polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:68/582)

Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 172

Dr.Oetker 2 łyżki cukru ½ szklanki wody Krem czekoladowy: ½ litra śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: Mielone orzechy Mielone pistacje Polewa czekoladowa Kwiaty cukrowe Jak wykonać ? Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywną pianę, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier, mieszając, dodawać po kolei żółtka i cały czas miksować. Cienką strużką wlewać(...)tężejący mus z jabłkami i galaretką, przykrywamy drugim blatem biszkoptowym-należy uważać bo biszkopt jest bardzo delikatny i ma tendencję do łamania się. Wierzch posmarować resztą kremu, polać dowolną polewą czekoladową, udekorować mielonymi orzechami i pistacjami oraz cukrowymi kwiatami. Tort chłodzimy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe z wiśniami i kokosem. 429

ciasto z orzechami, posiekaną czekoladą, z jagodami i nie pamiętam  z czym jeszcze :)  Sama wersja  podstawowa, bez dodatków też jest pyszna.  Bardzo lubię z polewą czekoladową, ale w szybszej wersji  wystarczy cukier puder.  Blaszka 32 x 23 Składniki: 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej  1/2 szklanki oleju 3 łyżki(...)dodałam zbyt dużo wiśni. Ułożyłam je w odstępach.  Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury  180 stopni, piec 40-45 minut.  Wystudzone ciasto udekorować polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.  Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać  aż powstanie gładka polewa

Agusiowe smakołyki
Ciasto czekoladowe z herbatnikami i kaszą manną 122

alkoholu lub mleku. 1 litr mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników (po 250 g) Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/4 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki z wodą w proporcji 1 do 5 1 litr mleka zagotować z cukrem, cukrem(...)warstwy. Ja ułożyłam 4 warstwy herbatników w formie o wymiarach 28 x 22 cm. Ostatnią warstwę herbatników polać polewą czekoladową (czekoladę, masło i mleko rozpuścić na małym ogniu, delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji). Polewa nie jest zbyt gęsta po przygotowaniu, ale zastyga wystarczająco w lodówce

Bullio
Ciasto czekoladowe z herbatnikami i kaszą manną 380

alkoholu lub mleku. 1 litr mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników (po 250 g) Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/4 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki z wodą w proporcji 1 do 5 1 litr mleka zagotować z cukrem, cukrem(...)warstwy. Ja ułożyłam 4 warstwy herbatników w formie o wymiarach 28 x 22 cm. Ostatnią warstwę herbatników polać polewą czekoladową (czekoladę, masło i mleko rozpuścić na małym ogniu, delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji). Polewa nie jest zbyt gęsta po przygotowaniu, ale zastyga wystarczająco w lodówce

Bullio
Pączki bez glutenu (keto, dieta optymalna) 163

następnie „góra-dół” 15-20 minut w temp. 160-170C (trzeba obserwować, żeby pączki nie przypiekły się za bardzo). Gdy pączki lekko ostygną polewam lukrem zrobionym z erytrytolu/ksylitolu bądź polewą czekoladową. Lukier z erytrytolu/ksylitolu: 3-4 łyżki słodzidła mielę na puder (można użyć blendera), dodaję sok z cytryny i mieszam, gdy zbyt gęste dodaję sok bądź ciepłą wodę. Polewa czekoladowa: 70g gorzkiej czekolady, 3 łyżki masła umieścić w miseczce nad garnkiem z wrzątkiem (cały czas na małym ogniu). Mieszać delikatnie do uzyskania gładkiej polewy. Smacznego! Tłustego czwartku   Zapraszam do obserwowania mojego kanału na You Tube     Makro w całości: tłuszcze: ok. 122g białka: ok. 37,25g węglowodany: ok. 14,45g błonnik: ok. 43 kcal

Saganek
Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia 209

łyżka mąki ziemniaczanej 100 g masła 300 g Nutelli  ok. 300 g miękkich herbatników kakaowych ok. 70 g orzechów laskowych + ok. 60 g do posypania wierzchu Polewa czekoladowa: 100 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady deserowej Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia - Sposób przygotowania: Krem: Ok. 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml mleka rozprowadzamy kakao(...)laskowymi i znów wykładamy herbatniki i ponownie wkładamy do zamrażalki na ok. 15 minut . Po tym czasie wszystko smar ujemy pozostałym kremem i wykładamy kolejna warstwę herbatników .   Polewa czekoladowa: Śmietankę po dgrzewamy, zdejmujemy z ognia , a następnie dodajemy drobno połamaną czekoladę i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej, błyszczącej konsystencji. Czekoladą polewamy wierzch ciasta, a po chwili posypujemy siekanymi

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z kremem 929

Proste ciasto czekoladowe z delikatnym kremem, to przepis na mocno kakaowy, pyszny deser na wyjątkowe okazje i nie tylko. Aromatyczne, trzywarstwowe, wilgotne ciasto o głębokim smaku czekolady, przełożone warstwami masy z bitej śmietany i czekolady. Całość pokryta pyszną czekoladową polewą. Wszystko tworzy elegancki deser idealny na specjalne okazje jak Święta, imieniny lub Walentynki. To również doskonała i łatwa w przygotowaniu(...)cudowny sernik z rosą . Polecamy również pomysł na szybkie ciasto z jabłkami i galaretką agrestową oraz na ciasto czekoladowe wulkan . Jak zrobić ciasto czekoladowe przełożone kremem? Zapraszamy na przepis! Szklanka ma 250 ml Forma do pieczenia: 20 x 20 cm Ciasto czekoladowe z kremem Składniki: Na ciasto: mąka pszenna uniwersalna: 2 szklanki kakao: 1 łyżka mleko: 1 szklanka jajka

Kuchnia Na Wypasie
Budyniowy przekładaniec 174

kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 /2 łyżeczki cynamonu Masa 3/4 litra mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru 2 łyżki masła 1 cukier wanilinowy Ponadto  polewa czekoladowa Wykonanie: Margarynę, cukier. kakao rozpuszczamy w rondlu odstawiamy do wystygnięcia. Do wystudzonej polewy dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem mieszamy wszystkie składniki razem drewnianą łyżką(...)cukrem, cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony budyń, gotujemy, pod koniec gotowania dodać masło i energicznie wymieszać do rozpuszczenia się masła. Ciasto przekładamy gorącym budyniem. Polewamy przygotowaną polewą czekoladową.   Smacznego

kgwjanczewo
Eklerki 133

Podłużne ciastka z parzonego ciasta, czyli eklerki - z kremem waniliowym i polewą czekoladową. Składniki na około 25 sztuk: szklanka wody 100 g masła szklanka mąki 4 jajka dodatkowo: krem budyniowy lub bita śmietana na ganache: 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany kremówki Do garnka wlać wodę i dodać masło. Podgrzać całość, aż się roztopi.  Wsypać mąkę i energicznie(...)niej połamaną czekoladę i wymieszać do otrzymania jednolitej polewy. Odstawić do przestygnięcia. Upieczone i wystudzone eklerki przeciąć na pół. Na spody nałożyć krem. Przykryć górną połówką, którą udekorować polewą czekoladową

wyzwania kuchenne
Kakaowe ciasto zalewane i polewane 57

wysokie, jak na ilość zastosowanych składników. Jest bardzo lekkie, w smaku przypomina klasycznego, mocno kakaowego murzynka. Z polewą czekoladową, wiórkami czekoladowymi i orzechami laskowymi - wygląda uwodzicielsko, apetycznie i wykwintnie. Można do ciasta dosypać kilka garści ulubionych bakalii. Można spotęgować doznania czekoladowej błogości, przez dodanie pokrojonej w kosteczkę deserowej lub białej czekolady. Idealne dla wielbicieli klasycznych, kakaowych ciast, na każdą okazje(...)piekarnika, wykładamy ciasto na blat. Gdy wystudzi się zupełnie, gęsto i głęboko nakłuwamy je na całej powierzchni drewnianym patyczkiem lub wykałaczką. Polewamy śmiało gorącą zalewą kakaową ( wszystkie jej składniki gotujemy w rondelku około minuty) Teraz przygotowujemy polewę czekoladową - do podgrzanej w rondelku śmietany wrzucamy połamaną na kosteczki czekoladę i mieszamy do dokładnego rozpuszczenia. Polewamy powierzchnię ciasta. Ja oprószyłam całość dodatkowo

Kronika Piekarnika
Miękkie pierniczki kokosowo-jaglane w czekoladzie (gluten free) 139

skromnie mogę stwierdzić, że jestem dumna z tej receptury. Są naprawdę przepyszne i cuuudownie pachną. Kokosowo-piernikowy posmak jest po prostu niesamowity.  Dodatkowo miękkie wnętrze ciastka, polewa czekoladowa i nic więcej chyba nie muszę pisać... Koniecznie spróbujcie tej zdrowszej wersji pierników, które również doskonale sprawdzą się w przypadku osób będących na diecie bezglutenowej. Należy tylko pamiętać, aby użyć(...)Każdą kuleczkę (bez spłaszczania) umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia - zachowując około 3 cm odstępy. Pierniczki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 18 minut w 180 stopniach. Przygotować polewę czekoladową. Kawałki czekolady roztopić w kąpieli wodnej i wymieszać z odrobiną mleka. Ostudzone pierniczki posmarować polewą i odłożyć - aż czekolada zastygnie. Pasta kokosowa , płatki oraz mąka jaglana użyte w przepisie

Di gotuje
SZYBKIE, PYSZNE CIASTO CZEKOLADOWE 155

Pyszne, szybkie ciasto czekoladowe z nutą piernikową. U mnie dodatkowo wersja a'la piernik (przełożony powidłami). Na szybko (zajadaliśmy jeszcze ciepłe) było tylko z polewą czekoladową- szybkie ciasto świąteczne. Potem przełożyłam je dodatkowo powidłami i smakowało dokładnie tak jak piernik... ;-) Pychotka. Za inspirację dziękuję Anecie <3 Piekłam w małej, ciemnej blaszce, o wym.22,5x27,5cm Składniki: - 2 szklanki mąki(...)Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 165*C ok.35 minut, na termoobiegu. Wystawiamy ciasto z piekarnika i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Polewa czekoladowa, ganache: - 100g czekolady - 120g kremówki Dodatkowo: - orzechy włoskie lub pekan do dekoracji - powidła do przełożenia ciasta (gdy chcemy uzyskać ciasto a'la piernik) Kremówkę zagotować w rondelku. Garnek zdjąć

Smaczne Zdrowe
LODY BANANOWE 86

Przepis na domowe lody bananowe z dodatkiem pokruszonych czekoladowych  wafelków,  posiekanej czekolady,  udekorowane polewą czekoladową i krokantem orzechowym. Jak zrobić takie domowe lody bananowe pokazane jest w filmiku .  Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative  , a nie ominą Cię nowe przepisy.  LODY BANANOWE   SKŁADNIKI:   Masa bananowa: banany bardzo(...)dojrzałe (4 szt. = ok. 500 g) sok z 1 cytryny śmietanka kremówka 30% dobrze schłodzona (500 ml.) mleko skondensowane (1 puszka = 400 g) wafelki czekoladowe typu serenata (4 szt.) łezki czekoladowe   (200 g) Polewa: czekolada deserowa (200 g) krokant orzechowy (1 garść) Potrzebne gadżety:   szpatułka keksówka mikser (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE:  1.) Banany obieramy, kroimy

RITA food channel
Ciasto orzechowo-czekoladowe 375

łyżeczki proszku do pieczenia 100 g zmielonych orzechów laskowych 1 łyżeczka kakao 100 g masła szczypta soli kilka kropli aromatu migdałowego(nie było w przepisie)   P olewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki masła lub margaryny garść migdałów, uprażonych i drobno posiekanych Przygotowanie Ciasto. Jeśli orzechy laskowe będziemy sami mielić(...)końcu dodać roztopione masło (z mnie masło z czekoladą i aromatem migdałowym), wymieszać. Piec w keksówce w temperaturze 180ºC przez ok. 50 minut (sprawdzić czy patyczek jest suchy). Polewa czekoladowa. W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Dodać masło i część posiekanych migdałów. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania