ciasta warzywne" . Składniki na małą(...)Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Ciasto polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego  i zmieszanego z woda, miodem i kakao. Razem ze mną piekły: Dorota i jej Marchewkowe Muffinki Bożena i jej Ciasto marchewkowe Lidi

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto czekoladowe z gruszkami 153

proszek do pieczenia -1 łyżeczka * gruszki – 3 duże szt * kakao – 2 łyżki * czekolada mleczna – 100 g * śmietana 36% – 1 szkl * żelatyna – 1 łyżka * polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Miękkie masło ucieramy z cukrem na krem, a następnie nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto(...)Śmietanę 36% ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy rozpuszczoną ( dokładnie! ) w 2 łyżkach gorącej wody żelatynę i dokładnie mieszamy. Pokrywamy wystudzone ciasto i władamy do studzenia. Przed podaniem dekorujemy polewą czekoladową. Zajadamy! Pycha

Ostra na Słodko
Sernik daktylowo-chałwowy bez jajek i cukru 261

mleka kokosowego 4  lyzki pasty tahini 1/2 puszki mleka kokosowego-tylko biala tlusta czesc z gory 3 lyzki maczki kukurydzianej (ziemniaczanej) 1 lyzka esencji waniliowej-domowej Polewa czekoladowa: 3 lyzki kakao 3 lyzki wody 1 czubata lyzka masla 1 lyzeczka miodu-opcjonalnie dodatkowo . 2 -3 lyzki krokantu z orzechow laskowych do wykonczenia bokow Wykonaniie: przygotowanie masy daktylowej.Daktyle dobrze(...)dodac odrobine wody wiecej. Dodatek miodu spowodowal jednak,ze polewa do konca nie stwardniala.Mysle,ze dodatek miodu moznaby opuscic,bo sernik jest naprawde slodki. wystudzony sernik posmarowac polewa czekoladowa,boki syropem z agawy i obsypac krokantem orzechowym.Przed podaniem schlodzic w lodowce,najlepiej przez cala

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!