serek homogenizowany. Sernik można upiec na kruchym spodzie, na biszkopcie, na herbatnikach lub bez ciasta. Każdy sernik można także wzbogacić dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką, lub polewą czekoladową. W dzisiejszym wpisie mam dla was 10 przepisów na sernik, które są pyszne i super łatwe do przygotowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy sernik z makiem Zobacz przepis → Sernik(...)Zobacz przepis → (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szybki sernik z wiaderka w 15 minut Zobacz przepis → Sernik na zimno z granatem i galaretką Zobacz przepis → Sernik wiedeński z polewą czekoladową Zobacz przepis → Sernik z cukrem pudrem Zobacz przepis → Sernik z polewą karmelowo-kokosową Zobacz przepis → Sernik z rosą Zobacz przepis → Sernik bez spodu Zobacz przepis
BabskiePorady.pl - Przepisyłyżeczka proszku do pieczenia 60g kakao 2 jajka 110g masła 250g cukru 16g cukru waniliowego pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 125ml oleju 25g czekolady mlecznej 25g gorzkiej czekolady Polewa czekoladowa: 20g mlecznej czekolady 20g gorzkiej czekolady 30ml mleka Dodatkowo: 10 dkg orzechów laskowych *** Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy kolejno jajka(...)temperatury 170’C i pieczemy przez około 25 minut – lub dłużej do tzw suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu babeczek przygotowujemy polewę czekoladową. Do garnuszka wlewamy mleko, wkładamy obie czekolady i gotujemy ciągle mieszając, aż powstanie jednolita masa *** *** Płynną czekoladą polewamy muffinki *** *** Na babeczkach układamy pokrojone na kawałki orzechy laskowe *** *** Babeczki odkładamy do zastygnięcia polewy *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY
Blog z Apetytemreceptur, które teraz będę wplatać w cukierenkowe przepisy :). Na warsztatach przygotowaliśmy aż 3 torty. Ten poniżej, to tort cytrusowy z konfiturą pomarańczową, kremem mandarynkowym z białą czekoladą i błyszczącą, czekoladową polewą. Prezentował się wspaniale. Torta al cioccolato al pistacchio – Kolejny tort to tort czekoladowy z biszkoptem pistacjowym i kremem pistacjowym, ozdobiony techniką „zamszu”, czyli czekolada z masłem kakaowym rozpylona(...)Włoszech. Do jego przygotowania użyliśmy orzechów laskowych i pasty orzechowej, jego smak był bardzo intensywny. Tort był bardzo kremowy i pyszny. Przygotowaliśmy również „Profiteroles”, czyli ptysie, które zanurzyliśmy w polewie czekoladowej. Nie zabrakło również deserów panna cotta i tiramisu. Przygotowaliśmy także pyszne tarty z owocami na lekkich, waniliowych kremach z dodatkiem skórki cytrynowej oraz mocno nasączone, pyszne drożdżowe baby
Mała Cukierenkaczekoladzie i wykładamy równomiernie pozostałą masę serową. Całość pieczemy w 180 st. C przez ok. 60 min. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy, ja posypałam posiekanym orzechami włoskimi. składniki na polewę czekoladową: 60 g masła lub margaryny 1 i 1/2 łyżki kakao 2 i 1/2 łyżki cukru 1/2 łyżki(...)masło, kakao oraz cukier. Wstawiamy na ogniem, mieszamy i podgrzewamy, aż składniki się połączą. Zestawiamy z ognia, dodajemy żelatynę i energicznie mieszamy. Dodajemy stopniowo śmietanę i dokładnie mieszamy. Gotową polewę równomiernie wylewamy na wierzch ciasta
Domowy Smak Jedzeniachęci, to pieczemy oczywiście klasyczny biszkopt itd. Skład: spody biszkoptowe 2 lub 3 szt., mini murzynki, prince polo, merci, pastylki typu m&m"s, Polewa czekoladowa... jedna kostka masła 200 g, 3 łyżki czubate kakao, 3 łyżki cukru pudru. Masa do przełożenia... sernik na zimno 1 op., 500 ml zimnego mleka, cukier waniliowy(...)przez 2 min. na sztywną piankę. Potem przekładamy tą masą biszkopty. Masło roztapiamy i dodajemy kakao z pudrem, mieszamy dokładnie i mamy polewę czekoladową. Na wierzchu układamy murzynki i wciskamy batoniki, po ułożeniu całość polewamy czekoladą. Następnie przy pomocy pędzla lub szpatułki, smarujemy polewą dookoła boki naszego tortu. Wierzch ciasta ozdabiamy kolorowymi pastylkami, żelkami
chleba naszegotemperaturze pokojowej) - 400g drobnego cukru do wypieków - 2 łyżeczki cukru waniliowego (nie mylić z wanilinowym) - 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - ½ płaskiej łyżeczki cream of tartar * Dodatkowo: - 2 łyżeczki kakao - polewa czekoladowa Białka przelewamy do dużej, czystej i suchej misy. Ubijamy na gęstą pianę, ale nie na sztywno. Dodajemy kamień winny i ekstrakt waniliowy. Ubijamy na miękką pianę. Cały czas ubijając(...)całkowitego wysudzenia (można nawet na całą noc). Czekoladę deserową rozpuszczamy na parze z dodatkiem mleka lub śmietanki (ma być gęsta polewa). Spody kapeluszy pieczarek (płaskie strony) smarujemy polewą czekoladową przy użyciu pędzelka. Trzonki przycinamy ostrym nożem, maczamy w polewie i łączymy z kapeluszami. Odstawiamy do zastygnięcia polewy. Gotowe pieczarki przechowujemy w szczelnie zamykanym pudełku. UWAGA: * Cream of Tartar - Winny
mojewypiekiinietylkoproszku do pieczenia 60g kakao 2 jajka 110g masła 250g cukru 16g cukru waniliowego pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 125ml oleju 50g czekolady mlecznej (można użyć gorzkiej czekolady) Polewa czekoladowa: 50g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 50ml mleka *** Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy kolejno jajka i ucieramy, aż składniki się(...)pieczemy przez około 50 minut – lub dłużej do tzw suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu ciasta przygotowujemy polewę czekoladową. Do garnuszka wlewamy mleko, wkładamy obie czekolady i gotujemy ciągle mieszając, aż powstanie jednolita masa *** *** Płynną czekoladą polewamy ciasto *** *** Ciasto odkładamy do zastygnięcia polewy *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI
Blog z ApetytemCzekoladowa tarta serowa z frużeliną wiśniową na kruchym spodzie. Do tego polewa czekoladowa i wiśniowa. Tarta jest pyszna i zjecie ją do ostatniego okruszka. Moja wersja nie za słodka, bo taką lubię. Można oczywiście dodać więcej cukru. W tarcie oprócz frużeliny zatopione są wisienki, które są przysłowiową wisienką w tarcie. spód tarty: 125 g masła zimnego 250 g mąki(...)twarogowego półtłustego 150 g jogurtu greckiego 100 ml śmietany kremówki 2 czubate łyżki kakao 1/2 budyniu śmietankowego 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru dekoracja: polewa czekoladowa frużelina, wiśnie świeże Frużelina: Wiśnie przekładam do garnka, dodaję cukier, sok z cytryny i gotuję na wolnym ogniu aż owoce puszczą sok i będą miękkie. Mąkę ziemniaczana rozpuszczam
wesoła kuchniawykonałam na bazie kakao i margaryny, co skutkowało tym, że po dłuższym pobycie poza lodówką polewa trochę się lepiła, jednak komu szkodzi oblizać palce ze słodkiej polewy czekoladowej. Czerpiąc naukę z tego, następnym razem udam się do sklepu po czekoladę, by pierniki jeszcze bardziej przypominały z wyglądu te kupne - bo w smaku już(...)placku rozsmarować równomiernie dżem (powidła) i przykryć drugą częścią. Schłodzić w lodówce. Ciasto pokroić w kostkę dowolnej wielkości. Czekolady z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Każdą kostkę oblać polewą czekoladową. (Najprościej nabijać kostki na patyczek np. do szaszłyków, zanurzać w polewie i odstawiać na kratkę, by nadmiar polewy spłynął.) Chłodzić w lodówce, w celu stężenia polewy. Smacznego
My sweet a lifewymieszać. Odstawić na 10 minut, by płatki owsiane lekko namiękły. Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki umieścić w małym garnuszku i zagotować. Polać nią placuszki. Polewę czekoladową można zastąpić musem owocowym, dżemem lub syropem klonowym. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniszklanki, soda oczyszczona 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, przyprawa do piernika 1 opakowanie, kakao 2 łyżki, jabłka 3 sztuki/starte, mleko 1 szklanka, marcepan 150 gram, polewa czekoladowa 1 opakowanie/biała, do ozdoby: 1 opakowanie/czekoladki stopioną i wystudzoną margarynę wlać do miski, dodać mąkę, jajka, mleko, sodę z proszkiem, kakako z przyprawą do piernika, cukier, starte jabłka(...)kawałeczki i powkładać do ciasta piec w 180 C około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzoną babkę wyłożyć na talerz opakowanie polewy czekoladowej białej rozpuścić w kąpieli wodnej z 1 łyżką śmietany gęstej, polewa będzie lśniąca i nie pęka, polać babkę polewą i przystroić ozdbną czekoladką - babka jest wilgotna, aromatyczna...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępozostały ze śliwek, w którym się moczyły ok. 100 ml naparu kawowego opcjonalnie: cukier do smaku wykonanie: Napar kawowy mieszamy z rumem oraz opcjonalnie z cukrem. dodatkowo: polewa czekoladowa śliwki namoczone w rumie (tyle na ile części podzielimy ciasto) czekolada rozpuszczona (deserowa lub gorzka) do oblania śliwek opcjonalnie czekolada mleczna do zrobienia wzorku – roztopiona Namoczone śliwki maczamy(...)roztopionej czekoladzie i układamy na cieście. wykonanie ciasta: Pierwszy biszkopt nasączamy, opcjonalnie smarujemy powidłem śliwkowym. Wykładamy całą masę czekoladową ze śliwkami. Przykrywamy drugim blatem, który również nasączamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy roztopioną czekoladą deserową i układamy śliwki w czekoladzie. CIASTO KROIMY NOŻEM MACZANYM W GORĄCEJ WODZIE
Domowy Smak JedzeniaSerniczek bez pieczenia z zatopionymi kawałkami orzechów włoskich i herbatnikami. Czarno biała masa serowa uformowana w trójkątny domek Baby Jagi, obficie oblana polewą czekoladową z gorzkiego kakao. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Twarogowy domek Baby Jagi z polewą czekoladową 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Średnie Ilość 10 porcji Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 2 godz
ProstePesto.plpotem odkrywam patelnie i kiedy wierzch placuszków jest całkiem ścięty przewracam je na druga stronę. 3. Kiedy placuszki sie pieką robię polewę czekoladową. Wszystkie składniki oprócz mleka umieszczam w garnuszku i zagotowuje. Jeśli polewa zaczęła by wam się warzyć czyli oddzielił by się tłuszcz od reszty to dolewamy wtedy łyżkę zimnego mleka i mieszamy całość aż powróci
Gotowanie...to proste !jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 szklanka zimnej wody 1 szklanka oleju rzepakowego 3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia żurawina suszonej lub kandyzowanej polewa czekoladowa i posypka kolorowa do dekoracji Sposób wykonania : D o miski wbij jajka. Wsyp cukier i zmiksuj na puszystą pianę. Następnie wlej ojej i wodę cały czas miksując. Mąkę wymieszaj(...)wysokości około 2/3. Do napełniania najlepiej użyć szprycki ( woreczka do zdobienia ciast ). Piec w temperaturze 180 C przez około 30 minut, na jasno złoty kolor. Wystudzone babeczki oblej polewą czekoladową i posyp kolorową posypką. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia polewy. T akie babeczki doskonale nadają się do koszyka wielkanocnego. :) R ada : Zamiast żurawiny możesz użyć innych owoców
Przepisy i porady kulinarne